PH ZA3 Geeft Voetballes Op School

PH ZA3 geeft voetballes op school

Afgelopen zaterdag heeft Zaterdag 3 op bezoek bij Wilhelminaschool 2 een eenvoudige 1-4 zege geboekt. Hoewel TrainerKoos van Duiven slechts over 12 selectiespelers kon beschikken, bleek dat na 90 minuten voetbal ruim voldoende voor de tweede zege voor de succeskoos van PH, dat na drie wedstrijden eenzaam aan kop staat in de 3e klasse G.

De opstelling:

Wouter Haarhuis; Jelle Potijk, Rik Meijer, Sjoerd Dijkstra, Robin Bosch; Ruud Gasthuis, Nick Wennink, Twan Haghuis; Yorick Modderman (75. Joost Brama), Patrick Hofland, Dewi Perik.

Verbazing alom bij de Almeloërs toen ze omstreeks 12:15 het speelveld betraden voor de warming-up: Geen tegenstander te bekennen. Gaat de wedstrijd niet door? Spelen we niet om 12:30? Staan we op het verkeerde veld? Wat bleek; de tegenstander deed de warming-up op een ander veld. Gelukkig duurde de verwarring maar kort, want de tegenstander verplaatste zich al snel naar het juiste speelveld om de warming-up af te ronden, inclusief gebruikelijke pionnetjes, partijspel, sprintjes en andere zaken waarvan TrainerKoos zegt: “Wat een gedoe!”.

Nadat de joviale scheidsrechter zijn gebruikelijke grapje had gemaakt over ‘faken’, werd er afgetrapt en raasde Wilhelminaschool over het veld. Het was echter PH dat na 7 minuten de score opende, Dewi werd binnen het strafschopgebied gehaakt en schoot de pingel zelf tegen de touwen, 0-1. Helaas bleef Wilhelminaschool onder aanvoering van de trainer rennen en vliegen, wat resulteerde in de 1-1 halverwege de tweede helft na een slippertje van Ruud Gasthuis. Terwijl in de loop van de eerste helft de krachten bij de Hengeloërs wegvloeiden, kreeg PH goede kansen op de 1-2 via Patrick Hofland en Robin Bosch, helaas zonder resultaat. Waarschijnlijk geïnspireerd door het opbouwende spel van PH, probeerde Wilhelminaschool ook verzorgd voetbal te spelen, dat bleek een verkeerde keus. Twan Haghuis en Dewi Perik kregen grote kansen om PH nog voor rust op voorsprong te zetten, maar er werd met 1-1 gepauzeerd. PH bleef bij de dug-out, Wilhelminaschool zocht de kleedkamer op.

In de tweede helft leek de pijp leeg bij Wilhelminaschool. Na 50 minuten maakte Nick Wennink uit een vrije trap de 1-2. Vijf minuten later was het Dewi Perik die de 1-3 liet aantekenen op aangeven van Yorick Modderman. Yorick gaf ook de assist op de 1-4 van Patrick Hofland, die met een prachtige volley de doelman van de thuisploeg kansloos liet. Daarmee was het verzet definitief gebroken en kon Joost Brama invallen voor Man of the Match Yorick Modderman.

De komende twee weken is uw lievelingsteam vrij, waardoor u pas in november ons volgende wedstrijdverslag kunt verwachten. Sterkte de komende tijd!

Wast u ditjes

• TrainerKoos staat bekend als een groot vernieuwer in de voetballerij, en zo heeft hij in het geniep GPS-trackers aangeschaft om heatmaps te kunnen vervaardigen van zijn spelers. Laatst heeft hij het systeem getest bij een volledige wedstrijd van Wouter Hilgerink, hieronder het resultaat van de data-analyse:
  • Rupen Sipaan maakte onlangs bekend dat hij een carrièreswitch overweegt. Naar verluid wil onze goedlachse schoenmaker een Turkse cafetaria starten. Hij mikt op een pandje aan de Ootmarsumsestraat en wil de concurrentie aangaan met Bart’s Snelbuffet (beter bekend als ‘Bartje’). Over een naam voor zijn Turkse eettent hoefde Rupen niet lang na te denken: “FenerBartje”.
  • Ranu van Ruth is sinds vorig seizoen drukker met navigeren in rallywedstrijden dan als voetballer van ZA3. Waarschijnlijk gaan we Ranu niet vaak meer op het voetbalveld zien en hij bood dan ook aan om zijn gesponsorde voetbaltas in te leveren, TrainerKoos reageerde gevat: “Laat hem de tas maar houden, kan hij mooi een reserveband indoen.”
  • TrainerKoos Van Duiven heeft zich in de strijd tegen de overtollige kilo’s tijdelijk aan een strikt dieet onderworpen. Naar verluidt was hij bang om straks door het leven te gaan als Maxi Koossie.
  • Wouter Haarhuis vertelde aan zijn teamgenoten dat hij binnenkort een reünie heeft van de middelbare school. Wij vragen ons af waarom je een reünie zou hebben van iets waar je nog elke dag naartoe gaat. Wel willen we Wouter veel succes wensen in zijn examenjaar!
  • Het is sowieso bewonderenswaardig hoe (oud)spelers zichzelf ontwikkelen na een vertrek bij ZA3. Zo is Eric Tigrinate van klagende speler richting scheidsrechters, nu ineens zelf scheidsrechter. Ging koning balverlies Jurre Aagten ooit op vakantie richting aanAmeland, en nu is het dus de immer stilzwijgende Ranu die als praatgrage navigator aan de slag gaat in de rallywereld. Het wachten is op Twan Haghuis die klachten gaat afhandelen, Jeroen Hulsink die zich gaat inzetten voor de rechten van de vrouw en Dewi Perik die zijn horizon gaat verbreden.
  • Dat Jelle Potijk een fanatieke FM (Football Manager) speler is, is voor velen geen verrassing. Kenners weten dat de grootste talenten in dit virtuele voetbalspel ‘wonderkind’ genoemd worden. Met Jelle hebben wij echter ons eigen (w)onderkin(d).