skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 3 Wint…. Bijna, Maar Toch Niet

PH 3 wint…. Bijna, maar toch niet

Na de walk-over tegen FC Eibergen 2 en een heerlijke paasbingo was het zelfvertrouwen bij het leger van trainer Koos immens. Wel moest er eerst nog gevoetbald worden in Wierden tegen het 2e van Juventa. Daarna kon PH weer aan de L(ekkere)P(aar)P(otn). Ondanks dat er bij sommige spelers van PH verwarring ontstond door de naam Juventa, was PH keurig op tijd in het prachtige Wierden. Juventa is namelijk het meervoud van Juventus dus welke moet je dan hebben? Denk maar na.. Met 2 doctoren (Dr. Jansen en Dr. Brama) in het team is het gelukkig moeilijk om PH op het verkeerde been te zetten. Daar komt bij dat als je iets niet weet, dat ook weer kennis is dus.. Doordat PH uit een stad komt waar niet iedereen 3 eigen auto’s voor de deur heeft staan, moest PH de kleedvilla delen met een team van SV Almelo. Uiteindelijk stonden we keurig in een overgoten zonnetje met de melodie van Jan Biggels nog in de oors om 14:15 aan de aftrap.

De oplettende kijkers, dan wel de trouwe fans, moeten meteen iets zijn opgevallen wanneer ze de basis 11 op het veld zagen staan. Met 11 wijzigingen t.o.v de vorige wedstrijd was de opstelling inderdaad, u raad het al, anders en als volgt;

Wouter; Juspan, De Dijk, Benny, Cas(per the ghost) (30. Jelle); Bossen, Bugs, Bettus (80. Joost); Ivar (the Boneless), Chef, The Lord (45. De Lange)

Meer wissels waren er niet. Inderdaad, ook Jeroen Hulsink ontbreekt. De wat brutale auteur heeft een clausule in zijn contract waarin staat dat hij niet tegen dorpsgenoten mag spelen. Hij mag er wel méé spelen. Hier maakt hij bij 1 specifieke vrouwelijke dorps/huisgenoot dan ook erg veel gebruik van.

Verder wenst PH Za3 via deze weg nogmaals Ivar en Cas te bedanken. Zij gaven de vrije zaterdag op om ook eens onder Claudio Koosnieri een potje te ballen.

Wedstrijd

Om 14:15 klonk het eerste fluitsignaal van de iets boven gemiddeld oude scheidsrechter. Een kruising van Wansjers (Ja) en Futsa Tatsumi zou je kunnen zeggen. Snel werd duidelijk wat voor wedstrijd dit ging worden. Er stond weer een jonge ploeg tegenover PH. De leeftijd was gemiddeld 10 jaar jonger dan de ploeg van Koos. Waar de mannen van Koos de 2 potjes bier van de vrijdagavond na een drukke werkweek nog goed voelden, lag dat bij de tegenstander heel anders. Één van de wissels van Juventa hoorde je bellen in de dug-out met het lokale taxibedrijf; “Ik wil graag vast een taxi bestellen voor 15 man vanavond om 21:15. Van Wierden naar Reutum. Wel op tijd komen, want als we er vóór 22:00 zijn kunnen we gratis naar binnen”

Anyway, PH zakte voornamelijk weer wat in en loerde op wat gevaarlijke uitbraken. Deze kwamen er ook. In minuut 1 was de Chef er al bijna een keer door, maar stuitte op de keeper. Over en weer kwamen er mogelijkheden. Wouter moest tevens een paar keer ingrijpen en deed dat goed. Dit kan te maken hebben met het feit dat hij op een roze wolk zit sinds kort. Of niet meer? Het duurde zo lang voor dit verslag kwam.. Wordt vervolgd!

Uiteindelijk was het PH dat de score openbrak. Na een prachtige aanval waar het huidige Manchester United erg jaloers op zou zijn, belandde de bal bij de Chef op de linker flank. Heel rap behaalde hij de achterlijn en gaf strak voor. Tot ieders verbazing was het onze centrale verdediger Dijk die goed in liep en binnen werkte. 0-1. Nog in de zelfde helft werd de stand ook weer gelijk getrokken. Door wat druk van Juventa werd PH verder naar achter gedrukt. Een voorzet kwam in de kluts terecht rond de 5 meter. Deze kon niet goed worden weggewerkt waarna één van de jonge kuukn’s van Juventa kon binnen tikken, 1-1. Rust.

 

In de rust werd er erg veel besproken, maar over de wedstrijd hoefde er niks gezegd te worden. Wederom klonk het: Wat gaan we doen? Gewoon zo door gaan. Om wat meer snelheid te creëren voorin werd er wel een wissel toegepast bij PH. The Lord werd namelijk vervangen voor De Lange.

Her en der werd er een beker thee(zonder suiker) naar binnen gebeukt en zo stonden er weer 11 mannen en 11 jongens klaar voor de 2e helft.

Over de 2e helft hoeft er niet veel gezegd te worden behalve dat het niet best was. Vooral vanaf de bank van Ph en van de eigen grens kwamen er weinig positieve geluiden; ‘Niet te hakn’ ‘Hoe slecht zijn wij’ ‘Drink je wel’ ‘Jij kan niet raken’, ofwel nuttige coaching. Toch vielen er 2 goals in de 2e helft.

In de 88e minuut kreeg PH namelijk een corner mee. Deze werd genomen door Joost. Joost kwam overigens ook speciaal voor deze corner het veld in en 8 minuten nodig om warm te worden. Het was een corner genomen met precisie en passie. De zelfde passie zoals hij dat ook voor Coca Cola heeft. De corner belandde bij de 2e paal en daar stond wederom de Dijk die heel knap binnen kopte in de korte hoek. 1-2. Echt een Dijk van een wedstrijd dus voor hem. De winst is binnen, denk je dan. In de 7e minuut van de blessuretijd kreeg PH, randje 16 nog een vrije bal tegen. De muur stond goed. Deze zorgde zelfs voor afleiding, omdat de Chef wat uit z’n broekje haalde. In verband met eventuele jonge lezers kan ik alleen maar aangeven dat het geen geslachtsdeel was. Zelfs deze afleidingsmanoeuvre voorkwam niet dat de bal hoog in het goal binnenvloog. Waar was Wouter, hoor ik u denken? Toch die wolk? Helaas alsnog 2-2 en moesten beide ploegen het doen met een puntje.

 

Volgende week spelen we tegen Quick 20 in Oldenzaal. Eigenlijk hebben we deze wedstrijd al gespeeld, maar de publicatie van dit verslag duurde zo lang dat ik even net doe alsof. Het verslag van de wedstrijd tegen Quick zal dus ook snel volgen. De betreffende schrijver heeft namelijk niet zo veel te doen op het werk als deze schrijver.

 

 

 

 

Wistjes en datjes

* De wolk waar een aantal keer over gesproken word in het verslag schijnt niet roze te zijn. Het is een grote donkere wolk waar regen uitkomt en bliksem doorheen lijkt te knallen #AllOver

* Mocht u de woordspeling in het verslag gemist hebben; Dijk speelde een Dijk van een wedstrijd, hahahaha

* Zoals alom bekend gaat één van onze beleidsbepalers het vaderschap tegemoet. Nadat zijn broers hem voor zijn gegeven is het nu ook aan Joost om dit avontuur aan te gaan samen met zijn Braziliaanse schoonheid. Zij dan het moederschap natuurlijk. In de 3e helft versprak Joost zich wat betreft de naam voor zijn nog ongeboren zoon. Ze zitten te denken aan: Cafu Orlando Claudio Adilson Chiquinha Oscar Leandro Allan.

* Het lijkt steeds lastiger te worden om in alle vrijheid te schrijven wat je wil. Dit was al goed te zien in het vorige verslag waar je toch een bepaalde vorm van inhouden zag. Omdat ik het beste voor heb met hem uit ik graag zijn gevoel en dat wat op z’n hart ligt; Miranda, ik zou heel graag iets meer biertjes willen drinken, af en toe, als dat mag, na de wedstrijd in de kantine. Geen dank Boog!

* Ron Jans had één van zijn nieuwe scouts naar Wierden gestuurd om te zoeken naar spelers met flair, techniek, de wil om te winnen en 90 minuten te willen spelen. Helaas was het bezoekje tevergeefs. De scout is overigens een bekend gezicht. Hij schijnt dit seizoen nog 10 minuten gespeeld te hebben voor het rode leger uit Enschede.

* De kans is groot dat PH Za3 op termijn één van zijn minst aanwezige verdedigers gaat kwijtraken. Dit schijnt ook meteen de reden te zijn van zijn vele afwezigheid, zeker op trainingen. Benny is namelijk in gesprek met jongens van het 1e over een eventuele comeback. “Al dat gezuip en die domme grappen, daar word ik te oud voor. Tevens is de 3e helft niet meer te combineren met mijn HSMI-zaak”. Aldus Benny.

* Bugs, ook wel bekend als de beste voetballer van PH schijnt zojuist genoemde titel bijna kwijt te raken. Op de zaterdagochtend vóór de wedstrijd heeft hij de hovenier uitgehangen en heeft ook daarvoor erg veel talent. Ook in de wedstrijd was dit zichtbaar. Zelfs hier leek hij het kunstgras nog te willen omspitten met z’n voeten.

* In de kleedkamer van Juventa was geen toilet aanwezig. Jelle moest erg nodig toen hij nog alleen onder de douche stond, maar heeft niks gedaan.

* Onze vriend, lekker drinkertje en over-de-grensrechter van het team Fred luchtte na de wedstrijd zijn hart aan een aantal spelers en zijn geliefde vrouw. Hij baalt dat hij niet mee mag op kamp en niet alleen mag fietsen. Na een serieus gesprek zijn er nu grote stappen gemaakt. Fred mag én mee op kamp én mag er zelfs op de fiets naar toe! “Wel dient hij elke dag verslag uit te brengen en dus op de fiets heen en weer te knallen 4 x per kamp-dag, als hij toch zo graag wil fietsen”. Aldus zijn geliefde vrouw.

* 2 goeie vrienden van het team zijn samen op vakantie geweest in Amerika. Wouter en Niekus schijnen namelijk te willen weten hoe Kevin McCallister, de 2 inbrekers Harry en Marv steeds te slim af was. Niekus en Wouter schijnen het beide thuis erg zwaar te hebben. Verder keek Niekus zijn ogen uit. Hij had nog nooit een gebouw, laat staan zoveel, gezien dat hoger en groter is dan de bieb in Almelo.

* Jeroen Hulsink, ras-almeloër, maar inwoner van Wierden speelde niet mee. Ook hij heeft inmiddels 3 auto’s voor de deur. Het is wachten op het moment dat ook zijn hart de overstap maakt naar Wierden.

Als laatste wil ik graag eindigen met 2 wijze uitspraken die soms uit de mouwen geschud worden door de spelers van PH Za3:

* Aj ‘m erin doet, heb je ‘m er ook inzitn

* Elke kans die je mist, mis je sowieso

REBUS:

Dank voor uw aandacht, Bugsie

 

 

 

 

Back To Top