skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH Za3 – Rigtersbleek

PH za3 – Rigtersbleek

13 April, een historische dag voor PH Almelo aangezien het vlaggenschip kampioen is geworden in de 3de klasse. 2 jaar op rij kampioen waaronder dit jaar ongeslagen, een hele prestatie.
Het was niet alleen een historische dag voor PH door het kampioenschap maar ook door het feit dat de broertjes Haghuis niet aanwezig waren.
De eeuwige klaagspier Little maakte na 1,5 seizoen eindelijk zijn belofte waar door een wedstrijd af te zeggen zonder fatsoenlijke reden.
De gelukkige bezitter van de gouden staaf bleek een familie dag te hebben op zn werk. De interesse van zn breur ‘de beste voetballer van PH ‘ werd gewekt door de woorden:
‘Ga ik eem wat regeln wat ik kan laten ontploffen voor oe’.
Het is maar te hopen dat de gouden staaf zn stoom heeft afgeblazen de laatste tijd.

We moesten vandaag aantreden tegen Rigtersbleek. Deze jongens zouden 2 weken terug 12-0 verloren hebben van de Esch. Iets wat we ons niet echt konden voorstellen maar na 2,5 minuut gevoetbald te hebben, bleek dat wij ook wel eens dubbele cijfers op het scorebord konden krijgen.
Koos, die uiteraard weer de selectie fit heeft gehouden deze week door met een kleine selectie te trainen begon met de volgende opstelling:

DE opstelling zoals een wijs man ooit zei.

We begonnen onze warming up als vanouds; de bal proberen door het zwarte gat te trappen ( u hoort uiteraard Jeroen Hulsink al denken: elk weekend kletst mijn bal al tegen het zwarte gat) , beetje kletsen en dit allemaal zo’n 15/20 minuten voor het begin signaal.
Daar waar we normaal al tegenstanders zien synchroon hakkenbillen en pylonen uitgestald waar menig vliegveld jaloers op is, bleek tot onze verbazing dat wij zo maar eerder op het veld stonden dan de Bleek.
Dit voelde uiterst ongemakkelijk aangezien het bespotten van de tegenstanders warming up normaal een onderdeel van onze warming up is.
Maar gezien de vochtige weersomstandigheden hadden deze jongens groot gelijk.

De scheidsrechter met aanzienlijke meer aanzien na het weg sturen van hooligan Krieltje vorige week floot voor het begin en zoals eerder gezegd hadden we gelijk in de gaten dat dit vandaag niet heel veel problemen kon op leveren ondanks het gemis van de Haghuisjes.
Dit gemis werd ook teniet gedaan door gastspeler Stefan Bruns (zoon van de uitermate goede scheidsrechter F. Bruns).

Na 5 minuten spelen werd Thijs door een uitstekende pass van Vlijmen vrij gespeeld en Thijs ronde beheerst af.
Van Vlijmen die de laatste weken puike wedstrijden speelt zette na ongeveer een kwartiertje spelen Perik vrij de goal, die vervolgens niet veel moeite had om de bal in de goal te werken.
Dat we vandaag aan ons doelsaldo konden werken werd duidelijk toen Jelle na 25 minuten de 3-0 aan tekende door een assist van Bruns en een pre pre assist van Perik.
Onder het mom van Aprilletje zoet, heeft nog wel eens een witte hoed begon het te hagelen/sneeuwen. Trainer Koos kreeg drie hageltjes op zn schoen en besloot toen maar om vanuit de kantine onder het genot van een goudgele rakker het team aan te sturen.
Jelle maakte tijdens de heftige hagelbui de 4-0 door een assist van Perik en een pre assist van Perik en een pre pre assist van Perik.
Bettus ging er na een half uur geblesseerd af en werd vervangen door de Lange.
De Lange begon de wedstrijd gelijk met een assist op Perik. 5-0.

Rust, trainer Koos vond het allemaal wel prima zo en besloot om zn gehaktballetje en koale niet te verlaten voor een tactische bespreking.
Dat maakt hem uiteraard ook een majestueuze trainer.

Keeper Sniper kreeg steeds meer het gevoel dat hij toch een keer de 0 zou houden.
Uiteraard speelde de verdediging weer een prima wedstrijd.
De naam Patrick Hattrick werd 2 weken geleden in een verslag genoemd en daar werd iet wat op een minderwaardige manier over geschreven. Dit kon de Lange niet over zich heen laten gaan dus besloot hij maar om de 6,7 en de 8-0 voor zijn rekening te nemen.
De vriendelijke keeper van de bleek kon niet veel meer doen dan de bal voor uit te roeien en de bal achter na roepen ‘Wat een peer’.’

Ik was nog vergeten te melden dat Wouter op vakantie was. Hij stuurde ons nog een vakantie kiekje. Waarschijnlijk verblijft hij op de camping Konijnenberg.

We gingen op jacht naar de dubbele cijfers.
Perik maakte de 9-0 en inmiddels hadden we ook al 16-0 voor kunnen staan maar helaas  kwamen enkele voorzetten van Jelle de Vleestorpedo niet helemaal lekker over.
Patrick Hattrick inmiddels prikte de 10-0 er in.
U zult nu denken.. Joost Brama staat op de goal aangezien we nog op de 0 staan maar niets is minder waar. Onze uitstekende inval keeper Sniper houdt vandaag gewoon de 0. Een verklaring had Sniper wel; ‘ Zolang de Vleestorpedo niet op onze eigen helft komt, houd ik de 0 wel’.

Joost, onze Braziliaanse flamoes snuffelaar bracht het vele publiek nog in extase door een geweldige Braziliaanse snoek duik te maken wat zowaar een schot moest worden.

Het eind signaal klonk en wederom een stap dichter bij het eventuele kampioenschap is genomen!

Patrick ‘de Lange’ Hattrick.

Wistjebennie’s :

Uiteraard willen wij onze team genoot Bjorn Gierveld feliciteren met het kampioenschap van het 1ste. Nu het draaiboek van het kampioenschap weer in de kast kan, hoopt Little dat Bjorn weer wat vaker op de donderdag komt trainen.
Thijs Brama die vorige week een half uurtje later was aangezien zijn nieuwe futuristische elektrische auto werd afgeleverd, verraste vriend en vijand door een paar nieuwe knal oranje voetbalschoenen uit zn tas te trekken. Hij schijnt zich weer een jonge god te voelen. Helaas voor Thijs verraadt dan toch het haarloze ronde plekje op zn hoofd zijn midlife crisis.

Zoon van Aggresieve/onze vriend van za4 Han Lubbers blijkt in het verleden een escapade gemaakt te hebben met Wie? o Die Erik Velthof wat resulteert in een nieuw PH lid.

Het leek onze flanken flitser Periek een paar weken geleden verstandig om zn voetbaltas op de stoep te zetten voor het huis van Joost Brama. Het is te hopen voor de dief dat hij nog op wintersport gaat, zodat ie nog gebruik kan maken van de hagel nieuwe sneeuwkettingen die er in zaten.

In deze tas zaten uiteraard niet alleen maar een paar uur oude sneeuwkettingen maar ook nog voetbalschoenen ,oogkleppen en een paar scheenbeschermers.
Nieuwe voetbalschoenen kopen lukte Periek nog wel maar helaas waren de kinder scheenbeschermers uit verkocht.
Gelukkig bood de lopende rollade Jelle een prima alternatief aan.
Hij bood 0,0000000000000000000072 van zn lichaamsgewicht/ontbijt aan om achter zn sokken te kunnen doen.

De technologie staat voor niks tegenwoordig, vooral Bennie kan de nieuwste snufjes niet meer bij benen.
Maar deze week vertelde Bennie dat hij toch zeer content was met de allernieuwste technologie en er voor hem een (virtuele) wereld open ging.
‘Met de VR bril en de nieuwste 0546tekoop app  kun je tegenwoordig het aanbod eerst 360 graden bekijken en rustig virtueel verder winkelen’ aldus Bennie.
PS. Het betrof een VR bril zonder hSmi aansluiting !

Eerder werd beschreven in een verslag  dat Bennie een tv te koop aan bood zonder een hSmi aansluiting.
Nu zet Bennie wekelijks iets op Facebook om te verkopen maar nu zagen we opeens zijn huis voor bij komen op 0546verkoop.
Mocht u interesse hebben.. het huis schijnt geen hSmi aansluiting te hebben maar ook geen Tesla oplaadpunt en geen wijnkelder.

Little kreeg vorige week onverwacht hoog bezoek van zijn oude jeugd vriend Arjen Maathuis. Voor de meesten onder ons meer bekend als Wethouder namens de VVD maar sommigen kennen deze ambitieuze jongeman beter als ‘Bamischijf’.
U vraagt zich zeker af waaruit deze bijzondere vriendschap is ontstaan. Na kort onderzoek blijkt dat ‘bamischijf’ een aantal onbetaalde Ambstgebonden nevenfuncties heeft waaronder: Lid algemeen bestuur Regionaal Shoarma belangen beheer.

-Kent u die grap van de inschenking?

Back To Top