PH1 2017 2018 Kleiner

PH 1 wint van Avereest

Ook de tweede wedstrijd leverde drie punten en de nodige doelpunten op voor het vlaggenschip van PH. In een leuke en open wedstrijd was het verschil in (individuele) kwaliteit uiteindelijk groot: PH Almelo 1 – v.v. Avereest 1 eindigt in 10-3.

 

Of het nu kwam door de teamfoto of door de gespannen spieren na de krachttraining van Robbie, duidelijk was dat PH niet volledig geconcentreerd begon aan de warming-up en (daardoor) ook de wedstrijd. Na 5 minuten was het namelijk Avereest dat de score opende. Onoplettendheid in de verdediging van PH zorgde ervoor dat de spits de bal bij de 2e paal binnen kon lopen. Daarna volgde een waar doelpuntenfestijn in de eerste helft; er werd in de eerste 45 minuten maarliefst 9 keer gescoord. PH kwam redelijk snel weer op gelijke hoogte met de bezoekers door een mooie schuiver van Donny, maar ook net zo makkelijk weer op achterstand. Daarna schakelde PH een tandje bij en liep het binnen het half uur nog uit na een 5-2 voorsprong. Daarna was het toch Avereest dat slordig balverlies uit een ingooi efficiënt afstrafte. Vlak voor de thee kwam de thuisploeg toch weer op een marge van drie: wederom Donny Luierweert (die de gehele wedstrijd een plaag was voor de verdedigers van Avereest).  

 Het rare is dat PH met een 6-3 voorsprong de rust in ging, maar dat er toch meer ontevreden dan tevreden gezichten in de kleedkamer te zien waren. Kritisch op het ongeconcentreerde begin van de wedstrijd en het niet (volledig) kunnen controleren van de wedstrijd. Mooi om te merken dat ondanks het feit dat er sprake was van een ruime voorsprong, de spelers en de trainers beseffen dat het beter kan en moet.

 In de tweede helft kwam PH niet meer in de problemen. Mede door wat kleine omzettingen kreeg het de volledige controle over de wedstrijd en kon het na alle lust aanvallen. Het surplus aan kwaliteit werd ook op het scorebord uitgedrukt. Uiteindelijk was het Stefan Olde Olthof die met een bekeken schot op de rand van het strafschopgebied zorgde voor de dubbele cijfers.

 

Doelpuntenmakers: Donny Luierweert (3x), Sam Hesselink (2x), Guy van Straaten, Sander Bekhuis, Koen Lubbers, Stefan Olde Olthof (allen 1x) en eigen doelpunt Avereest