skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH Gaat Op Bezoek Bij De Koploper En Introduceert Toto 13

PH gaat op bezoek bij de koploper en introduceert Toto 13

Zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd van de tweede periode op het programma. In deze speelronde gaat bij op bezoek bij koploper WVF. De ploeg uit Zwolle veroverde onlangs de eerste periode in de 2e klasse H en zal deze lijn door willen zetten in de tweede periode. Wederom een lastige uitwedstrijd voor PH.

WVF, de vereniging met een geschiedenis die terug gaat tot 1 juni 1937. Een vijftal jongens van 12 en 13 jaar richten een vereniging op onder de naam Quick. De KNVB stelde echter in 1941 de eis dat de naam veranderd moest worden. De keuze viel op WVF, de initialen van de Zwolse buurtschappen Westenholte, Voorst en Frankhuis. WVF is inmiddels een voetbalvereniging met ongeveer 1200 leden en is de afgelopen jaren met het eerste elftal  voornamelijk actief in de 1e en 2e klasse van het zaterdagvoetbal.

De ploeg van Marcel van der Steege doet het uitermate goed in de 2e klasse H. Met acht gespeelde competitiewedstrijden staat WVF vier aan kop met 19 punten. WVF wist zes wedstrijden te winnen, speelde één wedstrijd gelijk en moest ook één verliespartij incasseren. Deze resultaten leverden, zoals eerder gemeld, de eerste periode op en dus kunnen zij terugkijken op een uitstekende competitiestart.

Bij PH daarentegen zit er nog steeds zand in de motor. Wellicht biedt een nieuwe periode nieuwe kansen voor de mannen uit Almelo. PH is gewend om dominant te zijn aan de bal, verzorgd voetbal te spelen en vanuit daar kansen te creëren, doelpunten te maken en achter weinig weg geven. Omdat met deze manier van voetballen amper resultaat wordt gehaald ging PH in de trainingsweek terug naar de basis. Dit betekend dat de verdedigende organisatie goed moet staan, de linies kort op elkaar en gevochten moet worden voor elke bal en vanuit daar zelf proberen gevaarlijk te worden voor de goal van de tegenstander. De voetballende kwaliteit is er wel degelijk, maar dit moet gepaard gaat inzet en strijd om zo wel tot resultaten te komen.

Trainer Bjorn Hodes kan bijna weer beschikken over een fitte selectie, alleen Jelmer van Harn is nog niet inzetbaar wegens een blessure aan zijn grote teen. Dit betekent dat er keuzes gemaakt kunnen worden. Een van die keuzes is de wisseling van de wacht op doel: Lars Kroezen krijgt weer de voorkeur boven Dyon Esink. Benieuwd welke andere tien namen het elftal van Bjorn Hodes compleet maken? De aftrap van WVF – PH is om 15;00 op Sportpark De Weide Steen in Zwolle en staat onder leiding van Dhr. S. Kiremit.

Ps.

PH 1 start vanaf 7 december met de toto 13. Dit houdt in dat door de selectie van PH1 elk thuiswedstrijd een lijst met tien wedstrijden wordt opgesteld waar u het resultaat bij kan invullen.  De inleg hiervoor is 2€, daarbij gaat 1€ in de spelerspot van PH1 en wordt het overige bedrag uitgekeerd aan de winnaar(s). De in te vullen lijst is elke thuiswedstrijd van PH1 te verkrijgen in de kantine (Sander Bekhuis en de rest van de selectie zal u er ongetwijfeld op aanspreken). Mocht u interesse hebben en al vast willen inlezen voor de eerste ronde, zie hiervoor de bijgevoegde afbeelding met de toto 13 speelronde 1!

Back To Top