PH 1 Wint Restant Tegen IJVV 1

PH 1 wint restant tegen IJVV 1

PH reisde voor de tweede keer in 4 weken het dodelijk saaie ritje naar IJsselmuiden af voor een potje voetbal. Het mocht vandaag het restant van de gestaakte wedstrijd van 18 december afmaken. Destijds waren er 64 minuten gespeeld, speelde IJVV met 10 man vanwege een rode kaart en was de tussenstand 2-2.

1.Lars Kroezen, 2. Hugo Seckel, 3. Jelmer van Harn, 4. Stefan Olde Olthof, 5. Rick Olde Olthof, 6. Koen Lubbers, 8. Lennart Mannes (13. Sander Bekhuis), 10. Alen Ramic, 7. Mart Bekhuis, 9. Sam Pesseling (24. Guy van Straaten), 11. Sander Bekhuis

Voor velen vandaag een nieuwe ervaring, slechts 26 minuten voetballen tegen een tiental. Enerzijds voelden we de druk, omdat het

‘slechts’ tegen tien man was maar aan de andere kant wilden we zeker het punt niet verliezen en moesten we waken voor de te verwachten counters van de thuisploeg. Er was nog even wat discussie over de speeltijd en waar het spel hervat werd, uiteindelijk werden er 26 minuten gespeeld en mocht keeper Lars Kroezen de bal uitnemen (terwijl Koen Lubbers doorgebroken was op de achterlijn).

PH begon sterk aan de wedstrijd en deed wat het moet doen: het greep IJVV direct bij de keel. Eén van de eerste grote kansen voor de Almeloërs was na een corner, de wederom uitstekend spelende Koen Lubbers had de bal vrij voor het inkoppen maar hij wist slechts te schampen in plaats van te knikken. Na zo’n 10 minuten was het

Stefan Olde Olthof die dacht te scoren, hij kon op zo’n 3 meter van de goal een voorzet van Mart Bekhuis binnenwerken. Stefan schoot hem tegendraads in, de keeper lag al in de andere hoek maar wist met zijn grote teen de bal te pareren. Trainer Hodes zag het aan en greep in: Lennart Mannes werd vervangen door Sander Bekhuis, een gouden greep bleek niet veel later. Wederom een corner voor PH, ditmaal werd deze weggekopt door een IJVV-er. De bal belandde op de borstkast van Stefan Olde Olthof en die legde klaar voor Sander Bekhuis. Hij kon direct afdrukken en deed dit op werkelijk fantastische wijze, met een mooie boog belandde de bal in de verre hoek buiten het bereik van de keeper. Leuk detail dat Sander daarmee ook zijn 3e ster (een ster betekent 25 doelpunten in het amateurvoetbal) wist te behalen, gefeliciteerd Sander! IJVV probeerde daarna wel aan te zetten, maar verder dan een tweetal corners en een geblokt schot kwam de ploeg niet. Na een half uurtje voetballen blies de scheidsrechter voor het laatst en nam PH alsnog de dikverdiende punten mee naar Almelo.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Den Ham, de laatste wedstrijd van de heenronde van de competitie. Een goed resultaat kan de ploeg verder doen stijgen op de ranglijst, reden genoeg om er weer vol voor te gaan!

P.S. Dinsdagavond speelt PH een oefenwedstrijd tegen Oranje Nassau, aanvang 20.00 uur aan de Veenelandenweg.

Doelpuntenmakers: Stefan Olde Olthof, Sam Hesselink & Sander Bekhuis