skip to Main Content
sportvereniging PH
PH 1 Verspeelt Punten Op Bezoek Bij Rijssen Vooruit 1

PH 1 verspeelt punten op bezoek bij Rijssen Vooruit 1

PH heeft afgelopen zaterdag zuur puntverlies geleden op bezoek bij Rijssen Vooruit 1. Een zeker ogende 2-0 voorsprong werd in de slotfase bijna volledig verspeelt, gelukkig redde Stefan Olde Olthof met een late gelijkmaker de eer en een punt voor de Almeloërs.

In de eerste helft zette Sam Hesselink PH na zo’n 10 minuten op een 0-1 voorsprong; aan de rand van het strafschopgebied krulde hij de bal in de lange hoek. Daarna werd de wedstrijd grimmiger, waarbij de scheidsrechter vandaag een zeer negatieve hoofdrol speelde. Rijssen Vooruit kwam meerdere malen gevaarlijk invliegen op de ledematen van de bezoekers, maar deze charges werden niet bestraft door de scheidsrechter, integendeel. Zo zag de beste man een vliegende tackle op de opkomende Hugo Seckel over het hoofd en meende hij een handsbal van de keeper niet te hebben gezien (Vincent Bijlo had dit nog kunnen constateren). Desalniettemin had PH al in de eerste helft verder afstand moeten nemen, maar na een vlot lopende aanval via de linkerkant besloot Koen Lubbers voor eigen succes te gaan in plaats van de bal mee te geven aan onze topscorer. We gingen de rust in met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft was vrijwel gelijk aan de eerste; PH was veel sterker dan Rijssen Vooruit en Rijssen Vooruit compenseerde het kwaliteitsverschil door vol goede moed en met vooral de lange bal er voor te gaan. Mart Bekhuis werd na een schouderblessure vervangen door Abdullah Aykutlu en die bekroonde zijn goede invalbeurt direct met een werkelijk weergaloze assist. Met buitenkant rechts krulde hij de bal over de centrale verdedigers van Rijssen en zette Sam Hesselink vrij voor de keeper. Wat er daarna gebeurde kun je alleen geloven als je er bij bent geweest. Een mislukte voorzet waarbij keeper Lars Kroezen over zijn eigen benen struikelde en de bal prompt achter de doellijn belandde: 1-2. Rijssen Vooruit bracht wat lengte en gewicht in, maar in plaats van een stevig bouwwerk was het meer een bouwval: bij het eerste beste moment in de zestien liet deze beste man zich vallen en vanzelfsprekend gaf de scheidsrechter hiervoor een penalty. Zoals gezegd: je had er bij moeten zijn om het te geloven. PH was echt wel even de kluts kwijt en kwam het zelfs op een 3-2 achterstand. Daarna rechtte het toch enigszins de rug en kwam het uit corner 25 op gelijke hoogte door attent reageren van Stefan Olde Olthof. PH zette nog wel aan maar het lukte niet om de zege nog naar zich toe te trekken.

Door dit gelijke spel en de winst van Avereest op SP Daarle (3-1) is de Avereest de koploper op 3 punten genaderd. Daarbij moet wel gezegd dat PH nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft. Zaak dus voor PH om komende zaterdag de 3 punten mee te nemen op bezoek bij DKB.

Back To Top