PH1 2017 2018 Kleiner

PH 1 wint op bezoek bij MVV’69 1

PH boekte afgelopen zaterdag haar 15e overwinning van het seizoen op bezoek bij MVV’69. Na twee mindere resultaten was het zaak om orde op zaken te stellen en weer een driepunter bij te schrijven, dat gebeurde. Een overwinning kwam vanwege het grote kwaliteitsverschil eigenlijk nooit in gevaar, toch werd er pas in de 2e helft volledig afstand genomen van de thuisploeg. Eindstand MVV’69 1 – PH 1 0-3.

PH waande zich weer even terug in de tijd op bezoek bij buurtgemeenschap Marle; het moest het ‘trainingsveld’ gebruiken om warm te lopen en de kleedkamer delen met een ander team. Iets wat de gasten uit Almelo niet meer gewend waren. Het is de charme van de kleinere verenigingen uit de 4e klasse zullen we maar zeggen. Gezien de slechte resultaten in de laatste twee wedstrijden was het voor trainer Bouck tijd om in te grijpen: Wouter Haarhuis, Jelmer van Harn en Jeroen Schwarte werden geslachtofferd en Lars Kroezen, Abdullah Aykutlu en Hugo Seckel kregen hun kans.

PH begon ijzersterk aan de wedstrijd en had binnen het kwartier al op een veilige marge van (minimaal) twee doelpunten verschil moeten staan. Was het niet dat deze buitenkansjes niet werden verzilverd door onze topscorer Sam Hesselink en Mart Bekhuis. Daarna groepeerde MVV zich wat beter en bleven de grote kansen uit, al waren er met een beetje meer scherpte voor de goal ook in het tweede gedeelte van de eerste helft voldoende mogelijkheden om te scoren. Dat lukte voor het eerst deze middag door Guy van Straaten, die doorkwam aan de rechterflank en in de korte hoek de keeper verschalkte. MVV kon hier nauwelijks wat tegenover stellen, de enige ‘dreigende’ momenten was een vrije trap rond de middellijn die hoog voor de pot werd geslingerd.

In de rust zette Roy de ploeg nogmaals op scherp en waarschuwde ons om de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen en MVV geen enkele kans te geven om uberhaupt nog aan een resultaat te denken. Ondanks het grote veldoverwicht was het natuurlijk maar één goal verschil.

De tweede helft drukte PH verder door. Toen Koen Lubbers naar de grond werd gewerkt in het 5 meter gebied kon de scheidsrechter niet anders dan de bal op de stip leggen. Stefan Olde Olthof nam zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder en schoot de bal via de paal onberispelijk binnen. Kort daarna werd onze bliksem Bob van den Elst hard gevloerd. Ook ditmaal kon de goed leidende scheidsrechter niets anders dan een strafschop toekennen. Ditmaal was het een prooi voor de ingevallen Sander Bekhuis die de keeper de verkeerde hoek in stuurde. PH schakelde een paar tandjes terug, liet de bal rond gaan en creëerden nog wel een aantal goeie kansen maar liet deze onbenut. Het besloot de wedstrijd met een 3-0 eindstand en nam de 3 punten mee terug naar Almelo.

 

Leuk detail bij deze wedstrijd was de aanwezigheid van Tubantia die een rapportage maakte over de thuisploeg, een van de minst scorende ploegen uit de regio. Benieuwd hoe je een doelpunt viert, kijk dan even naar de volgende video: https://www.tubantia.nl/amateurvoetbal/juichende-fans-en-gezellige-derde-helft-bij-minst-scorende-ploeg~a2339d9b/