skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 3 Koploper Door Winst Op De Esch 3

PH 3 koploper door winst op De Esch 3

Vorig seizoen ging het kampioenschap in de 4e klasse naar PH 3, waardoor De Esch 3 het hoofd moest buigen en 2e werd. Zij wisten echter ook te promoveren naar de 3e klasse. Wat vorig jaar een topper bleek, was dat nu weer het geval. De Esch staat 1e, PH volgt op één punt met een 2e plek.

Op zaterdagochtend hadden we vooralsnog 12 ‘fitte’ spelers. Maar gelukkig was trainer Tim met zijn talenten in Hellendoorn waar ook PH 2 speelde. Er kwamen dan al snel 2 spelers naar hem toe om te vragen of ze ‘alsjeblieft mee mochten doen met ons’. Nou vooruit, dit waren overigens Tom en Onne of Jort. Graag gedaan boys!

De warming-up ging als vanouds, aan de overkant vele pylonnen en oefeningen. En bij ons de bal zo hoog als het broekje van Bennie de lucht in blazen.
Daar was het dan eindelijk 14:45, we hadden er zin in, maar eerst nog even voetballen. Nadat we wéér eens met een niet opkomende scheidsrechter te maken kregen, was er gelukkig de heer B. Entjes nog, die zo amicaal was om met zijn karakteristieke witte patta’s nog wat kunstmatige meters af te leggen. Een kwartier later kon er afgetrapt worden onder de volgende opstelling:

Christiáááán Vroom, J. Potijk, D. Wennink, H. Meijer, R. Sipaan(C) (T. v. Vlijmen ‘45), R. Haghuis (‘70 T. Jansen), O/J. v.d. Hof, T. Kroezen (45’ D. Periek), T. Jansen , B. Brama en P. Tirgrinate.
Wissels: T. van Vlijmen, D. Periek en T. Jansen

De eerste helft ging op en neer, waar PH het eerste kwart de bal aan de Esch liet. TrainerKoos zijn verklaring hiervoor luidde: “Zij trainen minimaal 5x in de week en wij maar een half keer, dus we laten ze eerst wat vermoeid raken”. Er werden aan weerskanten goede mogelijkheden om zeep geholpen, mede door goed keeperswerk. Zo redde hun keeper bij een grote kans van Bart na een mooie bal van Philip en redde Christiááán aan de andere kant nadat Bennie de onuitputbare spits even kwijt was. Ook raakten zij nog de lat na een lekker pompje buiten de 16, deze keek Christiááán simpel de goal uit. Zo bleef het 0-0 tot aan de rust na een enerverende 1e helft.

Dewi kwam erin voor de moegestreden Tom en Tim kwam erin voor Juspan. Dewi mocht van Joost tijdens de rust alvast 15 minuten invallen, aangezien hij al 45 minuten lang een warming-up had gedaan voor de dug-out. Gelukkig mocht hij ook de gehele 2e helft spelen, voor de bankzitters dan. Want rustig een wedstrijdje kijken met Dewi is als Heerschop zonder fouten of als Jelle die een bokkenpoot afstaat. Onhaalbaar.

Na nog geen 3 minuten in de 2e helft was het dezelfde Dewi die op ‘Perikiaanse wijze’ door de defensie glipte na een rush met wat ouderwets getrek en geduw en de bal zowaar op Bart gaf die em beheerst binnentikte, 1-0! Ondertussen redde Christiááán nog een keer goed aan de overkant. Even later ging Dewi er weer vandoor. Ondanks dat hij naar de zijkant gedreven werd door de jachterige rossige back, leek zijn directe tegenstander het toch een goed plan te vinden om Dewi gretig naar de grond te halen. Penalty! Bart schoof de bal keurig in de rechterhoek en maakte zijn 2e. 2-0.
Even later viel dan toch een verdiende goal voor De Esch. Een schot raakte de paal, waarbij de rebound niet meer te redden was voor onze iááán. 2-1, spanning backa.

Hierdoor bracht De Esch er in het laatste kwartier nog een aanvaller bij, PH bleef echter goed standhouden op hun geroutineerde manier. 5 minuten voor tijd resulteerde dit in een mooie dieptebal van Gijs op Dewi, waarop de verdediger werd uitgekapt en de bal adequaat werd binnengeschoten door dezelfde Dewi. 3-1! In de absolute slotfase scoorde De Esch nog de 3-2, waarbij Christiááán de bal verkeerd inschatte en zijn enige foutje maakte om het toch nog even spannend te houden. TrainerKoos riep zijn helden op om de bal in eigen goal te schieten, aangezien kampioen worden niet in de planning staat. PH deed er vervolgens alles aan, maar gaf het echter niet meer uit handen en de koppositie was helaas een feit. TrainerKoos baalde enorm na afloop en wenste geen reactie te geven.

Uw schrijver,
Twan Haghuis

Wistjes & datjes

 • Grote afwezige was onze oude rot, tevens begeerde aanvoerder/arts, Thijs Brama. Het was vreemd want hij moest op Nora passen, terwijl ze normaal gewoon mee gaat met papa. Er gingen al snel andere verhalen rond. De aap kwam al snel uit de mouw, want hij had zo te zien nog wat probleempjes in Oosterbeek met 149 andere kinderen. Het bewijs hiervoor vond men hieronder.
 • Dat Tim 2 spelers had geregeld was erg attent van hem. TrainerKoos was hier echter minder content mee, aangezien zij niet uit een lager elftal kwamen en dit de koppositie dichterbij zou kunnen brengen. Actie-reactie, Tim mocht gaan banken om zo een welverdiend lesje te leren.
 • U zult het niet geloven, maar Patrick, de man die meer van kerst houdt dan Twan van shoarma en Jelle van pizza Diavolo bij elkaar, is tegenwoordig bezig om een ‘fitboy’ te worden bij Basic Fit. Hij squasht, hij staat op de loopband, hij kijkt niet naar vrouwen en fietst aardig wat digitale meters met behulp van Evert. Maar na een week is het al raak. Hij zou als invalkeeper fungeren door het gemis van Wouter, dit werd Christiááán zoals u las. Na onderzoek bleek dat de Lange last heeft van een zere kriebel in de rug.
 • Rik zijn nieuwe hoveniersbedrijf K & M staat uiteraard nog in de kinderschoenen. De initialen zijn dan ook in 1e instantie bedacht doordat zijn dochter 2 stenen uit een scrabble doos pakte. De 2 letters hebben ondertussen al vorm gekregen nadat de 1e klusjes zijn uitgevoerd. Ook de klanten vonden het een pakkende naam, namelijk Klooi’n & Martel’n.
 • Rupen ‘Ibne’ Sjupani gooide 2x na elkaar verkeerd in. Na onderzoek bleek de reden hiervoor zijn neus te zijn. Zijn zwaartepunt staat na de zwaai te veel aan 1 kant waardoor hij voorover valt. In Armenië wordt deze manier van ingooien wellicht toegestaan door de grote getallen aan welgevormde neuzen, maar hier helaas niet. Hij zal vanaf heden met een contragewicht gaan ingooien welke we langs de zijlijn zullen plaatsen.
 • Smikkelbeer Jelle heeft in uiterst nuchtere toestand een weddenschap afgesloten. Wanneer hij de halve marathon in Enschede loopt in april, krijgt hij €100. Hij is momenteel druk bezig met het zoeken naar tactieken, want in de huidige heeft hij geen vertrouwen (lees: pizza Diavolo eten, bier drinken en gamen). Hij is onlangs met een ‘haas-tactiek’ op de proppen gekomen in de vorm van vrouwelijk schoon. Heeft u een knapreetje en kunt u de halve marathon uitlopen? Meld u zich dan nu aan via dikke_pinguïn@hotmail.com!
 • Met de naderende promotie is TrainerKoos druk bezig met transfers voor het volgende seizoen. Door de wandelgangen wordt de naam Nick ‘de Wolf’ Wennink genoemd. Uiteraard zou dit een breedte aankoop zijn. Niet alleen voor de bank zou hij een welkome versterking, ook zijn hoofd wil bij een extra frikadelletje en een training minder een stuk breder worden.
 • Het vorige verslag van leraar Gijs, gespecialiseerd in HIV, werd donderdagavond pas vrijgegeven. Hij had naar Heerschops zeggen ‘geen tijd’. Jelle had hem mooi te pakken door het rooster van Gijs te bespieden vanuit zijn drukke tijden op het werk. Wat bleek, maandag/dinsdag én woensdag was Gijs vrij geroosterd. Dat wordt 2 kannetjes bier! Dat ondergetekende het ook pas woensdag af heeft, komt door zijn gebroken pols en zijn zware tijden. Dan is dat alvast vrijgesproken.
 • Er zijn weinig mensen die het weten, maar Dewi werd in 2018 getipt bij de filmregisseur van Bird Box om als hoofdrolspeler te acteren. Dit naar aanleiding van zijn jarenlange ervaring met een blinddoek op het veld. Het is desondanks toch Sandra Bullock geworden die de gehele film geblinddoekt mocht worden. Dewi maalde er niet om en behield zijn rol gewoon op het veld. “ik loop een aardige zak met centen mis, maar ik heb in het verleden al genoeg zakken opgehaald met de blinddoek op het veld. Ik kan hier mee leven”, aldus de onzelfzuchtige Dewi.
 • Tom en Onne(tweeling van Jort) speelden hun 2e wedstrijd bij ons. Tom kon logischerwijs na 1 helft niet meer. Onne bleef echter de gehele wedstrijd dom doorlopen alsof hij als longsmurf achterna werd gezeten door Gargamel en zijn kat Azraël. Hierdoor moest hij na de wedstrijd een DNA test afnemen om er zeker van te zijn dat de niet speelgerechtigde Jort stiekem was ingevallen.
 • Sjoerd uitte na afloop van de 3e helft zijn ongenoegen over de politie aan ons. Zij stonden naar eigen zeggen ‘boetes uit de delen als je geen fiets had’. Merkwaardig dat wel, maar wij snapten de boze Sjoerd volkomen. De politie schijnt die dag tonnen te hebben verdiend aan voetgangers en motorvoertuigen.

 • Onze Vleestorpedo doch weinig lustend etende vetkwabbel Jelle, ging na de 3e helft nog even gezellig een pilsje drinken bij onze potentiële breedteversterking Nick ‘de Wolf’ Wennink. Na ruimschoots een uur ging het al mis. Hij probeerde een bal te vangen die Dewi echt niet door de kamer schoot. Hij miste de bal als ‘Swientie’ in zijn beste jaren en viel pardoes op de stoelleuning aan de overkant. Dit resulteerde in een flinke bult op zijn voorhoofd, die ondanks zijn eigen vetkop nog steeds goed zichtbaar was.
 • Dan wil ik u nog vragen, mocht u interesse hebben, om mee te spelen met Last Man Standing Eredivisie van PH 3. Momenteel doen er zo’n 30 man/vrouw mee. Een klein deel van de inleg wordt gebruikt voor het kamp of kampioenschap van PH 3, de rest is voor u, mocht u winnen. Wilt u meespelen, mail dan naar sjoerddijkstra1989@hotmail.com. De laatste winnaar was overigens een vrouw. Weet je het beter? Kom dan maaaaaaaaaaaaaaaaar.
Back To Top