Clubhuis

PH JO19-1 wint van Rohda Raalte

In een beladen week waarin veel is gebeurd bij JO19-1 werd er natuurlijk wel gewoon gevoetbald. De heren van Rohda Raalte kwamen op bezoek, op dat moment hadden ze een voorsprong van 4 punten op ons, en zoals elke week, was ook dit weer een belangrijke wedstrijd voor PH.

We stonden erg compact in het begin en er waren kansen over en weer. We kwamen een paar keer goed weg maar we hebben ook een aantal grote kansen gehad. Een leuk begin dus.

De wedstrijd werd opengebroken door een fantastische pass van Alen op Rick, die de bal koelbloedig langs de keeper schoot, 1-0!

Het leek dus een mooie zaterdagmiddag te worden, behalve voor Thomas. Hij kwam verkeerd neer en later bleek dat hij zijn sleutelbeen had gebroken, slecht nieuws dus..

Met deze stand gingen we tevens de rust in.

Na de rust werd het 1-1. Een aanval van rechts en de spits die bij de 2e paal vrij stond kon de bal intikken. Een paar minuten later was het raak voor onze Spanjaard, Ivan, die de bal vanaf 20 meter laag in de hoek schoot en de keeper kansloos liet. 2-1!

Het laatste halfuur zijn we niet meer in de problemen gekomen en werd het zelfs nog 3-1 door Carlo. De stand had hoger uit kunnen vallen want we hebben op het eind nog een aantal dikke kansen gekregen. De blijdschap was enorm toen de scheids floot voor het einde. 3-1, 3 punten, en aansluiting op de rest, want het verschil is nu nog 1 punt.

Zaterdag staat ons een lastige wedstrijd te wachten tegen AZSV, de koploper. Om 13.00 spelen we in Aalten.