skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 1 Wint Van De Kanaries (VSCO’61)

PH 1 wint van De Kanaries (VSCO’61)

Waar PH 1 vorige week te weinig kreeg in het treffen met Den Ham, kreeg het vandaag eigenlijk misschien wel wat  te veel. Niet dat de thuisploeg nou zo groots spel op de mat wist te leggen, maar het creëerde (vooral in de eerste helft) de betere kansen om de score te openen. Zeker na het uitvallen van keeper Kroezen nam de druk op de verdediging van de Almeloërs toe, maar grote kansen gaf het juist in die fase niet meer weg. PH pakte de winst door een werkelijk fantastisch zwabberend afstandschot van Andre Piljic in de slotminuten. VSCO’61 1 – PH 1: 0-1.

1. Lars Kroezen (70. Arthur JR Provoost), 2. Hugo Seckel, 3. Jelmer van Harn, 4. Stefan Olde Olthof, 5. Rick Olde Olthof, 6. Koen Lubbers, 8. Lennart Mannes, 10. Andre Piljic, 7. Mart Bekhuis, 9. Sam Hesselink (85. Alen Ramic), 11. Sander Bekhuis (65. Rick Droste)

PH was vandaag op jacht naar drie punten, de jacht van een leeuw op een gazelle maar vandaag ging het dus om de Kanaries was het in het wedstrijdboekje van de thuisploeg te lezen. Mart Bekhuis werkte zijn favoriete broodje filet american naar binnen, de deuntjes klonken uit de JPG-box van Jurre en Stijn Hilberink tapete alle enkels weer vast en masseerde de spieren weer los voorafgaand aan de wedstrijd. Gemoedelijk zo was de sfeer, helemaal nadat we in de wedstrijdbespreking onze liefde naar elkaar hadden uitgesproken. Want, om wedstrijd te winnen moet je een beetje van elkaar houden en elkaars sterke maar ook mindere punten accepteren en respecteren (zoals in ieder goed huwelijk ook het geval is).

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: het niveau was het aanschouwen nauwelijks waard. Toch gebeurde er voldoende, een kans voor open goal waar de spits over zijn eigen benen struikelde, een bal op de lat en een geblesseerde keeper waarna een speler de handschoenen aantrok. De eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg, het zat er kort op en maakte PH het voetballen onmogelijk. PH dat de laatste weken toch al niet in grootse vorm verkeerd kwam hier ook moeizaam onderuit en beperkte zich vooral tot de lange bal. Een van de diepe ballen kwam voor de voeten van Sander Bekhuis maar zijn schot met links mistte de kracht om de keeper van VSCO te verschalken. Ondertussen hadden de Kanaries al wel op voorsprong moeten komen, maar doordat de lange spits zijn slungelige uiterlijk waarmaakte, hij struikelde op het moment van binnentikken, bleef het 0-0. Ook de volgende grote kans was voor de thuisploeg maar de hoekschop werd onschadelijk gemaakt op de lijn.

In de rust probeerden we elkaar op te peppen: het moest scherper in de duels, het stond nog maar 0-0 en de tweede helft zouden we meer gebruik

kunnen maken van de harde wind. Alleen dat eerste punt was terug te zien, PH ging meer de strijd aan en kwam daardoor ook beter in de wedstrijd. Kansen waren er nauwelijks in de tweede helft, al had Mart Bekhuis een aantal mogelijkheden maar hij zette zijn dribbels te ver door waardoor een doelpoging uitbleef. Een doelpoging deed de aanvoerder van de thuisploeg na ruim een uur spelen wel, een makkelijke prooi voor keeper Kroezen zou je denken maar hij liet de bal glippen. In de rebound was hij er wel als de kippen bij maar kwam daarbij hard in aanraking met de ingelopen speler van VSCO. Na een korte onderbreking besloot Lars de wedstrijd te hervatten, maar twee minuten later moest hij toch bekennen niet verder te kunnen. Rick Olde Olthof trok zijn keeperstrui en handschoenen aan en deed het voortreffelijk, vooral grandioze uittrappen en een ware heerser in de 16 met hoge ballen. PH was in de slotminuten de gelukkigste toen Andre Piljic van zo’n 30 meter besloot te schieten. Een geweldige zwabber en een niet zo’n geweldig optreden van de keeper bezorgde de Almeloërs de winst. Blijdschap was groot, het lijkt nu een klein gaatje te slaan met de onderste plekken en houd de aansluiting bij de bovenkant van de middenmoot. Volgende week ontvangen de mannen van Hodes en Provoost de runner-up op de Veenelanden en kan het goede zaken doen voor de 2e periode.

Doelpuntenmaker: Andre Piljic