Kuifalk

PH Za3 solidair met ‘jantje’ tegen laagvlieger

De tegenstander van vandaag, RKSV G2, had na 4 gespeelde wedstrijden 1 schamel puntje binnen weten te harken. Voorafgaand aan de overwinning werd dan ook voorgesteld om met blinddoeken om te gaan spelen, trainer Koos attendeerde ons er echter op dat dit ten koste zou gaan van de doelpuntensponsor. Dit konden we alleen maar beamen en sloten een compromis met de tegenstander om de gehele wedstrijd achterwaarts te lopen. Het verloop leest u hieronder:

Opstelling: Q. ‘Quintie‘ de Vries, R. ‘Kuifalk’ van Ruth, M. ‘Heerschop‘ Laarman, S. ‘de Dijk‘ Dijkstra, R. ‘Juspan‘ Sipaan, R. ‘Bugs‘ Haghuis, T. ‘dokter jonge’ Brama (C), T. ‘Vlijm‘ van Vlijmen, J.  ‘Dik Trom‘ Potijk, R. ‘Hans‘ Meijer, P. ‘Moatie‘ Hofland.

Wisselspelers: W. ‘2 bier all over‘ Hilgerink, J. ‘Huls‘ Hulsink en M. ‘longlijer‘ Saric

Trainer: T. ‘Koos‘ van Duiven

We waren nauwelijks bij PH gearriveerd of de tegenstander was al begonnen aan een bloedserieuze warming-up. Na 10 seconden kijken wisten we al genoeg, kat in ‘t bakkie.

Toen Matthew het veld ook had gevonden aan de hand van onze warming-up, (lees: de bal zo hoog mogelijk de lucht in schieten), startte scheidsrechter Entjes de wedstrijd onder het genot van een heerlijk schijnend zonnetje.

Het begon allemaal wat stroefjes, ook niet zo gek met 2 verdedigers en een keeper in de aanval. Moatie kon zijn goede acties niet omzetten in een goal. Hans die ouwe nertsenvanger had zijn handen vol aan de 2 centrale verdedigers. En Jelle, de vleestorpedo van de schelf, was wat ongelukkig in zijn acties of kreeg geen bruikbare bal.

Hun fanatieke trainer coachte na een kwartier dat ze hun energie niet in 1 helft moesten verspelen. Het leek echter of ze na 20 minuten al kapot waren. De warming-up zou er iets mee te maken kunnen hebben.

Kort daarna wilde Hans een bal van Ranu in de 16 doorkoppen, dit ging zo goed dat hij de bal via zijn directe tegenstander pardoes weer voor z’n voeten kreeg. Hierdoor kon hij zijn 1e treffer voor het team simpel langs de keeper werken, 1-0.  Een andere jongen, genaamd Tim, had ook nog niet gescoord. Niet veel later bedacht hij dit zich 25 meter voor het doel en haalde maar eens uit. De keeper zag hoe de bal prachtig in de kruising vloog en kansloos was, 2-0. Verder weinig noemenswaardige momenten de 1e helft, behalve dat M. Saric afzag van een aangeboden kibbeling van Bart, omdat het er wat ‘bleekjes’ uitzag. Tijdens de rust kwam Saric erin voor Ranu. Naarmate de 2e helft vorderde, werd Jelle na een flitsende beweging neergemaaid door tegenstander ‘Angel’. De met moeite opstaande vleestorpedo sloot het ongelukkige moment af met de woorden: ‘de beer is geveld’. Na vele foute passes heen en weer, werd de geblesseerde Langnek in de 60e minuut vervangen voor Wouter. Laatstgenoemde kreeg nog wat nuttig advies mee van de trainer: ‘schiet em er maar in’.

Na een warming-up van 45 minuten, met nog 20 minuten te gaan, kwam Hulsink er nog in voor Heerschop. Keeper Quirijn bleef ondertussen rustig doorzoeken op het kunstgras naar een klavertje 4, hij had er namelijk alle tijd voor. Gek genoeg vond hij er geen 1. Ondertussen strompelde de 1e geblesseerde speler van RKSV (met de krukken van Tom) richting de kleedkamer, gevolgd door een 2e speler. De krukken waren op dus werd hij al dragend op iemands nek naar de kleedkamer verplaatst. Raar maar waar deden zij dit zichzelf aan..

Tim was het op een gegeven moment zat en zag de keeper ver uit zijn doel staan. Zonder aarzeling schoot hij de bal van 35 meter over de keepah (is geen keepah). De verslagen keeper klapte zelfs voor Vlijmpie zijn 2e wonderschone treffer, 3-0. Vervolgens miste Wouter nog een volley van 8 meter, gevolgd door een luid gelach van zijn trainer. Volgende week de Almelose derby thuis tegen ON.

Gegroet, Twan ‘Little/Mas’ Haghuis

Za3-tjes

– De huidige topscorer T. Haghuis heeft het niet zo met trainen. Toch had hij beloofd afgelopen donderdag weer eens gezellig mee te doen. Dit kwam hem duur te staan. Het was niet de ‘geenzinheidspier’ maar de lies waar hij last van kreeg en moest verstek laten gaan voor de wedstrijd. Zo blijkt maar weer mensen dat trainen nergens goed voor is.

– Onze Kuifalk Ranu schitterde op de training door afwezigheid vanwege ‘een werkgerelateerde cursus’. Het weekend daarvoor had hij wederom één of andere cursus in Wales. Het schijnt dat dit niet in opdracht was van zijn baas maar van zijn vriendin. Het zou gaan om een puppycursus genaamd ‘How to train your dog to be under the thumb👎’. Hans zou de vlucht naar Wales hebben gemist… gelukkig kon Heerschop hem enigszins bijpraten, aangezien hij de mannencursus ‘how to be under the thumb👎’ een tijd geleden al had voltooid.

– Tijdens de warming-up vroegen wij ons af of Jelle vandaag al een wedstrijd had gespeeld en door een gemaakte hattrick de bal mocht houden. Hij liep namelijk met een bal onder zijn shirt. Wat bleek, dit was zijn eigen bal(g).

– Hans kreeg gedurende de wedstrijd last en er werd gevraagd of onze bonkige spits nog door kon. Hierop had hij een vrij apart antwoord: “ik kan nog wel door, maar niet loopm en skietn”. Naar alle waarschijnlijkheid kan Hans ook waterpoloën zonder armen.

– Een pluspunt vandaag was dat we de ‘0’ weer wisten te behouden. Onze fysio Bettus had zijn deskundige advies voor onze ‘normale keeper’ Krulper dan ook al klaarliggen: ‘Het hele seizoen rust houden’.

– Jelle is naar eigen zeggen op zijn best bij de rand van de 16. Gek genoeg ging daar vandaag juist alles mis bij onze ietwat gezette rechtsbuiten. We hopen dan ook dat hij de 16 van onze keeper bedoelt.

– Onze vrijgezellige Joeroe heeft volgens hemzelf last van een midlife crisis. Hij is te weinig thuis en en gaat teveel op stap. Dat hij de waarheid sprak liet hij wel merken in de dug-out, door de ene naar de andere bierscheet richting zijn lieftallige niet-teamgenoten te verspreiden. Wij zullen hem een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.

– Onze op krukken lopende Tom is woensdag goed door zijn enkel gegaan tijdens een potje speedsoccer. Dit moest hij bekopen met een dikke enkel en een belletje naar de huisartsenpost. Onze zorgzame Philip was ondertussen al aan het bellen en wilde de telefoon aan Tom geven. Tom zei echter dat hij niet kon aannemen en later terug moest bellen, omdat hij gigantisch nodig moest poepen van de pijn. Tsja, als je moet dan moet je..

– Jelle maakte een wel heel extravagante opmerking over de technische kwaliteiten van onze Skup. “Heerschop heeft de techniek van een houthakker met polio”. Bugs leek er vandaag ook wat last van te hebben. Het schijnt dat Bugs vlak voor de wedstrijd te veel bij Skup in de buurt is geweest. Polio is bovendien besmettelijk.

– Tom is een fervent vogelliefhebber. Door zijn vogelkennis merkte hij een opvallende overeenkomst op tussen een teamgenoot en de kuifalk. U mag aan de hand van bovenstaande foto zelf bedenken wat ze gemeen hebben.

– De McDonalds heeft de ‘Big Tasty’ tijdelijk van de menukaart geschrapt. Moatie was hier niet zo van gediend. Eenmaal aangekomen bij de kassa om deze goddelijke burger te bestellen, werd hem het onaangename nieuws verkondigd. De ontwenningsverschijnselen begonnen al op te dagen. Met de moed der wanhoop vroeg hij aan het kassameisje: “aah hej der echt niet nog ergns eentje ligg’n?” Maar het mocht niet baten voor onze langhoofdige smikkelkoning.

– 17 nov. staat dit seizoen in het teken van de 1ste Veenelandse derby tussen 2 heerlijke drinkteams, PH za3 vs. PH za5. Deze geel-zwarte dag zal door beiden worden afgesloten in Dorf Münsterland. De winnaarPH za3 van de wedstrijd is al bekend, het gaat er echter om spannen wie de winnaar van de 3e helft wordt. De rivaliteit is groot, derhalve hebben de ‘oudjes’ van PH za3 Dorf Münsterland alvast afgezegd, zodat zij de 3e helft met volle overtuiging de keel kunnen smeren. Tot dan trouwe kijkers! Titom!