skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 3 Vs Achilles ’12 2

PH 3 vs Achilles ’12 2

Eerder deze week hebben we in spanning afgewacht of de wedstrijd niet afgelast/verkocht/verplaatst zou worden wegens een spelerstekort bij de tegenstander.

Tot onze grote verbazing kwamen de gasten uit Hengelo met zoveel spelers alsof het leek dat ook alle andere elftallen van PH tegen Achilles moesten spelen. Helaas voor de andere elftallen van PH was dit niet zo, maar goed, er werd dus gewoon afgetrapt om 14:45 o.l.v. de heer E. Tigrinate.

Toeschouwersaantal: 17

Opstelling: Wouter Haarhuis, Jelle Potijk, Sjoerd Dijkstra, Mike Laarman (45. Rik Meijer), Rupen Sipaan, Tim van Vlijmen, Gijs Gasthuis (45. Dennis Wennink), Philip Tigrinate(85. -), Tom Jansen, Patrick Hofland (70. Jeroen Hulsink), Dewi Perik.

Het begin van de wedstrijd was kortom erg slordig van PH, of misschien was het zoals de topscorer van de Eredivisie zou zeggen: ‘’de tegenstander was vooral sterk’’. Het vlaggenschip van de kantine was erg zoekende en kon Achilles moeilijk onder druk zetten. Erg veel kansen ontstonden hier nou ook weer niet uit maar ik denk dat er weinig mensen hebben genoten van de eerste helft. Door een individuele actie van Dewi kwam PH nog voor het rustsignaal op een 1-0 voorsprong.

In de rust ging het zowaar 3 minuten over een aanpassing van het tactische plan.

Dat deze 3 minuten goud waard waren, dat was direct duidelijk. Na enkele minuten ging Hans weer op safari, schoot Lange nog een keertje van eigen helft op goal en vroeg Jansen nog maar eens aan zijn achterhoede wat hij toch in vredesnaam moet doen als hij de bal niet heeft. (of wel)

Een kluts-situatie in en rondom de 16-meter van PH leverde Achilles ’12 de gelijkmaker op, waardoor wij voor de tweede keer moesten aftrappen deze middag.

Koos raakte niet in paniek, bracht Hulsink, haalde Patrick eraf, en kreeg een penalty. Door redelijk onbesuisd inkomen na een mooie counter van PH, mocht Dewi aanleggen om de 2-1 binnen te schieten. Hij verbaasde iedereen en schoot gewoon de bal in de hoek van de goal. Deze keuze van schieten geeft al aan hoe zenuwslopend de wedstrijd was.. Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd. Helaas konden wij de sponsoren niet trakteren op een leuke wedstrijd, uiteraard hebben we dit na de wedstrijd op onze manier gedaan.

Net voor storm Ciara het land bereikte zat PH 3 weer op de plek waar wij op ons best zijn. Onder gezang van Maikel Dokter en een buffet van Truitje, (legaal), werd het wederom weer een gezellige zaterdag. Volgend weekend staat voor ons de uitwedstrijd tegen DES 2 (12:00) uit Nijverdal gepland.

Wistje-Datjes:

Allereerst een dringend verzoek aan iedereen die afgelopen zaterdag bij PH en omstreken is geweest. Mocht iemand tussen 14:00 en 00:30 een bos haar weg hebben zien waaien, neem dan z.s.m. contact met Jelle. Op onderstaand bewakingsbeeld is duidelijk dat dit voor 00:37:03 (zondag) verdwenen is. Mocht je Jelle hierover willen berichten, hij is vaak te zien bij fastfoodketens.

Terwijl zanger Maikel Dokter weer eens de bekende verzoekjes kreeg, ‘’Huisje op Wielen’’ van Jelle, ‘’Simarik’’ van Rupen en ‘’Fohoooroormidable’’ van Philip, gooide Dennis er een nieuw verzoekje in.

Na een middag op het voetbalveld ‘’UN MOMENTOOOO’’ te hebben geschreeuwd was dan eindelijk Bennie’s geluk-momentje aangebroken. De wijsvingers gingen weer ouderwets van voor naar achter, mocht iemand hier een gifje van hebben, we houden ons aanbevolen.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Quick ’20 van vorige week is er weer eens een bal verdwenen. Tijdens de vuurwerkshow besloot Gijs om een bal op de tribune te schieten. Op de vraag waarom hij deze bal zo onbenullig schoot gaf hij een mooi antwoord waarvan zijn trainer zeker blij van zou worden: ‘’luister, die bal gaan we niet meer vinden, maar als ik die bal niet had genomen, dan had ik het nog veel langer gehoord’’.

Heerschop was niet helemaal fit. Zijn winterstop van 3,5 maand bleek niet helemaal goed te zijn afgesloten. Na in quarantaine te hebben gezeten in Turkije tegen de Mexicaanse griep, heeft Skup nu weer een Mexicaans getint griepje ook wel het Corona virus. We willen Heerschop dan ook via deze weg verzoeken om thuis te blijven en langzaam te genezen van dit virus.

 

PH 3 is van vele markten thuis. Tegenwoordig beschikken wij ook over een 3-mans moonshine-team die zichzelf ‘’the Limoncelloos’’ noemen. Zonder zelf te proeven leverden zij 2 flessen af bij onze vlagger. Fredje is de moeilijkste niet, hij deelde zelfs 1 fles. De andere fles dronk hij zelf snel op. Of het lekker was moest deze energieke man niet langer over nadenken: ‘’dit is nog fijner dan seks!!’’.

 

Zondagmiddag stond er een kinderverjaardag op de planning. Luc, zoon van altijd geblesseerde Boog, vierde zijn tweede verjaardag. Enkele minuten voordat het feestje begon wist Sjoerd ineens te vertellen dat dit ook de verjaardag van Boog zelf was. Toen Robin voor de 12e keer een bezoek aan het toilet had gebracht en bij ons kwam staan, vroeg iemand hoe het nou precies zat. Boog antwoordde halfjes en wist het zelf eigenlijk ook niet. Gelukkig kreeg hij daarna wel van iedereen een tientje.

 

Hans die vond het ook leuk dat hij zoveel teamgenoten tegenkwam op de zondagmiddag. Uiteraard wist hij ook niks van de verjaardagen, maar stapte gewoon in de auto naar PH. De voetbaltas ging gewoon mee, maar toen hij boven in de kantine kwam zag hij dat zijn teamgenoten al een biertje aan het drinken waren. Hans die vroeg zich niet af of wij al gevoetbald hadden en maakte ook maar een biertje open. Jelle vroeg hem of hij nog eens komt trainen op donderdag. Hij wist niet voor welke sport.

 

Little had nog een goede conclusie m.b.t het trainen op donderdag. Zaterdag is de zaterdag en donderdag in één. Mocht iemand ooit nog een onoplosbare rebus willen maken, stuur deze magnetronvreter dan een appje.

 

Rupen vertelde laatst dat hij best snel kan zorgen voor privé-stranden. Deze opmerking vonden wij nogal vreemd en vroegen hem verdere uitleg. Onze buitenlandse versie van Jaman deed uitleg:’’ als ik op m’n rug ga zwemmen dan word ik aangezien als haai. Daardoor gaan mensen allemaal uit het water en rennen daarna weg’’. Zie afbeelding voor deze tactiek.

 

Tot slot nog een tip van keeteigenaren Willem & Rogier: ‘’Gas geven!!!!’’ Vuller en Hans komen snel langs. Lange gaat als Bennie gaat. Olde gaat als Dijk gaat.

Back To Top