skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH Za3 Doet Wat Het Gewend Is

PH Za3 doet wat het gewend is

Een overvolle selectie vandaag voor trainer Koos. 20 spelers vochten om een plek in de 18-koppige selectie. Koos heeft moeite met keuzes maken en vroeg op vrijdag 30 september om 9.00 of er twee spelers bereid waren om een thuiswedstrijd met Za4 mee te doen. Meerdere spelers waren er als de kippen bij om zich aan te melden. Boog en Lange waren de gelukkigen en mochten met Za4 meedoen. Zij hebben hun wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 10-1.

Trainer Koos ging met zijn overige 18 spelers richting Deventer voor de wedstrijd tegen FC RDC 2. De keuze viel deze keer op de volgende namen: Wouter; Jelle, Sjoerd, Ruud, Rupen; Remco, Nick, Twan; Tom, Bart, Yorick. De wisselspelers waren: Dennis, Dewi, Joost, Gijs, Thijs, Niek, Rick.

Al snel werd duidelijk dat RDC niet beschikte over veel souplesse en technisch vernuft. PH speelde een redelijk eerste helft, echter waren er niet veel kansen. De robuuste keeper van RDC verbaasde vriend en vijand met de vele gelopen meters deze wedstrijd. Elke diepe bal van PH kwam hij als een bezetene uit zijn doel en voor ieder zijn eigen gezondheid werd menig duel met deze keeper vermeden. Uiteindelijk viel toch de 0-1 voor PH. Goed en slim doorlopen van Vuller werd beloond. De keeper schoot een terugspeelbal tegen Vuller aan en deze kon de bal rustig binnenschuiven. Wouter kreeg de eerste helft ook nog enkele ballen en verwerkte deze uitstekend door ze allemaal klem te pakken. De scheidsrechter vond het na 45 minuten mooi geweest en floot voor de rust.

Koos voerde 6 wissels door en hield Joost nog even op de bank. De opstelling in de tweede helft was: Wouter; Jelle, Sjoerd, Rick, Dennis; Niek, Thijs, Ruud; Gijs, Bart, Dewi.

De tweede helft ging de scheidsrechter verder waar hij de eerste helft ook mee bezig was. Dit was dan ook het enige consequente wat de scheidsrechter deze dag gedaan heeft. De beste man was namelijk consequent inconsequent. Hiervoor verdient hij alle complimenten. Een woordje commentaar was hij duidelijk niet van gediend. Zo kreeg Gijs de keuze; of je laat je tijdelijk wisselen of je krijgt een gele kaart. Aangezien een gele kaart betekent dat je er 10 minuten uit moet, hebben we maar besloten om Joost in te laten vallen voor Gijs. Na 10 minuten mocht Gijs weer terug het veld in en kon Bart gaan douchen. Er werd ook nog gevoetbald in de tussentijd. Dewi maakte de 2-0, maar verder gebeurde er niet veel bijzonders op voetbalgebied. Wel kreeg Dewi nog een gele kaart, omdat hij niet voldoende afstand hield bij een vrije trap. Dewi nam dus plaats langs het veld, echter was hij hier nog vervelender dan in het veld. De scheidsrechter kwam dan ook na 2 minuten naar de zijlijn en zei dat die gele kaart niet kon. Deze moest hij namelijk noteren en dat kan niet. Het is voor iedereen nog steeds een raadsel wat de scheidsrechter hiermee bedoelde. Aan het einde van de wedstrijd maakte Gijs nog de 3-0 op aangeven van Wouter. Dit was dan ook de eindstand.

Wistjedatjes:

Wilt u een huis laten bouwen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Vuller. Hij liet deze week wederom zien tot één van de betere aannemers van Za3 te behoren.

Vorige week zaterdag ging Lang al tijdens de wedstrijd er tussenuit. Hij ging lekker wat drinken bij een feest in Daarleveen. Dit moest hij echter wel bekopen met een pijnlijke elleboog en knie.

Al 2 zaterdagen op rij ontkomen de spelers ternauwernood aan een loterij voor een plek in de selectie. Het is nu wachten op een omgekeerde loting voor de trainingen. Wegens een chronisch lage opkomst wil Koos gaan loten wie er moet trainen. Naar verluid is Twan zich al aan het oriënteren op de transfermarkt naar een team zonder trainingen en het liefst ook zonder wedstrijden.

De vele aanbiedingen van zonnepanelen in de brievenbus hebben Lange doen besluiten over te gaan tot aankoop. Na een nek aan nekrace tussen verschillende panelenboeren is de keuze van Lange gevallen op een panelenboer uit Den Haag. Een mooie overeenkomst en getekende offerte bleken echter niet voldoende voor de Hagenees om naar Almelo af te reizen. Hij vond het alsnog iets te ver weg. Hier gaan natuurlijk je nekharen van overeind staan. Lange beraad zich nog op vervolgacties, maar naar verluidt durft hij niet goed. Lange voelt de hete adem van de Hagenees in zijn nek en is bang voor de nekslag.

Aanstaande vrijdag kan Heracles de periodetitel pakken. Dit mag je natuurlijk niet missen. Veel za3-ers zullen vrijdag in het stadion aanwezig zijn om de heren in Zwart-Wit naar de overwinning te drinken! Op advies van Vuller mag ook het bekende broodje Balmelo niet ontbreken. Little heeft nog zijn twijfels en zit te denken aan een broodje Zalmelo of een broodje gezond(in de volksmond; een broodje Ralmelo)

 

Dat de leeftijd van Za3 steeds verder oploopt zal niemand zijn ontgaan. Dit is in de kantine dan ook goed te zien. Niet dat de spelers eerder naar huis gaan, maar vooral aan de steeds verder optrekkende haargrens. Op onderstaande foto ziet een mooi rijtje glimmende hoofden.

Back To Top