skip to Main Content
sportvereniging PH
PH 1 Wint De Wedstrijd Maar Verliest Haar Keeper

PH 1 wint de wedstrijd maar verliest haar keeper

PH beleefde een voetballend gezien een gemakkelijke middag op bezoek bij hekkensluiter Wilhelminaschool, want had de zege eigenlijk binnen het half uur al binnen (0-4). Desalniettemin werd deze derde overwinning op rij overschaduwd door het uitvallen van keeper Lars Kroezen. Nadat de wedstrijd werd hervat was het beste er wel af en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-5.

 Opstelling: Lars Kroezen (36. Bob Smienk), Hugo Seckel, Jelmer van Harn (65. Bob van den Elst), Stefan Olde Olthof, Rick Olde Olthof (65. Jeroen Schwarte), Ferhat Ayhan, Sam Hesselink, Koen Lubbers, Mart Bekhuis, Maxim van Straaten, Abdullah Aykutlu.

Tijdens de donderdagtraining bleken Sander Bekhuis en Guy van Straaten niet fit genoeg om te spelen, dus was de vraag vooraf wie deze vrijgekomen posities in zou vullen. Trainer Bouck koos ervoor om zo min mogelijk te wijzigen en poppetje voor poppetje te vervangen. Hierdoor speelde Sam Hesselink op het middenveld en nam Abdalluh Aykutlu het plaatsje in de aanval in. Je zou misschien verwachten dat de bezoekers even moesten wennen aan deze wijzigingen en mogelijk wat stroef zou beginnen, maar niets was minder waar. PH kwam furieus uit de startblokken en scoorde na zo’n 3 minuten de 0-1 door een rake kop/schouderbal van Koen Lubbers. Kort daarna reageerde Maxim van Straaten attent op een bal die terugkwam van de paal na een afstandsschot van Stefan Olde Olthof. Nog binnen het kwartier was het 0-3, wederom Koen Lubbers, en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. PH bleef gas houden en Koen Lubbers maakte zijn hattrick compleet door een voorzet van de opgekomen linksback Rick Olde Olthof beheerst af te ronden. Wilhelminaschool probeerde het wel, maar het bleef beperkt tot een aantal speldenprikjes van de aardig spelende spits en rechtsbuiten. Lars moest na ruim een half uur spelen het veld met een ogenschijnlijk zware blessure verlaten, nadat hij ongelukkig ten val kwam na een botsing (https://www.tubantia.nl/amateurvoetbal/keeper-ph-almelo-maakt-harde-klap-en-is-minuut-buiten-westen~a7458c26/). De man van de hattrick trok het keeperstenue en de handschoenen aan en nam de plek van Lars in het doel in. Het was duidelijk dat beide ploegen toch even moesten bekomen van de schrik.

Dat zette zich eigenlijk de tweede helft door, al begon PH ook aan die tweede helft nog wel sterk. Bob Smienk gaf Maxim van Straaten de bal op een presenteerblaadje, dit buitenkansje was wel besteed aan de spits van PH en deze rondde met een lage schuiver koelbloedig af. Daarna creëerde PH nog wel een aantal (goede) kansen, maar had het vizier niet meer op scherp staan. Een van die grote kansen was voor Mart Bekhuis, die na een goede loopactie zo door kon lopen naar de goal. Maar deze kans was niet aan Mart Bekhuis besteed. In de laatste minuut volgde nog een strafschop voor de ‘scholers’, de scheidsrechter beoordeelde een struikelpartij over de bal als een overtreding en legde de bal op de stip. Koen Lubbers had natuurlijk graag de ‘0’ gehouden, maar was kansloos tegen de penalty.

Al met al werd er een dubbel gevoel overgehouden aan deze middag, vanzelfsprekend was men blij met de winst maar waren er ook vooral zorgen over de blessure van Lars. Onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de banden om het sleutelbeen zijn opgerekt waardoor hij ook even uit de kom is geweest. Lars veel sterkte met je herstel, hopelijk ben je er snel weer bovenop!

OPROEP: Komende zaterdag speelt PH haar tweede thuiswedstrijd van dit seizoen, het ontvangt dan het goed draaiende Kloosterhaar. Maar mogelijk kunnen we de bezoekers deze middag niet welkom heten in de kantine vanwege het gebrek aan barpersoneel. Dus ken je nog iemand die dit wel zou kunnen en willen, vraag ze dan en geef de naam door aan Robin Assink (vrijwilliger@phalmelo.nl) of Thijs van Duiven (horeca@phalmelo.nl).

 Doelpuntenmakers: Koen Lubbers (3x) en Maxim Van Straaten (2x)

Uitslagen speelronde 3:

Quick’20 1 – ASV’57 1                               2-2

Bergentheim 1 – vv Hellendoorn 1         0-1

Juliana’32 1 – SVVN 1                               1-2

Wilhelminaschool 1 – PH 1                     1-5

Mariënberg 1 – OZC 1                                1-4

Kloosterhaar 1 – Blauw Wit’66 1             2-0

Voorwaarts V. 1 – DES 1                           3-3

 

De stand in de 3e klasse D:

Back To Top