skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH ZA3 Begint Competitie Met Gelijkspel

PH ZA3 begint competitie met gelijkspel

Vandaag stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. Wat is er nou mooier dan op zaterdagmiddag voetballen in Eibergen om 15.30? TrainerKoos is er al geruime tijd mee bezig om te bekijken welke spelers hij buiten de selectie moet laten. ‘Iedereen zal toch graag weer een competitiewedstrijd willen voetballen?’, dacht de trainer. Tot grote verbazing van TrainerKoos verliep de aanloop naar deze wedstrijd toch ietwat anders. De ene na de andere afmelding kon worden genoteerd. De diversiteit aan redenen blijkt maar weer hoe inventief de spelers van Za3 zijn om onder een potje voetballen uit te komen.

Ondanks de vele afmeldingen kon er een selectie van 13 man op de been worden gebracht. De basisopstelling was snel gemaakt en zag er als volgt uit:

  1. Haarhuis; J. Potijk, H. Meijer, M. Heerschop, R. Boog; DBVVPH. Haghuis, Dr. Brama, P. Tigrinatate; T. Jansen, V. Wennink, D. Perieki.

Buiten de basis vielen M. Haghuis en G. Gasthuis. In verband met de afwezigheid van Fredje mocht Mas, tot zijn grote blijdschap, fungeren als grensrechter.

Na een uitstekende warming up van om en nabij 5 minuten kon de competitie dan eindelijk beginnen. Al snel werd duidelijk dat het aan fanatisme niet ontbrak. Ik hoor u denken; Fanatisme? Jazeker, FC Eibergen was ontzettend fanatiek. Ze hadden er duidelijk zin in. Uiteraard hadden de vedettes van Za3 er ook wel zin in, maar was deze wedstrijd een vervelende onderbreking van de zaterdag. Enfin, de wedstrijd is begonnen. Na ongeveer 5 minuten keek Wouter de bal vakkundig op de kruising; niets aan de hand. Even later kon Vuller vanaf de middenlijn alleen door op de keeper. Snelheid is nooit zijn grootste kwaliteit geweest, maar in de loop van de jaren is hij er niet sneller op geworden. Hij werd dan ook bijgehaald door een tegenstander, die met een ferme bodycheck Vuller naar de grond werkte. Tot grote verbazing, van met name Perik, floot de scheidsrechter niet voor een penalty. Dit was overigens niet de laatste keer dat Perik van zich liet horen vandaag. Naar verluid heeft de GGZ in Eibergen meerdere aanvragen voor slachtofferhulp binnen gekregen. Helaas voor Eibergen ging het niet alleen om psychologische schade, na een overtreding van dezelfde Perik kon de linksback van FC Eibergen niet meer verder en moest zich laten vervangen. De trainer van Eibergen had hierbij wel een vreemd verzoek aan de scheidsrechter: ‘3 eruit, 15 erin!’

De scheidsrechter floot even later voor de rust. De brilstand stond nog steeds op het scorebord; TrainerKoos was tevreden. In de kleedkamer werd overleg gepleegd. We hebben maar 2 wissels, is het handig om iemand achter de hand te houden? Uiteraard was Mas er als de kippen bij en bood zich aan om maar iets langer wissel te blijven. We besloten 1 wissel toe te passen en Gijs te laten invallen voor Boog.

De tweede helft was nog niet zo lang bezig of Dewi ging er op snelheid vandoor. Uiteindelijk kon de keeper niets anders dan hem op onreglementaire wijze te vloeren: penalty! D ging zelf achter de bal staan en schoof de bal kalm in de hoek. Niet veel later bleek het achter de hand houden van een wissel geen slecht idee. Bij een lange bal schoot het Gijs namelijk in de hamstring. Ja inderdaad, Gijs! De man die er in de rust in kwam kon er enkele minuten later alweer van af. Ongeveer 10 minuten voor tijd viel de gelijkmaker uit het niets. De spits van Eibergen schoot een voorzet vanaf links vanuit de volley ineens binnen. Verder gebeurde er behalve wat irritatie over en weer niet veel meer. Het eerste punt is binnen.

Bedankt voor de Eiern!

Wistjedatjes:

  • Vorige week diende zich een nieuwe liefhebber van Limoncello aan. De fervent melkliefhebber Joost bleek de Limoncello creme bij Lange thuis heerlijk te vinden. Het bracht hem terug naar zijn kinderjaren. Bij thuiskomst bleek Joost een beetje ziek en kwam er plots een boertje op.

 

  • Zoals hierboven al benoemd vliegen de afmeldingen als warme broodjes over de toonbank. Ik voorzie dan ook nog enkele afmeldingen de aankomende periode. Naar verluid heeft Bugs een dagje weg gepland naar Kale Dopsaland, staat er voor de Lange een dagje Befteling in het verschiet en gaat Wouter naar Familiepark Driebier all over. Het eerste teamuitje staat gepland naar Attractiepark een Slag Haren. Dokter, Joost, Dewi, Jansen, Skup, Remco, Jelle, Wouter, Lange, Rupen en Philip hebben zich al aangemeld.
  • Één van de afmeldingen van deze zaterdag was de afmelding van de Lange. De Lange is een echte liefhebber maar hier kon ook hij niet onderuit. Zijn ouders waren terug van vakantie en ze gingen lunchen bij Fusion Plaza met de familie.
  • Bij de vaste volgers van ons team staat Jelle bekend als een waar woordkunstenaar. De man van het Spoken Word. Ook afgelopen zaterdag heeft hij weer een wijsheid de wereld in gebracht: “Kordaat is het Grolsch voor als het Heineken is!”
  • Voorafgaand aan de wedstrijd was er weer een discussie over de nummers en vooral welke maat er bij welk nummer hoorde. Hans was niet tevreden met zijn maatje L.

 

  • Jelle is hard bezig met het proberen te verlagen van het aantal aanwezige kilo’s. Zo gaat hij tegenwoordig 1x per 3 weken naar Basic Fit. Daarnaast bleek een hele wedstrijd op zaterdag niet genoeg voor Jelle en pakte hij op zondag nog een wedstrijdje mee! Hier kwam hij wel een hele bijzondere tegenstander tegen.

Back To Top