PH Opnieuw Naar IJsselmuiden Voor Restant Wedstrijd

PH opnieuw naar IJsselmuiden voor restant wedstrijd

PH moet zaterdag voor de tweede keer in een korte periode afreizen naar IJsselmuiden. De wedstrijd van 14 december werd toen der tijd gestaakt waardoor PH nog 26 minuten moet uitspelen tegen IJVV. De stand bij het staken van de wedstrijd was op dat moment 2-2 en IJVV had al vroeg in de wedstrijd een directe rode kaart ontvangen.

‘Nachtblindheid’ was de reden voor staken bij het debuut op het nieuwe hoofdveld van IJVV. Toen de nieuwe lichtinstallatie van IJVV voor de derde keer uitviel vond scheidsrechter Steinhauser het mooi geweest. De reden hiervoor was niet perse het uitvallen van de lichtinstallatie maar dat bij IJVV twee spelers last hadden van nachtblindheid. Dit terwijl we om half vier ’s middags aan het voetballen waren…

Maar goed, hier viel weinig aan te veranderen. Voor PH is het zaak om de resterende 26 minuten tegen 10 spelers van IJVV vol voor de overwinning te gaan. Mocht PH de drie punten meenemen naar Almelo doet het zeer goede zaken op de ranglijst. PH kan klimmen naar de zesde plaats en daarmee de ‘eerste competitiehelft’ goed afsluiten. Voor IJVV reden genoeg om te strijden tegen PH zodat zij op de ranglijst niet door PH worden voorbijgestreefd. IJVV en PH staan namelijk op een gedeeld 7e plaats met beide 14 punten en een licht voordeel in doelsaldo voor IJVV.

Doordat deze wedstrijd vroeg in jaar was ingepland door de KNVB konden de mannen van trainer Hodes maar kort genieten van de winterstop. Na precies drie weken stond de eerste wedstrijd al gepland tegen PH oud 1. Deze wedstrijd werd voornamelijk in de tweede helft overtuigend gewonnen. De daaropvolgende wedstrijden tegen De Zweef zondag (3-3 gelijkspel) en NEO (4-0 verlies) waren alles behalve overtuigend en dus een matige start van 2020.

Trainer Bjorn Hodes kon in de voorbereiding niet beschikken over een aantal spelers. Waar een aantal spelers een vakantie hadden geboekt, er nog steeds blessuregevallen zijn binnen de selectie en her en der een cursus of nightshift moest worden afgewerkt is de selectie in 2020 nog niet compleet geweest. Ook aanstaande zaterdag zal de selectie niet compleet zijn en is het weer wikken en wegen voor de technische staf van PH. Het restant van IJVV – PH staat om 13;00 gepland op Sportpark den Uithoek in IJsselmuiden. De wedstrijd staat deze maal onder leiding van Dhr. W. O’Niel.