PH JO9-2 Voorjaarskampioen 2018-2019

PH JO9-2 voorjaarskampioen 2018-2019

Zaterdag 18 mei behaalde PH JO9-2 het voorjaarskampioenschap in de 3e klasse.

In een spannende wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van AVC Heracles JO9-2 werd er met 7-7 gelijkgespeeld.

De jongens van trainer Arjan Laarman moesten het zonder leider Joost Kerkdijk en sterkhouder Julian Kerkdijk doen.

PH kwam snel uit de startblokken en binnen 5 minuten stond het al 2-0 dankzij een doelpunt van Sven Bloemberg en een volley van Broes ter Horst.

Stadsgenoot Heracles leek daardoor wakker geschrokken en wist de stand voor rust nog om te draaien tot een 2-4 voorsprong.

Keeper Tijmen Pastink en de verdedigers Ties Burks en Sem Horstman wisten door sterk op te treden nog erger te voorkomen.

Teun Oude Avenhuis kreeg vlak voor rust nog een mooie kans om terug te komen in de wedstrijd maar hij vond de keeper op zijn pad.

Er was dus werk aan de winkel de tweede helft voor PH wilden ze vandaag nog hun kampioenschap vieren.

Het massaal toegestroomde publiek bestaande uit papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s werden getrakteerd op een vermakelijke tweede helft.
PH JO9-2 ging weer flitsend van start en door twee prachtige doelpunten van Tim Laarman werd de stand snel weer gelijk getrokken naar 4-4.

Het leek de goede kant op te gaan voor PH maar Heracles gaf nog niet op. Het kwam zelfs weer op een voorsprong van 4-6.

Opnieuw moesten de geel zwarten aan de bak. Sven Bloemberg nam vanaf dat moment het team bij de hand en dankzij een goede combinatie met Fabian Sczepanski
scoorde hij de aansluitingstreffer 5-6. Het werd nog mooier toen Kyrano Bosch het net liet bollen met de 6-6 gelijkmaker.
Iedereen leek daarna te kunnen leven met het gelijkspel en stiekem werd de titel al gevierd .

Maar vlak voor tijd leek het alsnog mis te gaan en werd het tot grote teleurstelling van iedereen 6-7 voor Heracles JO9-2.
Gelukkig stond opnieuw Sven Bloemberg op en schoot in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de 7-7 tegen de touwen.

Daarna floot spelbegeleider Maarten ter Horst af en werd het kampioenschap groots gevierd met een mooie medaille en een patatje in de kantine.

Kortom een dag om nooit meer te vergeten voor de jongens.

Het was al met al een mooi seizoen met 8 overwinningen, 3 gelijke spelen en slechts 1 onnodige nederlaag van 5-3 tegen MVV’29 JO9-1.

De dikste overwinning was 15-0 op DOS’37 JO9-2 en tegen SVVN JO9-3 werd het 4-12 waarin zelfs keeper Tijmen Pastink tot scoren kwam.

Naast de kampioenswedstrijd was er nog een spannende wedstrijd. Op een regenachtige zaterdag in Aadorp werd er tegen ASV’57 JO9-1 met 1-1 gelijk gespeeld.

Het was een knotsgekke wedstrijd met veel spanning, mooie aanvallen, veel kansen en goede reddingen. Een wedstrijd om niet snel te vergeten.

Kort samengevat kunnen we dus zeggen dat PH JO9-2 de terechte kampioen is van de 3e klasse.