skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH Ontvangt ZAC

PH ontvangt ZAC

In de laatste thuiswedstrijd van 2019 ontvangt PH zaterdag ZAC uit Zwolle op sportpark de Veenelanden. In heel 2019 hoefde PH maar twee thuisnederlagen te incasseren in competitieverband. Zaak voor de mannen uit Almelo om voor zichzelf en het publiek het jaar in stijl af te sluiten met drie (belangrijke) punten.

 Wederom een onbekende tegenstander voor PH uit Zwolle, ditmaal ZAC. De ZAC (voluit: Zwolsche Athletische Club) is opgericht op 1 oktober 1893 op initiatief van de toenmalige HBS-scholier Pim Adrian. Hiermee is de ZAC de oudste voetbalvereniging van Zwolle en zelfs één van de oudste voetbalverenigingen van Nederland. Met ruim 800 spelende leden, van wie 150 senioren en 650 jeugdleden en ruim 300 niet spelende leden is de ZAC één van de grootste voetbalverenigingen van Zwolle geworden.

De ZAC schommelt de laatste jaren tussen de 3e en 2e klasse en werd net als PH vorig seizoen kampioen in de 3e klasse. Momenteel staat de ZAC op de tiende plaats in de 2e klasse H. Hierin behaalde het, net als PH, elf punten. De ZAC won twee keer, speelde vijf keer gelijk en verloor drie partijen met een doelsaldo van 16-17. Na de teleurstellende nederlaag van vorige week moet PH tegen deze directe concurrent de winst pakken om voor de winterstop nog aansluiting te houden met de middenmoot.

De trainingsweek van PH stond voornamelijk in het teken van vele partijspellen in verschillende vormen. De afwerking in deze partijspellen was van, voornamelijk Sam Hesselink, niet om over naar huis te schrijven. Vandaar dat trainer Bjorn Hodes in de afsluitende partij Sam Hesselink en Sander Bekhuis in de achterhoede positioneerde. Wellicht wordt dit een nieuwe optie vlak voor de winterstop.

Zaterdag kan Bjorn Hodes niet beschikken over Rick Olde Olthof en Alen Ramic. Rick is nog niet hersteld van de grove charge die hij moest incasseren tegen ASC’62, wat een donkerrode kaart had moeten, een rode kaart die Alen Ramic die wedstrijd wel ontving en zodoende geschorst is tegen ZAC. Daarnaast heeft het 2e elftal van PH een belangrijke wedstrijd tegen SVI in de strijd om de koppositie, een aantal jongens van het eerste zullen daar hun minuten maken. Benieuwd welke elf namen Bjorn Hodes ditmaal aan de aftrap laat verschijnen? De wedstrijd PH – ZAC begint om 15;00 op Sportpark de Veenelanden, staat onder leiding van scheidsrechter P.G.M. Hulsmeijers en wordt afgetrapt door pupil van de week Joah Darsan.

 

 

Back To Top