skip to Main Content
sportvereniging PH
PH 3 Nog Steeds In Winterdip

PH 3 nog steeds in winterdip

Op Sportpark De Werf in Enter stond afgelopen zaterdag de subtopper in de vierde klasse-13 op het programma, Enter Vooruit 4 – PH 3. Op een veld waar de dag ervoor de bloemkolen nog geoogst waren en onder de voor ons in Enter inmiddels vertrouwde leiding van scheidsrechter H. Worst golfde het spel op en neer. Uiteindelijk gingen de Entersen het beste met de kansen om en wonnen met 6-4 van de Almeloërs.

Er waren voor deze wedstrijd maar liefst 16 spelers beschikbaar. Dat Peter Kuipers, Eric Tigrinate en Jeroen Hulsink niet fit genoeg waren en dus niet tot de wedstrijdselectie behoorden zal niemand verbazen, maar de afwezigheid van trukendoos Marko Suaric was na de training van afgelopen donderdag toch wel een grote aderlating. Coach Koos had ook een dagje vrijaf genomen en over de laatste afwezige zijn we nog niet uitgepraat, hierover dus straks meer.

De opstelling van PH 3 deze middag:

Bart Brama (45.Philip Tigrinate); Ranu van Ruth, Thijs Brama, Rik Meijer, Rupen Sipaan; Tim van Vlijmen, Remco Haghuis, Twan Haghuis (80. Patrick Hofland); Tom Jansen (45. Jelle Potijk), Philip Tigrinate (45. Bart Brama), Patrick Hofland (45. Joost Brama)

De eerste helft begon, zoals we dat de laatste tijd wel vaker zien bij PH 3, met het fluitsignaal van de scheidsrechter. PH begon goed aan de wedstrijd en kwam na een kwartier spelen op 0-1 door een geweldige, geweldige, geweldige, geweldige, geweldige goal van Philip op aangeven van Tom, jazeker! Enter had moeite met de tussen de linies spelende Remco die steeds goed gevonden werd. De tweede goal liet derhalve niet lang op zich wachten, het was Thijs die de bal van dichtbij tegen de touwen kopte, hatsikideee. Vreemd genoeg putte Enter hier kracht uit en maakte het al snel de 2-1. De thuisploeg probeerde niet te voetballen en speelde ouderwets kick-and-rush, wat zijn vruchten afwierp; na 30 minuten stond het 3-1. PH was echter niet van plan zomaar de handdoek te werpen; als je je hoofd er maar bij houdt moet de Lange gedacht hebben. Hij was er persoonlijk verantwoordelijk voor dat er gerust werd met een 3-2 tussenstand.

In de rust werd er even flink gedebatteerd over wie er de tweede helft zou gaan keepen, Philip pakte de handschoenen op nadat Jelle uit het debat was gestapt. Twan was weer ouderwets aan het klagen en dat werd Remco even te veel; maar de broers hebben wel voor hetere vuren gestaan en dus begonnen ook de Haghuisjes gewoon aan de tweede helft.

Een helft die PH weer uitstekend begon, we kwamen in actie. Het was Bart die met een forse mispeer de keeper en verdediging op het verkeerde been zette en scoorde. Daar gaat ie weer, een nieuwe! 3-3. Het spel bleef ondanks het abominabele veld redelijk tot goed en het was Tim die de verhoudingen op het veld dat moment weer in de score tot uitdrukking bracht. Hij zag de keeper te ver voor zijn goal staan en schoot de bal heerlijk, heerlijk, heerlijk, heerlijk vanaf dik 30 meter in de goal. ’T Is geweldig… ’t is geweldig hoorden we nog vanaf de zijlijn. Het kan weer niet mooier, mooi zo doorgaan was het devies. De laatste 20 minuten waren echter weer voor de thuisploeg en na 3 tegengoals werd de eindstand bepaald op 6-4.

En zo vertrok PH 3 na wederom puntverlies te hebben geleden weer vanuit Enter. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Op naar de derde helft, want wat is er mooier dan een hobby waar je ook bij drinken kan? Op dinsdag 24 april krijgen de mannen van Van Duiven een herkansing tegen de Enterse dwarsliggers in de kwartfinale van de beker, aftrap 19.00 uur op de Veenelanden. Maar eerst is het aankomende zaterdag tijd voor PH 3 – PH 5, aftrap om 14.45 uur, dat wilt u niet missen!

Zo, nu even een slokje, even een slokje… oh lekker, lekker, lekker, lekker, lekker!

Uw reporter, Thijs Brama

 

Het laatste nieuws:

 

  • Jelle staat niet bekend als de grootste studiebol die de Potijkjes hebben voortgebracht, maar zaterdagavond maakte hij het tijdens de pubquiz toch wel erg bont. Hij lachte zijn neef Bart uit omdat hij dacht dat een trombone een muziekinstrument is. Jelle wees Bart erop dat trombone een aandoening van stolsels in de aderen in je been is… Naar verluid is Jelle in zijn middelbare schooltijd ook regelmatig de klas uitgestuurd omdat hij steeds weer op de benen van zijn vrouwelijke klasgenoten stond te blazen. Of hij destijds ook andere fluiten in de mond nam is niet bekend.
  • Mike was zaterdag afwezig omdat hij sinds vrijdag ziek in bed lag. Toch presteerde Heerschop het om pas op zaterdag zijn afwezigheid kenbaar te maken middels een laf berichtje in de app-groep van het elftal. De laatste keer dat hij deze truc uithaalde staat ons allemaal nog in het geheugen gegrift. Hij is er toen makkelijk vanaf gekomen met een elftalletje, maar dat zal dit keer niet zo makkelijk gaan. Er wordt intern nog nagedacht over een passende sanctie. Mocht u nog ideeën hebben, mail deze dan naar hetheerstschop@beterskup.nl
  • Opvallend: Hans was voor de tweede keer op rij aanwezig bij een wedstrijd van zijn team. Hij heeft een aantal keer verstek moeten laten gaan vanwege werk of ‘vakhansie’. Hij moet duidelijk nog wennen aan de hoge frequentie waarin de wedstrijden elkaar opvolgen en de bijbehorende fitheid die dat vereist is toch wel een puntje van aandacht voor deze aanstaande vader. Mocht u overigens nog op zoek zijn naar een origineel cadeau voor Rik en Mirre; goud en wierook.
  • Koos maakte bekend dat hij zaterdag 5 mei ook niet aanwezig zal zijn omdat hij dan een weekendje weg is. Onze grote leider wil tijdens bevrijdingsdag niet in Nederland zijn, hij heeft besloten om onder te duiken in Duitsland.
  • Roy Knobben vroeg bovengetekende laatst tijdens een training of ik niet helemaal gek werd van de Lange. In het veld is hij inderdaad soms onuitstaanbaar, maar het antwoord is nee; ik word er niet gek van, maar ik ben er helemaal gek op. Het is een genot om deze man in je elftal te hebben en dan met name als hij weer op de praatstoel is gaan zitten… Wat kan hij heerlijke verhalen vertellen. Zo hadden we het tijdens ons laatste teamfeestje over de leeftijd waarop we onze maagdelijkheid hadden verloren. Er kwamen vrij normale leeftijden langs, en uiteraard was het Patrick die het jongst was tijdens zijn eerste keer. “Maar”, zei hij, “het liefst was ik twaalf. Al dat zoenen, daar was ik wel klaar mee. Je gaat toch voor de fluit, dan ben je klaar”
  • Verder is Patrick een fervent chocolade liefhebber. Hij doucht zich met chocoladeshampoo, iets wat ook Tom op was gevallen. Een aantal weken geleden vulde hij een shampoofles van Patrick met chocoladevla. De Lange spoot het goedje in zijn hand, keek er een keer twijfelend naar, gooide de eerste lading weg en liep met een tweede hoopje vla naar de douche. Helaas werd de grap niet door alle teamleden opgepakt en kreeg hij er lucht van voor hij uiteindelijk onder douche sprong. Inmiddels het assortiment chocoproducten in huize Hofland uitgebreid met chocomel spray-tan, de naar chocolade geurende kamerplant Pelargonium Filbert en blijkt Jazz reeds Nesquik in zijn flesje te krijgen. ‘Chocolange’ is nog op zoek naar chocotoiletverfrisser, chocoruitenwisservloeistof en chocowasmiddel.
Back To Top