MO19

PH MO19 REVANCHEREN ZICH IN DE STADSDERBY TEGEN EN BIJ ON MO19 1-3

Na een slechte prestatie tegen Enter Vooruit, moesten we nu een echte stadsderby spelen uit tegen de dames van Oranje Nassau MO19.

Het mooie van deze wedstrijd is dat we eindelijk weer in Almelo kunnen  spelen, want dat word een zeldzaamheid, (7 keer uit 3 keer thuis) dus een wedstrijd bij onze buurtmeiden, konden we op een fiets af.

 

En dat wij de meiden niet hoefde te motiveren, de vriendinnen lijnen lopen door de 2 elftallen heen, en je wilt natuurlijk niet maandag op school komen dat jou vriendin gewonnen heeft van jou.

 

De wedstrijd begon zoals bijna gebruikelijk bij ons, de eerste 5 minuten  doen wij niet mee!, dus ook nu stonden we na 2 minuten al achter, de bal kwam na een corner van ON bij onze 11 meter stip en terwijl 5 van onze meiden stonden te kijken rond een ON speelster en helemaal niks DEDEN, hakte de speelster van ON de erin bal 1-0, onze keepster Sophie Steenkamp had geen schijn van kans, want ook zij verwachte, dat tenminste één van ons de bal wel weg zou schoppen.

 

Dus nu moesten wij, en na wedstrijden van ballen op de lat, paal of keepers van de tegenstander die een Werelddag hadden, hadden nu geluk een zachte vrije trap van Nairy Bidrosian werd verkeerd beoordeeld en gleed door benen van de ON keepster 1-1.

 

En mijn meiden waren nu weer wakker Marell Scherphof die een mooie assist bal kreeg van Renee Vagevuur maakte het mooi af 1-2.

We hadden nu de wedstrijd in handen, met soms gevaarlijke uitvallen.

Toen deed Emma de Vries waar ze een kei in is, en wat Anita en ik haar vaker aangeven schiet op goal als je vrij staat, Emma heeft een geweldige schot in de benen, en nu ook een geweldige schot 1-3.

 

Niet veel later floot de scheids voor een rustpauze.

We hadden de meiden goed ingewreven om niet in te zakken, maar om wel druk op de tegenstander te houden in de 2 helft.

En dat deden ze ook al was het nu wel meer een gelijkwaardige spel, ON was gevaarlijk van de vrije trappen die ze kregen van de scheids, maar Sophie stopte die perfect.

 

We hadden nog wel een strafschop moeten hebben Emma werd in het 16 meter gebied onderuit geschoffeld maar de scheids keek net de andere kant op denk ik, want als hij het had gezien,had  hij hem gegeven, maar de man met een fluitje deed niks.

 

Toen gooide onze lieve heer de sluizen open en het begon echt keihard te regen en hoewel ON een geweldige mooie kantine en 2 mooie kunstgrasvelden hebben aangelegd, was er geen geld meer over, voor een fatsoenlijke dug-out of stoelen bij het gras voetbalveld.

 

De reserve’s en leiders werden doorweek, en dan nog de koude wind erbij het was geen pretje.

De wedstrijd ging dan ook als een nachtkaars uit maar we hadden de winst binnen en zijn in ieder geval als MO19 meiden de beste van Almelo.

 

En tot verrassing had sinterklaas ook nog chocoladeletters in de kleedkamer gelegd voor mijn meiden.

En volgende week wéér uit, dit keer tegen hoeve uit.

 

Een trotse en doorweekte leider Edwin