skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
De Winnaar Wint Niet Altijd

De winnaar wint niet altijd

De voorbeschouwing

Doordat ik erg traag ben geweest met het verslag neem ik jullie even een stukje terug in de tijd. We gaan terug naar vrijdag 24 mei 2019. Toekomstig teamgenoot Boog heeft besloten (Lees: Miranda heeft besloten) om op deze dag in het huwelijksbootje te stappen met Miranda (Gefeliciteerd!). Alle aanwezigen laten zich bij een dergelijke gebeurtenis uiteraard van hun beste kant zien. Met name Lange. Speciaal voor de bruiloft heeft de Lange namelijk de kapper bezocht.  Aldaar heeft hij zich naar eigen zeggen lekker laten verwennen:   “Lekker de kop laten epileren met touw en de oren met vuurbal laten wegschroeien. Doet wel even zeer soms maar daarna herboren”. Later meer over deze man met het lange, maar gladde gezocht.

Ikzelf sloot overigens aan tijdens het avondfeest. Dit bleek een goed moment om het notitieblok paraat te houden. Zo bleek tijdens de ceremonie Boog door de BABS geprezen te worden om zijn sterke uitspraken. Zo was er een keer dat Boog “zo nodig moest pissen dat het z’n bek uit kwam”. Stel je voor hoe dat gesprek bij de trouwambtenaar is gegaan: “Robin, zijn er nog echt bijzondere dingen gebeurd waarvan jij zegt ‘dat  moet echt genoemd worden bij de ceremonie’?” Robin: “Neuh”, trouwambtenaar: “Echt niet? Dat maakt het wat persoonlijker en intiemer ” Robin: “nou, ik moest een keer zo nodig pissen, dat het m’n bek uit kwam.” Ik voorspel dat Boog met zijn goede uitspraken goed zal passen in de selectie van TrainerKoos, maar gezien de foto’s heeft ie de feiten toch wat verdraaid.

 

Nadat er nog flink wat bier en cocktails waren genuttigd kwamen uiteraard de echte wijsheden boven tafel. Zo wist Jelle – met de bovenkant van zijn hand tegen het gezicht van Heerschop – te vertellen dat als je droge oksels hebt, je natte wijven hebt en vroeg Lange zich af wie in Nederland de Minister van het Vervoer van Voorzetsels is (Denk een keer na wat de taakomschrijving van deze man of vrouw is).  Overigens, over natte wijven gesproken, Jelle zal de naden in zijn nieuwe appartement extra afdichten met plastic om te zorgen dat lokale lekkages zijn woning niet zullen treffen.

Een heugelijke gebeurtenis waar Rupen jaloers op zal zijn geweest was het optreden van Jaman. De volkszanger bracht de ene naar andere meezinger ten gehore en zorgde ervoor dat de dansvloer goed gevuld was. Vooral Lange was hier blij mee. Het ene na het andere kledingstuk werd uitgetrokken, totdat hij alleen nog in zijn blote bast op de dansvloer stond. Gelukkig had hij zijn stropdas nog om. Hij wil graag laten zien hoe je echt goede dansmoves maakt.

Enfin, tijd om de avond te eindigen en naar de wedstrijd te gaan. Maar niet voordat gezegd is dat Dijk 2 adjes verloren heeft van Seckel. Al zal hij dat altijd blijven ontkennen.

 

De wedstrijd

De kampioensschaal was al een week eerder binnen gehaald, waardoor in het duel met de Esch (de nummer 2) helaas niets meer op het spel stond. Dit was dan ook de voornaamste reden waarom TrainerKoos een gedeelte van zijn mannen vrijaf had gegeven om naar de bruiloft te gaan. Om de goede wil van de trainer niet te tarten en fit te zijn voor de wedstrijd heeft iedereen zich dan ook een beetje ingehouden. Iedereen was echt fit voor de wedstrijd. De man bij wie zijn hoofd boven zijn haren uit groeit liet weten dat hij zelden een betere conditie had gehad: “Als ik één pot bier aanraak dan ben ik dronken”, aldus Jelle. Iets later tref ik ook Bennie in de kantine. Onder het genot van een kop koffie raakten we aan de praat over zijn online handel in HSMI kabels. Zijn handel blijkt te floreren. “De handel gaat zo goed Jansen; ik heb nu zelfs twee koopwoningen.” Ik wel een beetje jaloers op iemand die echt een gat in de markt heeft gevonden en die ook weet uit te buiten. Het duurt vast niet lang meer voordat hij z’n eerste winkel opent.

 

Tijdens de warming up bleek dat de mannen van TrainerKoos zich vrijdagavond inderdaad goed hadden gedragen. Er was geen effect op het spel van de talenten. Waar de mannen van de Esch hun positiespel en sprinttechnieken oefenden, lagen de mannen van TrainerKoos in het gras en werden er een aantal ballen zo hoog mogelijk de lucht ingeschoten, iets waar toch altijd de kracht van Za3 ligt. Na de warming-up liep de volgende fitte selectie het veld in

J. Brama; R. Meijer (met ‘een kapsel als een nerts aan de kop’); M. Laarman ; R van Ruth; R. Sipaan; T van Vlijmen; T. Brama; P. Tigrinate; D. Potijk; J. Potijk; P. Hofland. De wissels S. Dijkstra, T. Haghuis, R. Haghuis, D. Wennink en B. Brama. Scheidsrechter E. Tigrinate.

 

De wedstrijd begon met een vriendelijk gebaar van de nummer twee van de zaterdag 4e klasse. Met een krat Grolsch probeerden ze de trainer van het kampioenselftal om te kopen (of te feliciteren). Later zou overigens blijken dat de 24 steekpenningen niet nodig waren. Om precies 14:48 blies de scheidsrechter (dit seizoen al 900 minuten ervaring) op zijn fluit. Al snel bleek dat de mannen van TrainerKoos de voorkeur had om de bal over de grond te spelen om zo mogelijke kopballen en uitschakeling te voorkomen. Toch kwam de eerste kans van de wedstrijd van het hoofd van Lange. Dat Lange toch een poging waagde met zijn hoofd is niet verrassend te noemen, gezien hij echt moeite doen om de bal te ontwijken met zijn hoofd.

Na 12 minuten werd de score eindelijk geopend door de gestroomlijnde rechtsbuiten van van Za3.

 

Na 15 minuten moet TrainerKoos zijn eerste wisselspeler al inzetten. Dewi moest naar eigen zeggen nekken en werd vervangen door Bennie. Al snel blijkt Bennie een gouden wissel, na 30 minuten zette hij met een stiftje van ongeveer 25 meter de mannen van Koos op een comfortabelere voorsprong. Op dat moment begint ook Heerschop met kappen en draaien. Nou dan weet je het wel: de 2-1 kan niet ver weg zijn. Het tegendoelpunt viel dan ook snel. Echter, nog voor rust tekende wederom Jelle voor de 3-1, dit keer na een assist van Bennie.

 

Na rust werd het 4-5 voor de Esch.

 

Het fluitsignaal werd gevolgd door vuurwerk. Tegelijkertijd zette Bake de Esch nog even in het zonnetje: hij had namelijk rookpotten besteld in de clubkleuren van de Esch. De tegenstander liet weten hier erg van onder de indruk te zijn.

In de kantine tref ik TrainerKoos om de wedstrijd te evalueren: “Ach, kampioen worden is zo normaal geworden, dat we dan eens een wedstrijd verliezen kan geen kwaad”. En gelijk heeft hij.

 

 

De nabeschouwing

Terwijl de mannen van de Esch huiswaarts keerden verzamelden de spelers, vrienden en sponsoren van PHZa3 zich in de kantine om het welverdiende kampioenschap te vieren. Speciaal voor deze gelegenheid was een optreden van de Sterrenparade geregeld. Jermaine Stuiver was de hoofdact. Gastoptredens volgden van onder meer

Tarpan, Potijk entertainment, Massis Badpak, ‘Darude’ Haghuis, en huisarts de Leeuw.

40 Pizza’s met ingrediënten erop konden niet voorkomen dat tegen het eind van de avond het gros van de mensen dronken in de kantine stond. Zoals de vader van Hans vlak voor het verlaten van de kantine nog treffend samenvatte: “ik hoef niet meer dronken te worden, want dat ben ik al”. Een inspectie van het plafond door een paar amateuraannemers zorgde er uiteindelijk voor dat TrainerKoos besloot dat het feest elders in de stad voortgezet moest worden. Aldaar leek het mij verstandig om samen met Jelle een flatliner te drinken. Dit mixje van sambuca, tequila en tabasco viel in goede aarde bij Jelle: “Jezus, ongekend dat je zo’n zware behandeling van zo’n zware ziekte gewoon aan de bar kunt bestellen.” Hierna vervagen de herinneren…

 

Tom

Wist je dat

Speciaal voor het elftal van TrainerKoos en voor de vrienden van het elftal van TrainerKoos is vanwege de kampioenschapsviering een exclusief stickerpack ontwikkeld om de herinnering in leven te houden. Dit stickerpack blijft geheim en zal alleen te zien zijn op de mobiele telefoons van de winnaars.

Jurru kon niet aanwezig zijn bij de vierings van het kampioenschap. Het eerste weekend was hij in Amsterdam. Volgens eigen zeggen was hij op bezoek bij een goede vriendin. Bronnen wisten te vertellen dat deze vriendin kantoor hield op de Oudezijdse Achterburgwal. Voor de kenners, dit is het gebied in Amsterdam dat ook wel bekend staat om de rode lampen. Dit weekend was hij in Letland, al gaf hij er de voorkeur aan om de voormalige Sovjet-republiek Sletland te noemen. Niemand begrijpt waarom. Jurre vond Sletland geweldig.

Leon ten Voorde, wereldberoemd in Twente meldde zich ook op de Veenelanden. Na het succes van het filmpje van de Kelderklasse wilde hij ook wel eens al die broers van W Brama in levende lijve ontmoeten. Vooral ze nu alle vier tegelijkertijd kampioen zijn geworden. Statistisch gezien redelijk uniek dat er 4 broers tegelijkertijd kampioen worden in de edele voetbalsport. Leon interviewde ze gezamenlijk. Wout vertelde na enig aandringen dat de vorige keer dat hij kampioen werd dat Bart ook kampioen werd maar dat zijn oudere 2 broers toen in een mindere fase van hun carrière zaten. Dat was de periode dat het toenmalige PHza2 zelfs uit bij Enter verloor. En omgekeerd, toen PHza2 twee jaar geleden kampioen werd, in en tegen Hulzen, zat Wout in een andere fase. Hij zat toen in Australië en was niet ondersteboven van het niveau aldaar, dus een kampioenschap zat er niet in. Dit seizoen kwam alles samen. Joost was van mening dat het dit jaar vooral door de goede mentaliteit kwam, doorgaan tot het einde. Bart herkende dit wel, bij zijn teamgenoten, zelf was hij daar niet zo van, dat doorgaan tot het einde. Thijs was vooral emotioneel, hij heeft 37,5 jaar gewacht op dit moment. Nu beide teams volgend jaar een niveautje hoger gaan spelen is het vooral interessant te zien of ze beide voor lijfsbehoud moeten strijden of ook in de eredivisie en de 3de klasse ene potje kunnen breken.

 

 

 

 

Back To Top