skip to Main Content
sportvereniging PH
PH Za3 Door In Bekertoernooi

PH za3 door in bekertoernooi

Afgelopen zaterdag speelde PH za3 in de tweede ronde van het bekertoernooi tegen Sparta E. 5.

Sparta E. 5 speelt in de vijfde klasse en is daar de rode lantaarndrager, PH za3  speelt in de 4de klasse en is daar fier koploper. Een beetje vergelijkbaar met een bekerwedstrijd tussen een bekerwedstrijd tussen Ajax en Roda JC, eenrichtingsverkeer, veel doelpunten voor het ene team en eenvoudige overwinning voor de favoriet.

Om Sparta toch nog een beetje een kans te geven op een eerlijke wedstrijd besloot PH te starten met 8 basisspelers, G. Eldwolf en de gebroeders Hagmans. Tel daarbij de goudeerlijke arbiter Tigrinate en het in grote getalen aanwezige publiek kon toch nog een gelijkopgaande wedstrijd verwachten.

Het wedstrijdverloop:

De uitmuntend fluitende scheidsrechter floot om 14:45 voor het begin van de wedstrijd

De kordaat fluitende scheidsrechter floot om 14:51 voor de 1-0, een doelpunt van Jelle na een assist van Dr. Brama

De resoluut fluitende scheidsrechter floot om 15:01 voor de 2-0, een doelpunt van Philip na een assist van G. Eldwolf

De prima fluitende scheidsrechter floot om 15:30 het rustsignaal, gevolgd door een prima nieuw signaal om 15:45 voor de start van het 4de kwartier. Tussen deze opzienbarende momenten had Joost zijn leren handschoenen overgedragen aan Bennie. Bennie leek het wel een fijn idee om bij min 5, met een Siberisch snijdende wind 45 minuten lang niet te hoeven doen.

De excellent fluitende scheidsrechter floot om 16:03 voor de 3-0. Sjoerd rondde prima af na een assist van G. Eldwolf

De foutloos fluitende scheidsrechter floot daarna nog 4 keer voor een Almeloos doelpunt. De 4-0, 5-0 en 6-0 kwamen allen na voorbereidend werk van G. Eldwolf, het laatste zetje werd achtereenvolgens door E.D, de Lange en door Mas gegeven. Vlak voor het einde speelde de altijd-alleen-spelende-G. Eldwolf weer eens niet af en maakte hij de 7-0. Met 5 beslissende passes en 1 doelpunt kon Dewi dus trots zijn op zichzelf, bescheiden als hij is nam hij met moeite deze complimenten aan, niet voordat hij zijn grote voorbeeld, de beste voetballer van PH uitbundig dankte voor het zijn van zijn inspiratie.

Hierna floot de formidabel fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Dit waren trouwens niet de enige wapenfeiten van de capabale scheidsrechter, tussendoor floot hij nog 19 keer voor een hoekschop voor PH, 7 overtredingen van de Oosterburen en 1 overtreding van de thuisploeg, ook stond er nog iemand met een zeer lang gezicht buitenspel, ging de bal nog meermaals over de zijlijn en werd er nog naar lieve lust gewisseld door beide teams. Een zeer vermoeiende middag dus, voor de knapste scheidsrechter van Almelo.

Al met al weer een traditionele middag voor PH za3, veel assistst van Dewi, Bennie die uren nazit en Tom Jansen die de volle 90 minuten meedoet.

Wist u dat…..

Bennie verkoopt zijn televisie via Marktplaats. Dat is niet bijzonder. Elke dag is wel te zien dat hij iets te koop aanbiedt op marktplaats. Het kan een klokje zijn maar ook een pannenset of een spijkerbroek. De TV verkoopt hij omdat er naar eigen zeggen geen HNMI op zit. Daar heb je dan niks aan volgens de robuuste alleskunner van PH za3. Zijn vrienden maakten wat onnozele grappen over het feit dat Bennie een spelfout leek te maken, met z’n HNMI in plaats van HDMI maar Bennie reageerde stoicijns en zei dat er toch niets aan gelogen was? Er zat geen HNMI op die ouwe TV, ook geen NNA, BTW, IHQ en VRH trouwens maar dat terzijde. Na enig discussie bleek dat HNMI toch geen spelfout was. HNMI stond voor Huishouden Namens Mandy Intensief. Die krijg je er dus helaas niet bij, iets waar Bennie maar al te veel ervaring mee heeft.

Lit is een kerstkind, dus zo rond het einde van het jaar, na het vallen van de bladeren en vlak voor het vallen van de eerste natte snee(uw) wordt hij altijd een beetje sentimenteel. Onze Mas denkt in deze donkere dagen terug aan zijn jeugd. Met natte haartjes, pyjamaatje en slofjes aan, op de bank, met een bakje chips en rechts van hem zijn broer, de ook toen al beste voetballer van PH. Samen keken ze dan menig keer naar de kerstfilm der kerstfilms, Home Alone. Om dat gevoel van vroeger weer even terug te krijgen besloot Little dat het wel een goed idee zou zijn om zichzelf buiten te sluiten. Aldus geschiedde. Lit loopt naar buiten, zonder sleutels, gooit de voordeur in de kozijnen en realiseert zich dan dat hij niet meer naar binnen kan. Het was al de tweede keer in zijn prille wooncarriere, de vorige keer kon hij nog via een ladder zijn slaapkamerraam betreden. Ditmaal had onze pittoreske vriend wat minder geluk en had hij alle ramen dicht. Na de soap met de gestolen barbecue lijkt alles te wijzen naar een nieuwe film: Home met Doom. Kent u Home met Doom niet? Zie de bijgevoegde foto van Harry, Marv en Doom.

De professioneel fluitende scheidsrechter was voorafgaand aan de wedstrijd in een nieuw scheidsrechterstenue gestoken door de scheidsrechtercomissie van PH. Hij was zeer trots op zn apenpakkie, de flamboyante mediteraanse liep trots als een Guzubuyuk met 7 l*llen over het kunstgras. Hij was alleen teleurgesteld in het feit dat de verening een pakketje in XL had klaargelegd. Gezien de nogal armetierige creativiteit van de meeste voetbalclubs in de regio, die vaak zwart, blauw of rood in hun gevechtstenues hebben leek het dragen van een paars pak geen verkeerd idee. Nadeel was alleen wel dat, gegeven alle tumult rondom de heren Derksen en Van der Gijp, een of andere linkse sneeuwvlok vrijdag had bedacht dat iedereen paars moest dragen uit pieteit met de gelijkgestemden.

Dewi keek voorafgaand aan de wedstrijd even goed rond bij de tegenstander. Dewi heeft natuurlijk een verleden bij Sparta E. Vorig seizoen stond onze topscoorder bij de Enschedeers op de loonlijst Hij was op zoek naar bekenden. Toen hij opmerkte dat hij niemand herkende reageerde een van zijn teamgenoten dat dat niet zo raar was gezien het feit dat Dewi 10 maanden lang enkel oog heeft gehad voor de bal.

Het wedstrijdverslag liet wat lang op zich wachten. Normaal is de bedoeling om dit maandag, circa 48 uur na de wedstrijd toch wel afgerond te hebben. Indien dit niet lukt is het meestal Jelle die dinsdagochtend tijdens ontwaken zich via een whatsapp in de wereldberoemde een tevens geheime PHza3 whatsappgroep ietwat cynisch afvraagt of iedereen zo hard moest gieren om het jongste verslag. Deze week werd er bewust even gewacht. Vandaag is de loting verricht van de 3de ronde van het Bekertoernooi. Bert van Lingen heeft tijdens de live-uitzending vanuit Monaco de warme balletjes van PH en DZC uit de glazen bol gepakt. DZC staat vermoedelijk voor de Doetinchemer Zaterdag Club. De wedstrijd zal gespeeld worden om 12:30 dus Coach Van Duiven is al op zoek gegaan naar een of andere Achterhoekse boerderij om vrijdagavond alvast te verzamelen in de omgeving. Buiten het feit dat de loting vandaag pas was is de kerstperiode een hele drukke periode in de wereld van het tappen, boren en het frezen. De aangestelde verslagmaker en tevens vertegenwoordiger in deze dynamische branche moest dus zijn beurt doorschuiven, hij had geen tijd. Zijn tegelzettende vriend merkte al op de de meeste spelers uit het team van die kantoorpikkies zijn die het verslag meestal in de tijd van de baas schrijven, dat is dus makkelijk kritiek leveren als een hypotheekje van links naar rechts schuiven  het enige is dat je overdag doet. Lange en Hans, niet te verwarren trouwens met Lange Frans, zijn het hier volmondig mee eens.

Hadden we het vandaag al over de scheidsrechter gehad……?

Sjoerd zal eind januari afreizen naar Zuid-Amerika. De Beckenbauer van de lage landen, goed voor fanatisme, goals en sublieme slidings zal vlak voor de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen weer voet op vaderlandse bodem zetten. Het streven van PH za3 is dan ook om op 20 april, de op twee-na-laatste wedstrijd van het seizoen, uit bij De Zweef kampioen te worden. Het is ook wel eens fijn om bij een 6-0 voorsprong na 60 minuten niet nog constant iemand in je nek te hebben die schreeuwt dat er meer gescoord moet worden en dat tegendoelpunten gelijk staan een eeuwige schaamte

Nu winterstop, even rustig aan, met een kerstbingo, 7-tegen-7 toernooi en het PH dartstoernooi

A. noniem

Back To Top