Wedstrijdaankondiging 19 5

PH speelt zaterdag de kampioenswedstrijd

Aankomende zaterdag staat er eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma voor PH Almelo. Deze week werden de draaiboeken weer uit de kast gehaald, want het kampioenschap kan niet meer mis gaan met deze riante voorsprong en doelsaldo. De wedstrijd zal dan ook vooral in het teken staan van het binnenhalen van het officiële kampioenschap.

 

Het laatste kampioenschap van PH 1 dateert alweer uit 2010, toen het met grootheden in de voetbalwereld waaronder Joep Hulshof, Jordi de Vries, Robin Rikhof, Ruud Gasthuis en Niek Loohuis promoveerde naar de 1e klasse in de zondagafdeling. Door de switch van speeldag bivakkeert PH momenteel in de onderste regionen van het amateurvoetbal maar is de eerste stap gezet om weer terug te keren naar de geambieerde 2e klasse.

 

Daarvoor heeft het officieel nog minimaal één punt nodig tegen SVV’56 1. De Sibculose voetbalvereniging bezet momenteel de 6e plaats in de 4e klasse D (31 punten, 50 voor 34 tegen) en liep in de heenwedstrijd tegen een 3-1 nederlaag aan. PH bereidde zich deze week op de gebruikelijke wijze voor; dinsdag en donderdag de reguliere trainingen en ook conditie- en hersteltrainer Robbie Goossens deed donderdagavond weer een duit in het zakje met een ‘krachtparcourtje’. Noemenswaardig was de training van Abdullah Aykutlu, hij knalde dinsdagavond, als voorbode voor de naderende ramadan, vanuit alle hoeken en standen de ballen erin. Ook Donny Luierweert was weer te bewonderen op het voetbalveld, waar Bob van den Elst en Mart Bekhuis juist nog schitterden in afwezigheid vanwege hun schouderblessures.

 

De wedstrijd vangt komende zaterdag aan om 14.30 uur en zal onder leiding staan van H. Lemaire. Pupil van de week is Jurre Knobben. Na afloop van de wedstrijd zal er live muziek in de kantine te horen zijn en wordt het hopelijk een feestelijke dag. Reden genoeg om te komen, wees op tijd want vol = vol!

 

Het programma in de 4e klasse D:

PH 1                                     –              SVV’56 1

Rijssen Vooruit 1             –              Bruchterveld 1

DKB 1                                  –              Sportclub Rijssen 1

Avereest 1                         –              SP Daarle 1

MVV’69 1                            –              Lemele 1

BZSV de Blauwwitters en Daarlerveen vrij