skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 3 Nestelt Zich Stevig In Top 3

PH 3 nestelt zich stevig in top 3

Na het vervelende intermezzo op woensdag mocht hèt zaterdagelftal van PH afgelopen zaterdag proberen de vervelende smaak van de 5-0 nederlaag weg te spoelen. In de aanloop naar de 3e wedstrijd in 8 dagen waren er toch wel wat personele problemen te noteren.

Er waren maar liefst 9 spelers fit genoeg voor de basis, Patrick was zo vriendelijk om ondanks zijn buikklachten toch de handschoenen aan te trekken en Lars Wijnen werd last minute aan de selectie toegevoegd omdat de wedstrijd van het 5e op het laatste moment werd afgelast.

PH 3 trad derhalve aan in de volgende opstelling:

Patrick; Jelle, Sjoerd (70. Joost), Dennis, Gijs; Philip, Thijs ©, Nick; Lars, Bart (80. Koos), Dewi.

Supersubs Mike en Jeroen bleven 90 minuten op de bank wegens fysieke ongemakken.

Met de heer Servet Tuluk als leidsman werd er onder een flauw zonnetje en bij een guur windje begonnen met de pasjescontrole. De scheidsrechter voelde zich duidelijk te groot voor het servet, maar was evenwel nog te klein voor het tafellaken. De controle wassen was een neus, want bij het noemen van een naam werd er door één van de spelers opgemerkt dat ‘die er niet is vandaag’…. Vreemd voor een speler op het wedstrijdformulier hoor ik u denken. Tuluk, maar niet voor heer Tuluk, die rustig doorging met opnoemen van de namen. Behalve dan die van Trig…Tictre….Tigrota…. Philip.

De wedstrijd werd gespeeld op een veld waar op de ene helft  zojuist de bloemkolen nog van geoogst waren en de koeien op de andere helft nog rustig liepen te grazen. De aanvoerder van de tegenstander kon bevestigen dat de wedstrijdbespreking onder het genot van een bloemkoolpizza en een beker verse volle melk is gehouden. Wouter Hilgerink schijnt overigens wel oren te hebben naar deze voorbereiding.

De wedstrijd verliep eigenlijk wel prima voor de bezoekers uit Almelo.  Een geweldig splijtende pass van Jelle – onderweg was voor hem al duidelijk dat het een assistje was – op Dewi was de inleiding voor de 0-1. Dewi kon zijn snelheid optimaal benutten en schoof de bal in de verre hoek. Vlak daarna werd Lars gevoerd in de 16, overduidelijke penalty zou je zeggen… Maar de scheidsrechter had Tuluk weer wat anders gezien. Na een half uurtje maakte de thuisploeg plots gelijk, even sloop er wat frustratie in bij de ploeg van van van van Duiven. Eén van de geelzwarten had zijn frustratie iets te duidelijk laten blijken en dus vond de heer Tuluk het nodig daar geel voor te trekken. U kunt Tuluk wel raden wie deze speler was… juist ja, die man met een verleden bij SVZW en de kenmerkende kale klets: Nick Wennink. Gelukkig was het niet lang daarna dezelfde kale kop die een prachtig aangesneden corner van Philip vakkundig verlengde: 1-2.

In de rust kwam Lange langzaam weer tot leven, had die schnitzel toch zijn werk gedaan. Na de rust speelde PH zich op het abominabele veld betrekkelijk eenvoudig in veilige haven. De 3-1 kwam wederom van Dewi, ditmaal op een prachtig steekballetje van Nick. De eindstand werd in de 69e minuut bepaald door Philip, die op aangeven van Lars de 4-1 liet aantekenen. Dit was het sein voor de licht geblesseerden Sjoerd en Bart om zich te laten vervangen door Joost en Koos. Koos maakte bij zijn entree al direct indruk op zijn tegenstander, die vol verbazing het indrukwekkende fysiek van onze trainer aanschouwde (kijkt u nog even naar de foto boven dit verslag). Hij had zich onsterfelijk kunnen maken door de 5-1 te maken, maar Dewi begreep helaas de geniale loopactie van onze trainer verkeerd.

PH 3 blijft door de overwinning staan op de 3e plaats en neemt het aankomende zaterdag in eigen huis op tegen middenmoter FC Eibergen 2: iets met een appeltje en schillen.

Thijs Brama

 

Wistjes en Datjes:

 

  • Dat Tom Jansen een echte vogelliefhebber is, was u vast al wel bekend. Helaas was hij afgelopen zaterdag afwezig bij de invalbeurt van onze trainer Thijs van Duiven. Tom was zwaar teleurgesteld dat hij deze 10 minuten d(r)uivensport heeft moeten missen.
  • Mocht u afgelopen zaterdag omstreeks 16.10 ook opgeschrikt zijn door een onverwachte doffe dreun en licht schuddende aarde en weet u nog steeds niet waar dit vandaan kwam? Wel, het was Koos die op onnavolgbare wijze een schwalbe uitvoerde, waarbij hij zich als een zak aardappelen op de grond stortte.
  • De terreinknecht van Berghuizen was hier na de wedstrijd overigens prima over te spreken; er bleken enkele pootaardappelen uit de zak te zijn gevallen en de kuil die Koos had veroorzaakt met zijn val was precies diep genoeg voor een waarschijnlijk zeer succesvolle oogst.
  • Als Jelle bier haalt voor de gebroeders Brama, kun je met recht spreken van een nevenfunctie.
  • Fred was afgelopen week samen met schoonzoon Boog een weekje op vakantie. Lekker de hele week knappm vermoed ik… Of zal Fred zich stiekem ook nog met zijn andere hobby bezig hebben gehouden? Weinig mensen weten dit van de stoere vlaggenist van PH 3. Hij houdt namelijk nogal van het bespelen van zijn favoriete instrument, de cello. Fred heeft recent zelfs een heel bijzondere cello weten te bemachtigen. Met zijn friszoete en sterke geluid is de limoncello een prachtig instrument dat niet misstaat op het podium als Fred met zijn partner de theaters afgaat.
  • Dat Dewi een man veel talenten is wisten we natuurlijk al langer. Geïnspireerd door het verhaal dat haptonoom Ted Troost Ruud Gullit beter kon laten voetballen door hem in zijn kruis te grijpen, heeft Dewi recent een avondstudie haptonomie opgepakt. Op zaterdagmiddag brengt hij de oefenstof van Ted Troost graag in de praktijk om zijn tegenstanders beter te laten voetballen. Anders is er ook maar weinig aan.
  • Mark Kroeze is overigens ook een verdienstelijk amateur-haptonoom.
  • We weten nu ook waarom Bugs te boek staat als de beste voetballer van PH. Zijn liefste doet al jaren aan haptonaomie.
  • Zoals eerder reeds vermeld kampte onze gelegenheidskeeper Lange met buikklachten. Ik heb me laten vertellen dat hij zich ook op vrijdag al niet zo lekker voelde en dacht het perfecte recept voor zijn klachten te hebben gevonden; een schnitzel van Spalink… Zullen we het schrijven van recepten maar aan de professionals overlaten Patrick?
  • Een verslag is niet compleet als Jeroen Hulsink er niet in voorkomt. Dus daar gaan we. Jeroen werd op de ochtend van de wedstrijd wakker met een ODOK; ontzettend dikke ochtend knie. In tegenstelling tot zijn ODOL was de ODOK ook in de middag nog aanwezig en moest hij derhalve de hele wedstrijd vanaf de bank toekijken. Het blijft vooralsnog een raadsel hoe een gezonde, jongeman die nooit geblesseerd is, van nog lang geen 40 jaar oud zonder blessure naar bed gaat en 8 uur later opstaat met een dikke knie.

Back To Top