Clubhuis

PH JO19-1 wint nu wel in de beker

Afgelopen weekend speelden we tegen de Tukkers uit Albergen die uitkomen in de 1e klasse. Omdat we vorige week gelijk hadden gespeeld was het deze keer noodzaak om te winnen als we nog kans wilden maken op de 1e plaats in de groep.

We hadden een kleine selectie want Mert was geschorst, Dyon was ziek en Herman die bijna terug is van zijn blessure. Daarom waren er 2 jongens uit de A2 die aansloten en de keeper van de B1. Jorn stond wel in het veld maar die keek alleen maar naar het veld naast hem waar een vrouwenteam bezig was. Het schijnt dat hij er ook een verleden mee heeft gehad maar daar zal ik het verder niet over hebben.

We begonnen beter dan de Tukkers, die vanaf het begin vooral inzakten. Na een aantal kansen draaide Stijn weg bij zijn man vanuit de ingooi en schoot hij in de korte hoek raak. De keeper van de Tukkers zag er hier niet helemaal goed uit maar het stond dus 0-1!

Op een gegeven moment kreeg de Tukkers een corner waaruit wij konden counteren. Een goede pass in de diepte van Luuk waardoor Rick 1 op 1 met de keeper kon. 0-2!

De scheidsrechter, die gekeurd werd door de KNVB vandaag, was waarschijnlijk iets te gespannen waardoor hij een aantal kleine foutjes maakte, Rick die een gestrekt been op zijn knie kreeg werd niet geconstateerd en even later maakte Thomas een actie tussen 2 man in de 16 maar ook dit was niks volgens de scheids.

Met een 0-2 tussenstand en een tot dan toe tevreden trainer gingen we de rust in.

In de 2e helft dacht de Tukkers toch dat ze ook maar eens moesten gaan aanvallen als ze nog wilden scoren. Dit resulteerde echter in een wederzijds effect, want wij kregen alleen maar meer kansen. Rick met een afgekeurde goal omdat hij buitenspel stond en Ivan die de bal voor open goal op de lat kopte wat ook zijn potentiële nieuwe vriendin zag…

Het werd nog heel even spannend want de Tukkers kwamen kort voor tijd terug naar 1-2. Tim pakte nog een gele kaart en uit de daaropvolgende vrije trap kopte een speler van de Tukkers de bal er nog bijna in voor de gelijkmaker, maar hij ging naast.

We wonnen dus met 1-2 en staan nu 2e in de poule. Volgende week spelen we tegen Stevo waarin we moeten winnen om 1e te worden. Een direct duel om plaats 1 dus EN de terugkeer van fenomeen Herman Alberts op de voetbalvelden na 13 maanden revalideren. 14.30 in Geesteren bij Stevo!