PH1 2017 2018 Kleiner

PH 1 verspeelt eerste punten op bezoek bij Bruchterveld

PH is afgelopen zaterdag tegen het eerste puntverlies van deze competitie opgelopen op bezoek bij naaste achtervolger Bruchterveld. PH kwam twee keer op voorsprong maar gaf de zege uiteindelijk in de slotfase uit handen. Eindstand Bruchterveld 1 – PH 1 2-2.

Vorige week heeft u wellicht het verslag gemist van de wedstrijd tegen de Blauwwitters uit Borne, dit omdat de verslaggever van dienst minuten mocht maken in het sterren ensemble van Benno Oude Nijhuis (die overigens schitterde door afwezigheid die wedstrijd). Gelukkig werd er uitgebreid aandacht besteed aan de 100e treffer van onze ploeg in de lokale media.

Vandaag wachtte een ander potje voor de koploper in de 4e klasse D. Het ging namelijk op bezoek bij nummer 2 van de competitie. Gevoed door de goede resultaten memoreerde Bruchterveld zelfs aan een mogelijk stuntje tegen PH in hun wekelijkse voorbeschouwing. Het was zaak voor PH om deze lichte vorm van arrogantie direct af te straffen en uit te stralen dat er helemaal geen stuntje mogelijk was, maar dat bleek toch anders te gaan vanmiddag.

Dat de doelpunten door twee verdedigers gescoord werden vanmiddag, zegt eigenlijk genoeg over de vorm van onze aanvallers: ze zaten er op zijn zachts gezegd niet lekker in. Zonder daarbij ook maar de schuld van het gelijke spel te leggen bij onze aanvallers: alleen al in de eerste helft waren er al vier 100% kansen voor de bezoekende ploeg uit Almelo. Maar een aanname die van de voet springt, de bal te ver voor je uitspelen of het schot dat nog gepareerd kon worden door de goed spelende keeper zorgde ervoor dat Bruchterveld in de eerste helft in de wedstrijd bleef. Bruchterveld zette daar qua kansen niet veel tegenover, maar duidelijk was wel dat ze op een erg inspirerende wijze de strijd aan gingen met PH. Overal zaten de mannen kort op en het dwong de ploeg (mede omdat het speelveld niet uitnodigde voor een verzorgde opbouw) tot lange ballen. Toen de thuisploeg binnen 5 minuten weer op gelijke hoogte kwam, nadat Daan Morsink een vrije trap van Bob van den Elst verlengde tot doelpunt, groeide het moraal.

De tweede helft was meer gelijk opgaand en gaven beide ploegen meer en meer ruimte weg. PH nam risico’s en moest oppassen dat het niet in de omschakeling in de val liep. Toch was het PH dat het een kwartier voor tijd op een 1-2 voorsprong kwam door een knappe kopbal van Jeroen Schwarte. PH had daarmee de zege veilig moeten stellen, maar Bruchterveld bracht lengte in en dat had vandaag succes. Een voorzet werd niet goed verwerkt aan de rechterkant van PH, waardoor deze teruggelegd kon worden op de in komen lopende middenvelder die de bal met een droge knal achter doelman Wouter Haarhuis schoof. Het had zelfs nog erger kunnen aflopen voor de bezoekers, maar Wouter Haarhuis redde uitstekend door een indraaiende vrije trap tot corner te verwerken. De blijdschap was groot aan Bruchterveldse zijde, het leek wel alsof zij vandaag kampioen waren geworden. Dat was natuurlijk niet het geval, want er is maar een ploeg die daar aanspraak op maakt, namelijk PH.

Bouck: “We hadden in de eerste helft al ruim voor moeten staan, maar uiteindelijk kunnen we met deze uitslag leven. De doelstelling is kampioen worden en dat hebben we later bijgesteld naar ongeslagen kampioen worden. Dat kan volgens mij nog steeds. We hebben het wel eens gehad over 66 punten. Dat zou mooi zijn geweest, maar we liggen hier niet wakker van.”

Voordeel van dit gelijke spel is dat alle rekenmachines weer in de kast kunnen, PH wordt kampioen op een dag dat het zelf ook in actie moet komen. Wij bedanken alle aanwezigen weer voor hun komst en speciale dank voor onze huisfotograaf Stefan van Vlijmen die weer fantastische foto’s geschoten heeft. Benieuwd naar die foto’s, kijk dan op de volgende link: http://img.gg/RlONvUF