PH1 2017 2018 Kleiner

PH 1 viert feest want is kampioen!

PH 1 werd afgelopen zaterdag dan eindelijk officieel gekroond tot kampioen in de 4e klasse D. Een historisch moment, het eerste zaterdagseizoen voor de Almelose club leverde gelijk een hoofdprijs op. Wat vooraf door velen verwacht werd, werd na de 5-1 overwinning tegen SVV’56 1 dan eindelijk ook officieel bevestigd.

PH begon sterk aan de wedstrijd en had al snel de score kunnen openen, ware het niet dat Sam Hesselink de bal met zijn rechter hoog over schoot en Koen Lubbers de bal net niet onder controle kreeg. Ook een volgende kans was niet aan Sam besteed, zijn schot belandde met enige pech tegen de paal. SVV’56, dat zich als doel had gesteld om niet slechts als figurant in de kampioenswedstrijd te fungeren, kwam er nauwelijks aan te pas. Het trok zich terug op de eigen helft en wachtte op balverlies van de thuisploeg om er gevaarlijk uit te komen, maar dat lukte eigenlijk niet of nauwelijks buiten een paar cornersituaties daar gelaten. Het eerste doelpunt kwam op naam van Abdullah Aykutlu, die dinsdagavond alles er al in knalde en ook een behoorlijke hobby fotograaf blijkt te zijn, tikte op aangeven van Sam Hesselink makkelijk binnen. De ontlading aan Almelose zijde was natuurlijk groot, de spanning viel bij de meeste spelers weg maar ook de volgende kansen voor Daan Morsink (vrije schietkans) en Sander Bekhuis (goede redding van de keeper) waren nog niet aan PH besteed. Er werd gerust met een 1-0 voorsprong.

In de rust werden de spreekwoordelijke punten op de i gezet; geconcentreerd blijven in balbezit, vanuit je taak blijven spelen en oppassen voor buitenspel. Roy droeg de ploeg op vooral te genieten en dat lukte de tweede helft aardig. Mede door weifelend optreden van de keeper van SVV’56 1 werd er in de tweede helft nog vier keer gescoord door de Almelose ploeg die vandaag nooit in de problemen kwam (doelpunten van Sander Bekhuis 2x, Sam Hesselink en Koen Lubbers). SVV’56 mocht in de slotminuten zelfs nog wat terugdoen uit een vrije trap. Na het laatste fluitsignaal ontpopten de aanwezige jeugdspelers het vuurwerk, de spelers de champagne en barstte op het gehele sportcomplex het feest los. Nadat de KNVB official de oorkonde en de medailles had uitgereikt en waarnemend voorzitten Piet (of Fried?) Lubbers de schaal aan de ploeg overhandigde was het tijd voor feest. Met fenomeen Paul ‘helemaal niets’ Bekhuis als sfeermaker trok de eerste selectie zich kort terug voor een heerlijk buffet van Nielz in de golfkantine waarna er gefeest werd op de deuntjes van zanger René. Rond een uur of 11 draaide Ben Lubbers de tap dicht en zochten de spelers het bruisende nachtleven van Almelo op. Of het een geslaagd feest was kunt u het best vragen aan Lars Kroeze, op momenten was hij er echt sprakeloos van. En, zoals een waar kampioensfeest betaamt werd de kampioensschaal pas de volgende dag teruggevonden na een bericht van ’t Hookhoes op Facebook.

Hopelijk doen we dit feestje komende zaterdag nog eens dunnetjes over; dan speelt PH 2 namelijk haar kampioenswedstrijd tegen Den Ham (aanvang 12.30 op ’t hoofdveld). PH 2 heeft genoeg aan een punt om het kampioenschap binnen te halen. Veel succes! Ondertussen reist het 1e elftal af richting Daarle, waar het haar laatste competitiewedstrijd speelt tegen SP Daarle, aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.

Grote dank willen wij als spelersgroep en staf uitspreken naar iedereen die betrokken is geweest bij de organisatie van het kampioensfeest, het was allemaal super geregeld! Speciale dank voor onze topfotograaf Stefan van Vlijmen, die ook ditmaal weer zorgde voor de foto’s: http://img.gg/FNQ4jS7

Ook wil ik onze doelpuntsponsoren, die dat nog niet hebben gedaan, via deze weg nogmaals vragen te reageren op de uitnodiging voor de feestavond op 2 juni (stefan_olthof100@hotmail.com).

Zoals een wijs man ooit citeerde: ‘De herinnering aan een kampioenschap neem je mee zolang je verder leeft’. Daar kon hij wel eens gelijk aan hebben! Hopelijk tot zaterdag en anders zien we elkaar weer in het nieuwe seizoen, waarin we wederom er alles aan zullen doen om te strijden om de bovenste plaatsen!

Doelpuntenmakers: Sander Bekhuis (2x), Abdullah Aykutlu, Koen Lubbers en Sam Hesselink (allen 1x).