skip to Main Content
sportvereniging PH
PH ZA3 Loopt Iets Uit Op De Concurrentie

PH ZA3 loopt iets uit op de concurrentie

Na de wedstijd tegen scheidsrechter Lubbers en consorten uit Rijssen, had PH een vrij weekend. Hierdoor konden ze zich 2 weken lang opladen voor de wedstrijd tegen de Zweef.

Het beloofde een mooie middag te worden. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een zinderende zaterdagmiddag. Prima voetbalweer, een onpartijdige scheidsrechter en Tom de vleestorpedo die een vrijdagavond was thuis gebleven.

Trainer van Duiven had de volgende opstelling uit de hoge hoed getoverd.

Kenneth Veldhuis, Mike Laarman(45. Tim van Vlijmen), Sjoerd Dijkstra, Rik Meijer, Rupen Sipaan (c), Twan Haghuis, Remco Haghuis, Dennis Wennink, Dewi Perik, Bart Brama(65. Joost Brama) en Patrick Hofland(45. Tom Jansen).

De tegenstanders uit Nijverdal bleken de uitwedstrijd naar het o zo grote Almelo als een echt uitje te zien. En daarom waren ze ook met een bus naar de Veenelanden gekomen. Eenmaal aangekomen op het sportpark van PH bleek dat de parkeerplaats overvol was. Er was geen plek meer om de bus te parkeren en daarom waren ze dan ook genoodzaakt om de bus op het speelveld te parkeren. Helaas valt dit binnen de regels van de KNVB en kon men hier niks tegen doen. PH wist  dat dit een zeer lastige middag zou kunnen gaan worden. Dit bleek dan ook vanaf minuut 1 waar te zijn. PH probeerde natuurlijk vanaf het begin te voetballen en een gaatje te vinden in de zeer compacte defensie van de handballiefhebbers. Maar dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Af en toe lukte het PH om door de defensie heen te komen en kon het zowaar wat speldenprikjes uitdelen. PH kwam vaker en vaker voor het doel van de tegenstander, maar een goal maken was helaas nog niet gelukt. De verdedigers van PH waren vaak aan de bal en het was dan ook niet verrassend dat 5 minuten voor rust een goede aanval van PH begon met een splijtende pass van Sjoerd Dijkstra op Bart Brama. En zoals we natuurlijk van hem gewend zijn, vlak voor de zestien van de tegenstander, twijfelde Bart geen moment en speelde de bal keurig af op nog zo een geweldige teamspeler, Dewi Perik. Perik aarzelde niet en schoot knap de 1-0 binnen. Het was PH zowaar gelukt om voor vlak voor rust nog een gaatje te vinden in de defensie van de tegenstander en op een verdiende voorsprong te komen. De laatste minuten voor rust werden dan ook rustig uitgespeeld door PH en met een 1-0 voorsprong gingen ze richting de kleedkamers.

Tijdens de rust werden er 2 wissels toegepast. Patrick gaf aan liever gewisseld te worden om zo een helftje te kunnen vlaggen. Patrick blijkt het ontzettend leuk te vinden om te vlaggen en wil zo ervaring op doen om binnen een paar jaar Duane Letteboer bij het eerste van PH op te volgen. Mike Laarman was in Canada geweest en was net een dagje terug. Mike zat niet echt lekker in de wedstrijd en vond dan ook zijn Waterloo tijdens de eerste helft. Hij werd vervangen door Tim van Vlijmen.

In de tweede helft ging PH door waar het gebleven was. PH bleef voetballen en De Zweef bleef maar tegenhouden. Alleen bleek de tegenstander dit op een gegeven moment niet meer vol te kunnen houden. PH begon de bezoekers kapot te spelen. En dat resulteerde er dan ook snel in dat de voorsprong werd uitgebouwd naar 2-0. Een heerlijke actie van de niet zelfzuchtige Dewi leverde een penalty op. Deze werd keurig benut door Bart. Hiermee leek het verzet gebroken. Ook de 3-0 volgde snel hierop. Een aanval uit het boekje werd bekroond met een mooie goal. De aanval werd opgezet door Tom. Dit resulteerde in een één tweetje met Dennis. Een fantastisch hakje van Dennis zorgde ervoor dat Tom door de verdediging heen kon lopen en zo kon hij de bal met een schot in het doel werken. 3-0 voor PH. Je zou denken dat De Zweef ondertussen eindelijk eens zou gaan aanvallen, maar niets bleek minder waar. Waarschijnlijk bang voor een ontzettende afdroging, bleef men nog steeds keurig achter de bal met 11 spelers. PH kwam er nog regelmatig doorheen en de 4-0 kon dan ook niet lang uitblijven. Een mooie actie van Twan zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van Dewi kwam, die zonder enige moeite het vierde doelpunt binnen schoot.

Hierna vond PH het wel welletjes en speelde de wedstrijd rustig uit. Wat begon als een lastige middag eindigde toch weer in een simpele overwinning voor PH. Doordat de concurrenten hier en daar wat puntjes verspeelden, loopt PH iets verder uit op de concurrentie.

Volgende week staat er een heuse topper op het programma. PH speelt uit tegen Rigtersbleek om 17:00 uur. Mocht PH deze wedstrijd winnen, zetten ze weer een concurrent op een ruime achterstand.

Uw verslaggever voor deze week,

R. Sipaan

Thijs Brama en Sjoerd Dijkstra hebben bij de trainer aangegeven dat ze vinden dat de tegenstand tijdens de wedstrijden van ons team wel erg laag is momenteel. En dat ze daardoor bang zijn niet meer voldoende gemotiveerd te zijn in de toekomst. Zodoende kwamen ze met het idee om een keer een wedstrijd met een wat minder team mee te doen. PH ZA4 was hier natuurlijk ontzettend blij mee en heeft er dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Helaas moest Thijs gelijk weg na de wedstrijd, maar Sjoerd Dijkstra plakte er gelijk nog een wedstrijd aan vast en begon dan ook gewoon bij ZA3 in de basis.

 

Trainer Thijs van Duiven was niet heel erg blij met de keuze van beide heren. Wat dit precies betekend weten we nog niet, maar we weten wel dat er inmiddels een vacature open staat bij PH 2. Of dit betekend dat Thijs hierop gaat solliciteren is niet duidelijk, maar hij heeft wel vaker aangegeven dat hij de spelers in dit team niets meer bij kan leren. In PH 2 ziet hij dan ook een logische vervolgstap om nog meer spelers binnen PH bekend te maken met “de ballen hoog tactiek”. Trainer van Duiven heeft ook meerdere malen aangegeven dat de ”als dit als dat” discussie te vaak binnen het team gevoerd wordt. Om deze discussie in de kiem te smoren gaat hij vanaf nu zijn eigen ding doen en heeft hij er voor gekozen de rest van het seizoen met de sterkste elf te beginnen. Dat betekent ook dat sommige spelers misschien niet eens meer aan spelen toe komen. Waar natuurlijk niet iedereen het mee eens is. Ook erg bijzonder aan dit verhaal is toch wel dat dit per app bekend gemaakt is aan het team op een zaterdagavond. Waarschijnlijk met een paar biertjes in de mik. We hopen natuurlijk dat het allemaal met een sisser afloopt, anders kan het wel eens zo zijn dat dit het einde van het team betekent.

 

Afgelopen zaterdag werden we voorgesteld aan de nieuwe vriendin van Bart Brama. Dat de spelers erg verrast waren dat Bart zo een leuk meisje heeft weten te strikken, blijkt wel uit de vele opmerkingen die daarop volgden. Enkele voorbeelden daarvan zijn…..is ze blind ofzo, spoort ze wel helemaal, ze kent de echte Bart nog niet, Volgens mij zit er ergens wel een steekje los bij haar, hoe heeft hij dit in godsnaam voor elkaar gekregen, wat heeft hij haar allemaal beloofd, hoeveel geld krijgt ze hiervoor betaald?

 

Dat Wouter een maand lang geen alcohol heeft gedronken was bij iedereen bekend. Maar dat deze periode van droogte inmiddels voorbij is, blijkbaar niet. Gijs Deterd was nog in de veronderstelling dat Wouter niet dronk en was het daar absoluut niet mee eens. Dit liet hij 2 weken geleden op donderdag ook blijken tijdens de terugweg op de fiets. Zonder ook maar enig moment te aarzelen, stuurde vol met zijn fiets tegen de fiets van Wouter. Hierdoor raakte Wouter uit balans en viel op de grond, met als resultaat dat hij er een paar gekneusde ribben aan overhield. Achteraf heeft Gijs zijn spijt betuigd en gaf hij aan dat hij niet gehoord had dat Wouter weer zijn pilsje nuttigde. Wij willen Gijs natuurlijk heel erg bedanken hiervoor. Wouter is namelijk een paar weken uitgeschakeld dankzij deze fraaie actie.

Twan Haghuis is er eindelijk achter wie zijn BBQ gestolen heeft. Deze had hij eerder dit jaar als cadeau gekregen voor zijn nieuwe huis. Zonder de doos ook maar uitgepakt te hebben was deze de volgende dag gewoon verdwenen. Nou was het ook niet heel handig van hem om de doos zo in de tuin te laten staan. Nou had Twan vorige week, op zijn vaste bestelavond (ik weet alleen niet of het nou op maandag, woensdag, donderdag of vrijdag was), een pizza besteld bij Carello. Een half uur nadat hij de bestelling geplaatst had, hoorde hij gebonk op de achterdeur. Geschrokken liet hij zijn zakken chips, snoep en koekjes vallen en ging kijken wie dit kon zijn. Eenmaal aangekomen bleek het de bezorger van Carrello te zijn. Deze gaf aan dat de voordeur soms bij deze huizen aan de achterkant was en dat hij daarom achterlangs was gekomen. Aangezien deze bezorger regelmatig een pizza heeft afgeleverd bij Twan, had Twan het vermoeden dat de bezorger van Carrello achter de diefstal zat. De volgende dag is hij langs geweest bij Carrello en zag inderdaad dat zijn BBQ werd gebruikt door chefkok in de keuken. De eigenaar gaf zijn fout toe en bood Twan een jaar lang gratis pizza’s, met een maximum van 2 per week, aan.

Back To Top