skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH ZA3 Gezakt Voor Schoolexamen

PH ZA3 gezakt voor schoolexamen

Op sportpark de Veenelanden stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen PHZa3 en Wilhelminaschool2 op het programma. Na een uitstekende start liet PH de teugels vieren en kreeg vlak voor tijd het deksel op de neus.

De blaadjes en de eikels vallen al weer van de bomen. De naaktslak trekt zich terug richting z’n holletje om een goede winterslaap te doen en de bevers(velletjes) worden al weer gespot. Kortom de herfst is in aantocht. Deze regenachtige dag stond garant voor een kletsnat, goed glijdend speelveldje, ideaal voor een heerlijke stevige pot. Helaas moesten de mannen van Coach van Duiven eerst nog even voetballen.

De startopstelling van de wedstrijd:

Wouter Haarhuis, Jelle Potijk, Sjoerd Dijkstra (46. Dennis Wennink), Rik Meijer, Rupen Sipaan, Philip Tigrinate (46. Gijs Gasthuis), Remco Haghuis, Twan Haghuis (69. Wouter Hilgerink), Tom Jansen (46. Patrick Hofland), Bart Brama (46. Joost Brama), Dewi Perik.

PH begon de wedstrijd uitstekend, een van de eerste aanvallen bracht de Almeloërs meteen een voorsprong. Na een prima pass van Pipo startte Dewi een solo vanaf de linkerkant, trok naar binnen en schoot de bal snoeihard in de kruising. PH bleef de eerste helft domineren en kreeg na 25 minuten opnieuw een grote kans. Een stiftje van Dewi werd door de keeper nipt over getikt, Dijk kopte de aansluitende hoekschop nipt voorlangs. De eerste helft verliep verder behoorlijk gezapig waarbij de ploeg van Van Duiven geen moment in de problemen kwam en zodoende met een nipte voorsprong de thee op kon zoeken.

De eerste grote kans van de tweede helft vond plaats om en nabij de 69e minuut. Hans bracht een afgeslagen corner met links voor en bood Gijs een nauwelijks te missen kans, maar hij wist ‘m desondanks te verprutsen. Hierna kwam Willeminaschool steeds beter in de wedstrijd waarbij PH onderling steeds meer begon te zeuren. Ondanks dat kon PH in de 85e minuut het duel op slot gooien. Een counter van de Almeloërs belandde uiteindelijk voor de voeten van Joost die vanaf de 16 bijna de keeper verschalkte. In de 87e minuut vond er een uitbraak plaats door Wilhelminaschool die door de Almelose verdediging alleen onreglementair gestopt kon worden. De aansluitende vrije trap werd door de Hengeloërs uitstekend binnengeschoten via de binnenkant van de paal, 1-1.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd van PH in een teleurstellend gelijkspel en zullen de Almeloërs het duel snel moeten vergeten. Van Duiven was uiteraard furieus na 2 weken op rij zonder 3 punten en vatte het duel na afloop kort en bondig samen: “Het was vandaag gewoon kut met perik”.

Tot zover het verplichte gedeelte waaraan uw auteur geen sprankje lol beleeft en de lezer waarschijnlijk totaal niet in geïnteresseerd is. Gelukkig hebben we de nieuwsfeitjes nog 😊

Jeroen Hulsink

 

Laatste nieuws rondom PH (ZA3):

 

 • De wedstrijd van afgelopen zaterdag stond in het teken van veel gezeur en geklaag, het leek net of er 11 Littles in het veld stonden. Voor de normaal gesproken altijd rustige Rupen Sipaan was de maat vol. “Normaal gesproken is een wedstrijd tegen een dergelijke tegenstander voor ons appeltje eitje. De tweede helft verliep echter erg stroperig en die pannenkoeken voorin begonnen ook nog eens te zaniken. Als dit volgende week opnieuw gebeurt zal ik hoogstpersoonlijk een aantal poffertjes op de neus uitdelen.” aldus de geflipte Rupen Sipancake.

 

 • Op 21 oktober vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats bij PH. Dit jaar zal het een bijzondere zijn aangezien naar een aantal “voorzitterloze” jaren tijdens de vergadering nieuwe voorzitter Jeroen Looms zal worden benoemd. Bij de vroegere voorzitster was het altijd gemakkelijk scoren om rond deze ledenvergadering een verslag te mogen schrijven waarbij misplaatste seksistische woordspelingen niet werden geschuwd. Ook ik ben niet te oud om m’n leven te beteren, hecht tegenwoordig veel waarde aan gender neutrale journalistiek en zal dergelijke ongepaste toespelingen achterwege laten. Dat naast voorgenoemd formeel geneuzel geen hond geïnteresseerd zal zijn in de opening van Jeroen Looms en het bovendien geen reet interesseert of hij nog binnengekomen stukken heeft gehad zal hier zeker debet aan zijn.
 • Vrijdag 4 oktober was het dan weer zover; Wereld Dierendag. Uiteraard is deze feestelijke dag ook niet aan PHZa3 voorbij gegaan. Zo werden Fret v/d Belt, Patrick de SLange en Robin Boschuil verwend met een lekker muisje. Dewi Berik kreeg een heerlijke zalmmoot voorgeschoten, Thijs van Duiven werd van extra zaad voorzien terwijl Bugs een extra worteltje te verorberen kreeg. Last but not least werd onze Rupen Sipanda verblijd met een verse bamboestok.
 • Oplettende lezers zullen misschien denken dat de auteur van deze week een nieuwe aanwinst vergeten is, maar niets is minder waar. Ook Wouter Haarluis werd op Dierendag verrast. Zo mag hij zich de komende tijd gaan nestelen in de mooiste haardos van de selectie van Za3 en heeft zodoende een nieuw Gasthuis.
 • Enige weken geleden heeft zangvriend van het elftal Micheal Pigge een nieuw platencontract getekend bij JM Music, de platenmaatschappij waar ook held van Za3 Jaman onder contract staat. Pigge lijkt in deze nieuwe setting voortvarend van start te gaan met een cover van Jaman geïnspireerd door zijn favoriete voetbalteam PHZa3. Eén zin is inmiddels al uitgelekt en lijkt een pakkende te zijn. Zo wordt een viertal Za3-spelers direct genoemd (de 3 Brama-broers en Tom Janasen) en daarnaast subtiel wordt verwezen naar PHZa3-lid (van) Tim van Vlijmen: “Braaaaaa-maaaaaah, Jaaaaaaaan-sen op de reggae-beat, even geen zorgen, wie doet het met Es-meeeee-heeeee-heeee” zal naar verwachting vanaf eind oktober door de voetbalkantine van PH gaan galmen.
 • Sjoerd Dijkstra was onlangs in de gelukkige omstandigheid dat hij een heel weekend lang personeelsfeest had met collega’s van zijn werk. Om verzekerd te zijn van mooi weer werd het vliegtuig genomen met Lissabon als eindbestemming. Een mooie mogelijkheid voor de man die als één van de meest begeerlijke vrijgezelle Almeloërs wordt gezien om een prachtig gebruinde lady te scoren, maar niets bleek minder waar. In de zoektocht om eens lekker voor het (Portu)gaas te gaan kwam hij bedrogen uit. In een Bulke-achtige bar dacht de Dijk een prachtige dame aan de haak te kunnen slaan, maar toen paaltje bij paaltje kwam bleek het een als vrouw verklede Potugays te zijn.
 • Komend weekend heeft het elftal van Coach van Duiven een vrij weekend. Door de meesten wordt een voetballoos weekje gewaardeerd, zo niet door de ietwat corpulente verdediger Jelle Potijk. Juist in het vrije weekend van 19 oktober steunt de voetbalwereld de internationale coming out dag, hetgeen een zeer goede zaak is en uiteraard ook gesteund wordt vanuit onze zijde. Voor Jelle Poot-ijk valt echter een droom in duigen. Ooow oooow oooow wat had deze fervente Martien Meiland fan graag met z’n regenboog-aanvoerdersband in een slidingbroekje over het veld willen huppelen. “Kopje op, ik ga niet bij de pakken neer zitten, mijn hoogtepunt gaat vroeg of laat nog wel komen” aldus onze bokke-poot met gebleekte ster-allures.
 • Dewi staat bij het grote publiek bekend dat hij nogal vol van zichzelf zit en wordt hierdoor regelmatig Dewi Weer-ik genoemd. Desondanks lijkt hij nu de ware vrouw te zijn tegengekomen. Onlangs hebben ze samen kunnen genieten van een welverdiende vakantie in de U-ass-of A. En passant heeft Dewi hier overigens ook z’n veterstrikdiploma behaald zoals op z’n Facebook-account te zien was, naar verluid noodzakelijk aangezien hij structureel problemen scheen te hebben bij het openen van bh-bandjes. Als een echte gentlemen neemt hij regelmatig een bloemetje voor de vrouw mee (dan overigens wel geheel op eigenzinnige wijze kiest voor een bosje narcisten). Zijn huidige vriendin lijkt dus een blijvertje en neemt ‘m zoals ie is. “Ik heb een heerlijke vakantie gehad met mijn vriendin, zij is de eerst die mij volledig begrijpt. Kortom, ze is Chef’s Special” aldus Dewi”.
 • Uw auteur van vandaag moet (ondanks twee kids en een bijna volgroeide foetus verder te zijn) nog steeds wennen aan een leven met kinderen. Twee weken geleden mocht hij op zondagochtend aantreden om een bezoek te brengen aan attractiepark Plopsaland in Coevorden. “Enkele jaren geleden antwoordde ik op het verzoek van mijn vrouw om naar Plopsaland te gaan steevast met: ga maar vast naar boven, ik kom er zo aan. Tegenwoordig betekent dit ’s morgens vroeg opstaan, kinderen en zelf in de kleren helpen en eten geven om vervolgens vol frisse tegenzin bepakt en bezakt op m’n vrije zondagochtend in de auto stappen om op pad te gaan. Ook kwak de kikker blijkt een attractie in Coevorden te zijn, het lijkt er tegenwoordig op dat deze spetterende attractie verplaatst is van de slaapkamer in Wierden-Oost naar Coevorden. Ik kijk met weemoed terug naar die goede oude tijd toen de enige vervoeging van kabouter het werkwoord kabouteren was”.
 • Na de wedstrijd tegen Wilhelminaschool stond de eerste feestavond van het seizoen op het programma. Alvorens overgegaan kon worden op een ware kroegentocht door Almelo verzamelde het team zich rond 19.00 uur bij café Hans alwaar een heuse Almelose volkszanger was ingevlogen (hierover later meer). Voordat het feest los kon barsten werden er eerst nog wat pizzaatjes naar binnen gewerkt om een goede bodem te kweken. Kosten nog moeite werden gespaard en zelfs de (doelpunten)sponsoren waren deze avond aanwezig. Mede door de gesneden pizzastukken en de aanwezige doelpuntensponsor Janny kan geconcludeerd worden dat alles letterlijk en figuurlijk tot in de puntjes geregeld was.
 • Grote afwezige zaterdagavond was aanvoerder Thijs Brama die andere verplichtingen had. Mede gezien het feit dat de rookmachine tijdens de feestavond bovenmatig gebruikt zou worden diende het elftal van Thijs van Duiven hier tijdig op te anticiperen, hetgeen geschiedde. Almelose volkszanger Maikel Dokter werd ingehuurd voor een avondje Hollandse puin. “Uiteindelijk was het vrij simpel om de juiste zanger voor deze avond te kiezen, op deze wijze was er toch een dokter in de zaal” aldus de organisatie. Maikel dokter overweegt na zaterdag na een avond vol rook en longklachten zijn slogan “Maikel dokter, voor een gezellige muzikale noot” te wijzigen in “Maikel Dokter, voor een gezellige muzikale nood”.
 • Hierbij nog even een (e)rectificatie n.a.v. een vermeend nieuwsfeitje van afgelopen week. Hier werd door Dewi Perik gesuggereerd dat ik vanwege blessureleed openstond voor nieuwe hobby’s en hierbij bovenmatig geïnteresseerd ben in vogels spotten. In werkelijkheid blijkt niets minder waar. Ik begrijp de verwarring echter wel aangezien ik misschien bovenmatig vaak praat over mijn interesse in g-spotten. Ondanks mijn desinteresse heb ik zaterdagmiddag voor het eerst in mijn leven wat vogels gespot. Na de wedstrijd trof ik in de kleedkamer van Za3 toch zowaar enkele erotische trekvogels aan.
 • Vrijdagavond kwam er bij Coach van Duiven wel een hele bijzondere afmelding binnen. Uitgerekend de Benjamin van het team op voetbalgebied, Tim van Vlijmen moest zich afmelden omdat het in z’n nek was geschoten……..bij het veterstrikken nota bene. Tim die tegenwoordig regelmatig langs de voetbalvelden te vinden is om voetbalstanden te volgen lijkt nu toch wel redelijk wat ervaring te hebben, maar dit standje werd hem blijkbaar toch te gortig.
 • Het lijkt niet goed te gaan met de relatie van Peter Kuipers. Het team van Za3 maakt zich grote zorgen over het liefdesleven van de oud-keeper van het elftal. Gezien zijn vele Facebook-posts met dusdanig overtrokken zoetsappige liefdesverklaringen waarbij je het glazuur van de tanden springt, hebben we een sterk vermoeden dat de twee elkaar al enkele weken niet meer gezien.
 • Wim Meijer was zaterdag opnieuw gastheer tijdens het eerste elftalfeest van Za3. Mede dankzij deze prachtige locatie werd het een prachtig feestje en ook Wim genoot uiteindelijk ook letterlijk met volle teugen. Onze nertsenfokker in hart en nieren had in aanloop naar het feest echter nog wel een tweetal zware teleurstellingen te verwerken. Enkele weken geleden kreeg hij allereerst te horen dat partners toch niet aanwezig zouden zijn in zijn stulpje waardoor hij de vriendin van Tim van Vlijmen, ene mevrouw v/d Pels, mis zou lopen. Deze tegenslag kon hij uiteindelijk snel verwerken toen hij te horen kreeg dat er één of andere dikke kale fret meegebracht zou worden. Wim stond echter zaterdagavond om 19.00 uur vol ongeloof te kijken toen de fret niet een praktisch cadeau voor de gastheer bleek te zijn maar de nieuwe grensrechter van het elftal Fred v/d Belt.
 • De heren van PH Za3 waren de laatste weken behoorlijk actief op de huizenmarkt. Afgelopen zaterdag wist Wouter Hilgerink te melden dat hij deze week een voorlopig koopcontract tekent en zodoende terugkeert naar Almelo. Een tip richting Wouter: “Pas goed op dat de vrouw jullie nieuw gekochte gezinswoning niet binnen enkele maanden omtovert tot een geen-zin-woning” aldus enkele reeds gesettelde, inmiddels gefrustreerde teamgenoten die zelf wel blind in deze valstrik zijn getrapt.
 • Enkele weken terug was het Sjoerd Dijkstra die aangaf dat hij op de Aalderinkshoek een woning heeft gekocht. Volgens hem is zijn nieuwe vastgoed aankoop vergelijkbaar met de ideale vrouw: “Het heeft weliswaar een klein likje nodig, maar daarna kan ik er meteen in” aldus de Dijk.
 • Tom Jansen kreeg afgelopen week een zware teleurstelling te verwerken. Na een sollicitatie op een functie aan de Universiteit van Wageningen werd hij geconfronteerd met een keiharde afwijzing. Reden voor deze afwijzing was het feit dat hij (ondanks dat hij al wel behoorlijk gevorderd is) nog niet gepromoveerd is. Bettus begrijpt echt niets van de beredenering van deze zogenaamde wijsneuzen. “Geen promotie, geen promotie, we zijn in zowel het seizoen 2016/2017 als 2018/2019 kampioen geworden en hebben zo promotie afgedwongen” aldus Bettus die opkomt voor zijn collega-aanvaller.
 • Dewi Perik werkt inmiddels al weer ruim 1,5 jaar bij Bolletje en dit bevalt hem prima. Volgens de Key Accountmanager draait alles om passie voor het product en hij probeert dit dan ook maximaal te tonen. Naar verluid heeft hij z’n huidige vriendin aan z’n haakje geslagen met de openingszin “Ik wil jouw bolletje”. Bij elke verjaardag van een teamgenoot staat hij tegenwoordig boven op de banken en zingt uit volle borst “Twee violen en een trommel en beschuit” en wordt hij tegenwoordig elke ochtend gewekt door een heuse ontbijtkoekoeksklok. De laatste maanden van het jaar gaat hij dan ook vol gepassioneerd de winkels langs om kaneelsterren aan de man/vrouw te brengen.
 • Rupen Sipaan besloot zaterdagnacht een potje te biljarten met Niek ten Hooven en Wouter Haarhuis maar dit ging hem niet zo goed af. De ene trekstoot na de andere mislukte en dit kostte hem zodoende een Tarkannetje bier. Daarnaast verprutste hij op deze manier ook nog eens de ultieme mogelijkheid om van z’n jeugdtrauma af te komen. Helaas, helaas, eigen schuld, dikke bult: Rupen gaat toekomstig niet het leven door als de man van de keus, maar blijft de man met de neus.
 • Enkele dagen geleden werd bekend dat Patrick Hofland over enkele maanden een dochter krijgt. De oud-keeper staat binnen PH bekend als GTST-fan van het eerste uur met de prachtige rondborstige blondine Bowien als zijn all-time-favoriet. Patrick, die al in het trotse bezit is van een zoon Jazz, krijgt de unieke mogelijkheid om beide kids vernoemd te krijgen naar zijn jeugdheldin. Het elftal kan zich goed vinden in de keuze voor de meisjesnaam Tanja.

 

Back To Top