skip to Main Content
sportvereniging PH
PH 1 Wint Gemakkelijk Van Juliana’32 1

PH 1 wint gemakkelijk van Juliana’32 1

PH speelde zaterdag haar 6e wedstrijd van de competitie en stuurde met ‘stijve-pikken-voetbal’ de bezoekers met een flinke nederlaag weer huiswaarts. In de laatste wedstrijd in oktober (een foutloze maand voor PH) speelde PH haar beste wedstrijd van het seizoen, het trakteerde het thuispubliek op een heerlijke wedstrijd met mooie doelpunten en wederom 3 punten. PH Almelo 1 – Julian’32 1: 9-1.

 Opstelling: Dyon Esink, Hugo Seckel (55. Bob van den Elst), Jelmer van Harn (65. Daan Morsink), Stefan Olde Olthof, Rick Olde Olthof , Ferhat Ayhan, Sam Hesselink, Koen Lubbers, Abdullah Aykutlu (65. Jeroen Schwarte), Maxim van Straaten, Sander Bekhuis

PH speelde vandaag weer met de intensiteit die het nodig heeft om zijn doelstelling te behalen en koppelde deze wilskracht aan een hoog tempo en uitstekend veldspel. Het gekke aan deze middag was dat, ondanks vele grote kansen voor de thuisploeg, het de bezoekers waren die voor het eerst wisten te scoren. De eerste keer dat ze voor het Almelose doel kwamen was het direct raak, een inschattingsfout werd afgestraft door de rechtsbuiten die de bal onder keeper Dyon Eijsink schoof. PH liet zich niet van de wijs brengen door deze tegentreffer maar ging door waar het de hele middag al mee bezig was; goed voetbal spelen en kansen creëren. Het was een kwestie van tijd voordat er eentje (en meerdere) in zou vliegen. Dat gebeurde kort na de 0-1 doordat Sam Hesselink en weggewerkte voorzet voor de voeten kreeg en hem binnen volleerde. De 2-1 was tekenend voor de wilskracht van vandaag, Hugo Seckel veroverde de bal nog op de helft van de tegenstander en lanceerde zichzelf met een sprint van 40 meter langs de zijlijn. Zijn voorzet belandde bij Koen Lubbers die met zijn aanname direct zijn tegenstander kwijt was en de bal binnen werkte. Zo was binnen 5 minuten de achterstand omgebogen tot een voorsprong en PH drong nog voor de rust verder aan. Sander Bekhuis maakte de 3-1; na een één-twee-combinatie met Maxim knalde hij via de binnenkant van de paal de bal in het doel. Nog voor de thee werd het ook 4-1, Sander Bekhuis trok de bal vanaf de achterlijn terug op Koen Lubbers. Die liet heel netjes de bal door zijn benen gaan waarna Sam Hesselink kon afdrukken.

In de rust ontving de ploeg complimenten van de trainer over de volwassen reactie na de tegengoal en de manier van spelen. (Terecht) kritisch als Roy is gaf hij ook aan dat het benutten van kansen beter moet en gaf aan door te blijven gaan met de zoektocht naar goals. Opvallend feitje, onze welbekende grensrechter Duane ‘Tokkie’ Letterboer raakte tijdens het rondtikken van een balletje in de rust geblesseerd aan zijn lies. De wederom foutloos vlaggende grandioze had vandaag weinig te doen en kon gelukkig de wedstrijd wel volhouden.

Ook de tweede helft startte PH goed, kort na de rust werd de stand 5-1 door een doelpunt van Maxim van Straaten die een voorzet van Sander Bekhuis afrondde. De 6-1 is ook het vermelden waard. Onder druk van PH wilde de rechtsback van Juliana de bal uithalen naar de keeper, maar de bal werd onderweg opgepikt door Maxim van Straaten. Die liep samen met Appietellie op de goal af en Maxim deed wat hij moest doen, hij schoof de bal breed en gaf Appie een niet te missen kans. Die tikte de bal uiteindelijk in het lege doel. Ondertussen werd er flink gewisseld aan beide kanten, maar ook die wissels waren betrokken bij de volgende doelpunten. Bob van den Elst stuurde met een lange bal Koen Lubbers één-op-één met de keeper en daarna scoorde Jeroen Schwarte (wederom op aangeven van Sander) de 8-1. Het sluitstuk van deze middag was wederom voor Sander Bekhuis die via de linkerkant naar binnenkwam en de bal in de lange hoek krulde. PH ging daarna op zoek naar de dubbele cijfers en had deze vandaag ook kunnen (moeten) behalen, maar in de laatste kansrijke situatie koos Sander Bekhuis ervoor om voor zijn hattrick te gaan in plaats van de bal breed te tikken. Deze inzet werd gestopt door de keeper en dat was het moment voor de uitstekende leidsman om de wedstrijd te beëindigen.

Doelpuntenmakers: Sam Hesselink, Koen Lubbers, Sander Bekhuis (allen 2x), Maxime van Straaten, Jeroen Schwarte & Appietellie Aykutlu (allen 1x)

 

Man of the Match: Ferhat Ayhan

Back To Top