PH ZA3 heeft bekerambities

Zaterdag 3 september stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma, de bekerwedstrijd DETO 5 – PH ZA3. Een nieuw seizoen, grote aankopen en torenhoge verwachtingen.

Het is goed dat van Duiven een einzelgänger is, want wat was het vorig seizoen eenzaam aan de top. Na het overtuigende kampioenschap van het seizoen 2016-2017 zijn alle ogen op PH ZA3 gericht. U leest het goed, vanaf dit seizoen gaan wij als PH ZA3verder, dit in verband met de 2 selectieteams die zijn toegevoegd aan het zaterdagvoetbal van PH.

Van Duiven dook diep in zijn portemonnee om de selectie te versterken. De 3 aankopen schitterden nog in afwezigheid. Ondanks de toch al zeer brede selectie (letterlijk en figuurlijk) + 3 aankopen, waren we toch genoodzaakt om gastspeler Niek Bosch op te stellen.

Trainer T. van Duiven stuurde de volgende mannen het veld in: P.Kuipers; G. Bake, S. Dijkstra, R. v. Ruth, M. Saric;  T. Brama, T. Haghuis, N. Bosch; J. Potijk, B. Brama, P. Hofland.
Wisselspelers: R. Sipaan, W. Hilgerink, J. Brama
Assistent scheidsrechter: J. Brama

De wedstrijd begon dramatisch. Zelden zijn er zoveel foute passes gegeven als in deze eerste helft. Het was echt de lamme tegen de blinde. Over lamme gesproken, het erbarmelijke spel kon ook deels te maken hebben met een feestje dat een aantal jongens vrijdagnacht hebben gehad. Toch waren er ook hoogtepunten: Zonder een bal of tegenstander in de buurt, ging Bake als bambi naar de grond. In minuut 30 was het ook lachen, toen de keeper van de tegenpartij een ‘zwabber’ van aanvoerder Thijs totaal verkeerd inschatte 0-1. Krulper kon natuurlijk niet achter blijven en ging opzichtig in de fout bij een vrije trap van DETO en liet de bal los 1-1. Overigens was Peter het hier niet mee eens en schreeuwde moord en brand, dit was niet eerlijk volgens hem. Met 1-1 gingen de ploegen naar de kleedkamer in.

In de rust 2 wissels: Joost en Rupen voor Jelle en Bake.

De tweede helft begon waar we de eerste helft mee bezig waren. Saric speelde de bal zonder enige druk van tegenstander prompt over de zijlijn. Toch viel de 1-2 vroeg in de 2de helft. Uit de kluts viel de bal voor de voeten van Sjoerd, hij twijfelde niet en maakte zijn eerste van het seizoen.

Dit betekende de opmars van PH, al hielp de keeper (die keepah is geen keepah) van DETO, PH toch echt in een zetel. Uit een voorzet van Joost duwde hij de bal in eigen goal, waarop menig speler opzoek ging naar bel-Chinezen. Patrick Hofland is zijn show nog niet verleerd, de lange hervond zijn vorm na een pirouette-vooractie en verzorgde de assist op Joost 1-4. Al gauw viel ook de 1-5 van Twan. Wederom was het Twan die door de defensie glipte en een gefrustreerde DETO speler maakte een onnodige overtreding. Bart mocht vanaf 11 meter aanleggen en raakte zijn eerste en enige bal van de wedstrijd 1-6. In de 70e minuut ging iedereen helemaal uit zijn dak. Wouter Hilgerink maakte zijn rentree na maanden van afwezigheid. Uiteraard grossierde zijn spel in hakjes en buitenkantjes. Het werd ook nog 1-7, een prachtige lange bal van Patrick, werd prima binnen geschoten door Niek Bosch.

Zat-drietjes

  • Wist u dat, Ranutelli een prachtige trap heeft? Die heeft bijna nog nooit iemand gezien, het blijkt namelijk om zijn zoldertrap te gaan.
  • Wist u dat, donderdagnacht na 1:00 het alarm door onze kleine vriend is afgegaan. Twanus annemanus (why always) dacht nog enkele seconden te hebben voordat de politie werd verwittigd, dit bleek niet het geval te zijn. En zo werden buitenstaanders en Twan getrakteerd op een oorverdovend gekrijs van het alarm.
  • Wist u dat, PHza3 vanaf dit seizoen een officiële hoofdsponsor heeft. W. Meijer beloofde een bedrag per doelpunt om de pot te spekken. Wat wel een zuur gezicht opleverde nadat hij hoorde dat wij na onze promotie van vorig jaar in dezelfde klasse bivakkeren. Vertel dit niet door aan mevrouw Meijer.
  • Aangezien de waarheid over Wouter Hilgerink nog steeds niet boven water is: hier een paar onwaarheden over ons Wouter: Wouter is groot fan van carnaval en een groot fan van FC Twente, hij gaat een hele wedstrijd voetballen dit jaar.
  • Bart Brama, het broertje van Thijs en Joost Brama liet zich vrijdagnacht iets te veel gaan en hield open huis. Frappant dat Bart het feest opeens slaapverwekkend saai vond en een uiltje knapte.
  • Wist u dat, Remco Haghuis (beste speler van PH) wel een hele bijzondere reden had om afgelopen zaterdag niet deel te nemen aan de wedstrijd? De man die alles kan met een bal wilde zijn been niet breken met het oog op zijn naderende vakantie. Volgens een insider laat ons Remco binnenkort zijn benen verzekeren.
  • Wist u dat, Jurre Aagten via de app voetbal.nl gekroond werd tot man of the match? Bijzonder aangezien hij niet mee heeft gevoetbald en normaal gesproken bij PH zondag 3 voetbalt.

Volgende week zaterdag 9 september 14:45 staat de thuiswedstrijd tegen ASV ’57 4 op het programma. Jeroen Hulsink is de schrijver van het volgende verslag.

Sjoerd Dijkstra