skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH Gaat Verbouwen En Daar Is Geld Voor Nodig

PH gaat verbouwen en daar is geld voor nodig

SV PH heeft de afgelopen jaren veel tijd en geld geïnvesteerd in de buitenkant van het sportcomplex. Zo hebben we een nieuw kunstgrasveld met verlichting op het hoofdveld aangelegd; twee nieuwe toplagen op de velden 2 & 3 gekregen en hebben we inmiddels al gerenoveerde kleedkamers en een heringerichte parkeerplaats. Daarnaast heb je vast al eens achter de grote ramen in het clubhuis gezeten en het heringerichte voorplein al gezien.

Na deze aanpassingen willen we in het clubhuis aan de slag en willen we dat combineren met het verduurzamen van het complex.

Wat gaan we doen?

Het wordt een ‘vernieuwbouw’, net zoals Erve Asito een paar jaar terug. We willen in het clubhuis aanpassingen doen aan de vloeren, de muren, de bar en het plafond. Daarnaast gaan we de verlichting op de drie kunstgrasvelden vervangen voor LED-verlichting.

Hoe willen we dat betalen?

Voor de gewenste plannen hebben we veel geld nodig. Een groot deel hebben we de afgelopen jaren al gespaard! Zo hebben we ook de aanpassingen buiten helemaal zelf bij elkaar gespaard.

Een deel van het benodigde geld zullen we moeten lenen, omdat het anders helaas heel veel tijd gaat kosten.

We willen dit bedrag lenen bij onze eigen leden. Bij jou dus! Hiermee kunnen we niet alleen kosten besparen voor de club, maar kunnen leden ook profiteren van een rente hoger dan op de spaarrekening.

Om dit voor elkaar te krijgen, gaan we obligaties uitgeven. Een obligatie is een in-stukjes-geknipte lening waardoor meerdere mensen kunnen meedoen.

Wat betekent dit?

We willen maar liefst 170.000 euro lenen en gaan hier een rente van 3% op vergoeden. Deze €170.000 delen we op in 50 obligaties van 100 euro, 50 obligaties 1.000 euro en 23 stuks van 5.000 euro. De maximale looptijd van iedere obligatie is 10 jaar, maar PH heeft de vrijheid om de individuele obligaties eerder af te lossen. Dit zal gebeuren op basis van een uitloting. Bij iedere algemene ledenvergadering (startend vanaf 2024) zal het bestuur, via de penningmeester, één of meer obligaties trekken uit de totale administratie. De uitgelote obligaties worden dan afgelost inclusief opgelopen rente over de periode sinds de vorige rente-uitkering

Welke garanties krijg ik?

Je belegt buiten toezicht van de AFM, daarbij geeft PH geen enkele garantie. PH is een gezonde vereniging met stabiele inkomsten en uitgaven: de financiering en daaropvolgende aflossing en rentebetalingen passen hier dus in. Maar, PH kan niet voorzien welke uitdagende omstandigheden kunnen voorkomen. Denk hierbij aan een nieuw virus zoals corona, extra stijgingen van de energieprijzen of het ineens impopulair worden van de voetbalsport. Als PH in de financiële problemen zou raken, zijn er geen terugbetaalgaranties. PH heeft echter wel voor hetere vuren gestaan! Dat hebben we de afgelopen 106 jaar aan onze leden laten zien.

Waarom zou ik dit doen?

Ten eerste maak je het jouw club mogelijk om het clubhuis, waar jij vermoedelijk geregeld zelf ook komt, helemaal te verfraaien. Daarnaast ontvang je ook nog eens een prima rente, zeker als je die vergelijkt met de spaarrente.

Zijn er nog meer voordelen? Belastingvoordelen bijvoorbeeld?

PH houdt zich, zoals geschreven, het recht voor om de lening af te lossen. Maar mocht je geïnteresseerd zijn, dan kunnen we ook afspreken dat jouw lening ten minste 5 jaar loopt. Als we dat afspreken, zou je de jaarlijkse rente kunnen schenken aan PH. De Belastingdienst maakt het mogelijk deze schenking af te trekken van jouw jaarinkomsten en zodoende dus belasting te besparen. In dit geval is de rente 3% en schenk je 3% terug aan PH.

Rekenvoorbeeld op basis van 1.000 EUR: je zou jaarlijks 30 euro rente ontvangen, maar ontvangt deze dan niet. Afhankelijk van je inkomstenbelasting percentage kun je dan 37% tot 52% van de 30 euro terugkrijgen. Uitgaande van het laagste tarief krijg je ongeveer 10 euro terug en is je netto-rente 1% en voor PH zelfs maar 0%. Zo helpt de belastingdienst PH mee.

Meedoen?

Meedoen kan door een e-mail te sturen naar obligatie@phalmelo.nl. In die mail vermeld je hoeveel geld je aan ons wilt lenen, je naam, adres, woonplaats, geboortedatum en bankrekeningnummer. Als je de jaarlijkse rente wilt terugschenken aan PH, geef je dit ook aan. De projectgroep zal een contract opmaken dat door jou en door het bestuur van PH ondertekend moet worden. Nadat het contract ondertekend is, word je gevraagd om het geld over te maken op het rekeningnummer genoemd in het contract.

Wij hopen dat we kunnen rekenen op onze leden en dat we straks met z’n allen kunnen genieten van de derde helft in een prachtig, vernieuwd clubhuis!

Back To Top