skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 3 Verspeelt Gewoon Weer Opnieuw Twee Punten

PH 3 verspeelt gewoon weer opnieuw twee punten

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk tijd voor de Hollandse avond bij PH, maar eerst nog de, vooraf lastig verwachte, thuiswedstrijd tegen FC Eibergen op het programma. Vooraf lastig verwacht? Die lui staan toch ergens onderin? Zult u denken. Gezien de stand niet lastig, maar gezien de heen wedstrijd waarschijnlijk wel. Nadat Eibergen vorig seizoen een flink pak slaag had mogen ontvangen van PH, hebben ze er tijdens de heenwedstrijd van dit seizoen voor gekozen om de boel achterin zo dicht mogelijk te houden. Wat resulteerde in een zeer verdedigend opgesteld Eibergen en een uiteindelijk zwaarbevochten 2-3 overwinning van PH.

Daar waar PH 3 vrijdag nog dacht met 18 spelers aan de wedstrijd te beginnen, werd dit aantal zaterdag nog teruggebracht naar 16 speler. Bossen kon lastminute naar een Colaproeverij en liet  daarom verstek gaan. De tweede lastminute afzegging was die van Jelle. Wat kan daar nou de reden van zijn? Ongelukje bij het klussen zaterdagochtend? Druk met de opbouw voor de Hollandse avond bij PH? Een middagje helpen in een bejaardentehuis als vrijwilliger? Allemaal legitieme redenen, maar nee onze robuuste vleestorpedo had zich afgemeld omdat hij zich ietwat slecht voelde na een avondje bierdrinken. Volstrekt belachelijke afmelding natuurlijk.  Hij schaart zichzelf met deze beslissing in een illuster rijtje samen met o.a. Mike. Nadat zo een beetje iedereen hem (terecht) belachelijk had gemaakt, bleek hij ook nog eens geen ruggengraat te hebben en vertrok met lood in de schoenen richting huis om zo toch zijn voetbaltas op te halen en op de bank plaats te nemen.

PH begon in de volgende opstelling.  Wouter, Gijs, Sjoerd, Mike, Rupen©, Twan, Niek, Philip, Patrick, Bart en Robin.

Zoals verwacht kwam FC Eibergen niet om te voetballen, maar om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Wat ook aardig lukte. PH begon sterk, maar kreeg geen echte kansen. Eibergen hoopte op een counter en kwam met enkele afstandsschoten. Een fantastische poeier ging via de lat en de paal net niet het doel in en PH was dan ook gewaarschuwd. Dit zou geen makkelijke middag worden voor de mannen van trainer Koos. PH werd steeds slordiger en kwam steeds minder goed uit de verf. Het leek wel alsof de mannen teveel met hun hoofd bij de Hollandse avond waren. Na een minuut 20 was het dan zover, gewoon weer opnieuw een afstandsschot van Eibergen. Deze werd nog aangeraakt door de keeper, waardoor de bal via de paal en wederom via Wouter de goal invloog. 0-1 door een eigen goal. Was dit dan de wake up call voor PH? Dit leek er niet op, PH ging door op dezelfde voet en tot de rust gebeurde er verder vrij weinig.

In de rust was het tijd voor wat verse wissels. Rupen, Sjoerd, Bart, Philip en Mike gingen eruit en Rik, Dennis, Nick, Dewi en Joost kwamen in het veld.

Nu Sjoerd gewisseld werd, moest een andere speler zijn taak als aanjager op zich nemen. Wie beter dan de man die altijd voorop in de strijd gaat, Patrick! Nadat hij laatst al een helft aanvoerder mocht zijn, was hij nu degene die de rest op sleeptouw nam. Helaas bleef het spelbeeld, ondanks alle pogingen van Patrick, hetzelfde. PH probeerde er doorheen te komen, maar was te slordig om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Maar na lang(e) aandringen kwam daar dan toch eindelijk de goal voor PH. Na gewoon weer opnieuw een goede corner van Joost werd de bal ditmaal eindelijk wel binnen geknikt. 1-1 door Patrick. Nog een kwartier te spelen en PH probeerde de winnende nog te maken, maar helaas het mocht niet zo zijn. Het bleef uiteindelijk toch bij 1-1. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

Uw verslaggever voor deze week

Rupen Sipaan

We zijn er na een uitgebreide analyse eindelijk achter, waarom het een stuk minder gaat in het kalenderjaar 2023. Tot nu toe hebben we 1x gewonnen, 4x gelijk gespeeld en 2x verloren.

Het blijkt allemaal te komen door de vloek van Hans. Hans heeft zich voorgenomen vaker aanwezig te zijn bij de trainingen. Helaas resulteert dit wel in verliespartijen op zaterdag. Hij is dit jaar 1 donderdag voor de wedstrijd niet komen trainen en u raadt het al, die zaterdag hebben we 3 punten meegenomen uit Deventer. Dat onze trainer ten einde raad was bleek wel toen hij een afspraak gemaakt had met een paragnost. Deze paragnost kon ons vertellen dat de vloek alleen opgeheven kan worden als er nog minimaal 1 speler wekelijks aanwezig zal zijn op de training. Het moet dan natuurlijk wel een speler zijn die, zoals Hans, tot voorheen nooit of bijna nooit aanwezig was. We zijn dan ook benieuwd of Nick, Dewi, Dennis, Twan en Remco dit serieus gaan oppakken.

Twan heeft al wel een eerste stap genomen en was donderdag voor zichzelf gaan trainen. Hieronder het bewijs. We hopen dat hij dit door gaat zetten en snel zal aansluiten bij de groepstraining.

 

Grensrechter Fred is natuurlijk een graag geziene gast in de kantine en blijft ook graag ff hangen voor een goudgele rakker. I.v.m. de Hollandse avond ging de kantine wat eerder dicht en moest hij dus ook op tijd naar huis om zich op te gaan frissen. Hij pakte zijn accu, waarop iedereen natuurlijk dacht dat hij met de elektrische fiets was. Niets bleek minder waar te zijn, hij gaf zelf aan dat dit niet de accu van de elektrische fiets was, maar van de dildo van Julia. Nu snappen we ook waarom ze zo laat binnen kwamen bij het feest die avond.

Afgelopen zaterdag was dus de Hollandse avond bij PH. Er werd natuurlijk druk gespeculeerd over wat nou al die zangers gekost moeten hebben. Daar werd ook de opmerking gemaakt dat Dokter ze waarschijnlijk wel voor een schappelijkere prijs geregeld had, dan dat wij het zelf via een boekingskantoor zouden regelen. Hierop gaf Thijs aan dat dit zeker waar was. Voor de volgende editie heeft hij alvast een recept uitgeschreven voor het boeken van Jannes. Zie hieronder, zoals je kunt zien is dit een zeer acceptabele prijs.

Even nog een opmerking. Remco was eindelijk ook weer eens een keertje aanwezig bij de wedstrijd zaterdag. Waar hij voorheen veel commentaar had op spelers die geblesseerd waren en niet kwamen kijken bij de wedstrijd, lijkt hij zich hier dit seizoen ook veelvuldig schuldig aan te maken.

Back To Top