skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH Op Bezoek Bij De Plaatselijke S.v. Van Vorden

PH op bezoek bij de plaatselijke s.v. van Vorden

Voor de tweede poulewedstrijd in de beker moet PH afreizen naar Vorden waar het op wordt genomen tegen de plaatselijke s.v. Vorige week ging PH met 5-0 kansloos ten onder tegen Voorwaarts Twello en kreeg Vorden met 4-0 op de broek van Bon Boys. Beide ploegen zullen dus gebrand zijn om revanche te nemen na de slechte start van vorige week.

De voetbalvereniging Vorden is opgericht in 1929 en vierde in 2019 haar 90-jarig bestaan. De vereniging heeft sinds 1946 haar domicilie aan de Oude Zutphenseweg, sinds 2013 genaamd Sportpark ‘t Grote Veld. De vereniging heeft op dit moment 550 leden, waarvan 460 spelende leden. Het 1e elftal speelt naar aanleiding van het kampioenschap in 2015 in de 3e klas voor het vijfde achtereenvolgende jaar in de 2e klasse zondag, afdeling Oost.

Omdat beide ploegen tegen een flinke nederlaag aanliepen in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen zullen PH en Vorden een winstpartij nodig hebben om uitzicht te houden op de volgende ronde. Waar PH op alle fronten werd afgetroefd gaf de nederlaag van Vorden een vertekend beeld af. Vorden kon namelijk goed meekomen met Bon Boys maar moest het voornamelijk op fysiek gebied afleggen.

De conclusie na de nederlaag van vorige week was duidelijk: PH moet, mede doordat het een heel ander team heeft, nog flinke stappen maken. Vooral op fysiek gebied valt er nog veel winst te behalen. Het perfecte voorbeeld kreeg PH dan ook van Voorwaarts Twello, de drive en intensiteit waar vooral mee werd opgeschakeld was indrukwekkend. Niet zo gek dat de intensiteit van, voornamelijk de dinsdagtraining, omhoog ging. Veel loopvormen in combinatie met pass en trapwerk zorgden voor een conditionele prikkel. De donderdagtraining stond in het teken van veel partijvormen waarin de tactiek voor, misschien wel de komende weken, werd bepaald.

Aanstaande zaterdag kan trainer Hodes niet beschikken over Bruns, R. Olde Olthof en Droste. Daarentegen keren Van den Hof en Nijhof terug van een blessure en is van Harn terug na een vakantie. Waar Wielens vorige week nog onder de lat stond is het deze week de beurt aan Van der Elst. Benieuwd welke andere tien namen de eerste elf compleet maken? De wedstrijd VV Vorden – PH wordt om 17;00 afgetrapt op Sportpark ’t Grote Veld en staat onder leiding van Dhr. J. Brouwer.

Back To Top