Clubhuis

PH JO19-1 speelt gelijk in de beker

 

De tegenstander van vandaag was DETO uit Vriezenveen. Zij spelen in de 1e klasse dus normaliter zouden we daar van moeten kunnen winnen. En met onze nieuwe kersverse aanvoerder Kipcorn Jorn moest dat natuurlijk helemaal goedkomen.

Vandaag waren we voor het eerst met de gehele selectie compleet. De tactiek van tevoren was vol druk zetten op de verdediging van DETO. Dit lukte in de beginfase aardig en we hadden ook een paar goede mogelijkheden via Ivan die de keeper veraste met een afstandsschot en Rick die op de paal schoot. Na 10 minuten kreeg Ivan de bal op links en met een lage voorzet op Rick kon hij de bal mooi in de kruising schieten vanaf de 16 meter lijn, 1-0!

Na de beginfase gaven we wat minder druk op de bal en kwam er een lange bal van DETO over onze verdediging heen. Ondanks dat er nog 2 verdedigers meeliepen schoot de spits van DETO de bal knap over onze keeper heen, 1-1. Na ongeveer een halfuur speelde Mert de bal te zacht in op de keeper en trok hij aan de noodrem. Hij moest er helaas af met rood.

Helaas dat onze nieuwe huisfilosoof Björn de hele vakantie in Spanje heeft doorgebracht en geen minuut heeft getraind want hij wist precies hoe alles moest in het veld en gooide er dan ook een aantal mooie uitspraken tegenaan. Helaas wist hij zelf in de 2e helft ook geen potten te breken…

Net voor rust toverde Rick er nog even een mooie solo uit waardoor we met 2-1 gingen rusten. Sweater was ondertussen al weg om een sportdrankje op te halen voor de scheids die overigens een puike wedstrijd floot. Onze Sweater had vrijdagavond trouwens ook weer genoeg gedronken want volgens hem was het na de wedstrijd penalty’s bij gelijke stand.

Omdat we dus met 10 man de wedstrijd voort moesten zetten werd Thomas eruit gehaald in de rust en kwam Bjorn er achterin bij. Na een tijdje in de 2e helft kwam er een voorzet van DETO, de linksbuiten schoot op de keeper die de bal mooi keerde maar toen stond de spits vrij om in te schieten en in de rebound werd het dus ook 2-2. In de 2e helft gebeurde er verder weinig op een paar kansjes na. Nick en Stijn gingen eruit voor Luuk en Daniël.

Een gelijkspel dus op de verjaardag van onze trainer. We hebben het onszelf te moeilijk gemaakt dus er is genoeg om op te trainen komende week. Maandag een oefenwedstrijd tegen MVV’29 JO19-1 en zaterdag de 2e bekerwedstrijd om 14.30, bij en tegen de Tukkers JO19-1 die de eerste wedstrijd met 4-3 hebben verloren van Stevo JO19-1. Winnen dus!