skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH Ontvangt Enter Vooruit

PH ontvangt Enter Vooruit

In de derde competitiewedstrijd van de 2e klasse H ontvangt PH op de Veenelanden Enter Vooruit. Enter Vooruit bungelt al een aantal jaren tussen de 1e en 2e klasse een heeft voor dit jaar een doelstelling uitgesproken om bij de top 3 te eindigen. Enter Vooruit haalde 4 punten uit de eerste twee wedstrijden en PH slecht een punt. Kan PH de aansluiting vinden met een driepunter of loopt het vroeg in de competitie al tegen een (grote) achterstand aan.

Enter Vooruit is voor trainer Bjorn Hodes geen onbekende. Naast dat hij woonachtig is in Enter liep hij tijdens de TC 2 – cursus al stage bij Enter Vooruit waar hij vervolgens drie jaar lang als hoofdtrainer heeft gewerkt. In die drie jaren werd Bjorn Hodes kampioen van de 2e klasse met de ploeg en kent de club en spelers dus goed en weet wat PH van de Enternaren kan verwachten. Bjorn Hodes zal er dus sowieso op gebrand zijn om zijn oude club pijn te doen.

Waar Enter Vooruit goed begon aan de competitie morste PH al enige punten. In de eerste wedstrijd speelde het onnodig gelijk tegen VSCO’61 en vorige week verloor het nipt in de laatste minuten van Vroomshoopse Boys. Na twee wedstrijden staat PH dus slechts op een punt en zal het er alles aan doen om aansluiting te vinden met de bovenste regionen. Enter Vooruit stal vorige week tegen Sparta Enschede een punt en pakte bij de competitieopening een driepunter tegen Hulzense Boys. Een goed begin voor de mannen van trainer Peter Schulte.

PH kon zich deze trainingsweek niet optimaal voorbereiden op de wedstrijd. Dinsdag bleek, na een goed gesprek met de selectie, het veld deels onbespeelbaar vanwege de hevige regenbuien. Een uur lang, compleet nat geregend, op een klein gedeelte van het veld, speelde de selectie korte partijvormpjes met tussendoor loopoefeningen. De donderdag was het weer en veld een stuk beter en kon de selectie zich voorbereiden op de wedstrijd. Tijdens deze training ging het vooral om welke tactiek en welke spelprincipes aankomend seizoen gehanteerd moeten worden.

Aanstaande zaterdag kan Bjorn Hodes nog niet beschikken over Arthur Provoost en Sander Bekhuis (beiden geblesseerd) maar keert Alen Ramic weer terug in de wedstrijdselectie na twee weken blessureleed. Voor de rest kan Bjorn Hodes beschikken over een fitte selectie. Zal Bjorn Hodes wijzigingen doorvoeren of houdt hij vast aan de zelfde 11 namen als vorige week? De wedstrijd PH – Enter Vooruit begint om 15;00 op sportcomplex de Veenelanden en wordt afgetrapt door pupil van de week Derk ter Horst.

Back To Top