Wouter

PH ZA3 speelt onvervalste kelderklasse wedstrijd in Deventer

De vooruitzichten waren goed. Het leek een heerlijke middag te gaan worden voor de mannen van trainer Thijs van Duiven. Het weer was fantastisch en we zouden 15 fitte spelers hebben (waaronder een keeper). Bij aankomst bij PH bleek niets minder waar. De selectie was opeens gekrompen naar 13 spelers en er was geen keeper aanwezig. Ook het vinden van voldoende auto’s bleek erg moeilijk te zijn.

Gelukkig had Hans zijn nertsenbus meegenomen, waardoor het probleem van het vervoer was opgelost. Dan alleen nog het grootste probleem, een keeper vinden. De leiders en de aanvoerder waren druk bezig met telefoontjes te plegen, maar helaas was niemand bereid om zo kort dag nog met ons mee te doen. Er zat niets anders op dan een potje ouderwets “nie keep” te doen. Wat simpelweg betekent dat degene die het minst oplet en dus als laatst “nie keep” zegt, moet gaan keepen. Zeer onverwachts was het onze Wouter die de keepershandschoenen aan moest trekken. Gezien zijn eerdere optreden als keeper, enige jaren geleden, waren we er niet helemaal gerust op. Maar goed, beter iemand in het doel dan helemaal geen keeper (dachten we vooraf). Na een heenreis van 40 minuten voor de meesten van ons, waren we aangekomen bij onze tegenstander Helios. Alleen de auto van Twan Haghuis kwam 15 minuten later aan. In Almelo bleek Twan al de verkeerde afslag te hebben genomen en was zo bij dolle pret terecht gekomen. Volgens Sjoerd zou Twan zelfs tijdens een formule 1 wedstrijd nog de weg kwijt raken. Gelukkig waren ze nog net op tijd om aan de wedstrijd deel te nemen.

 

De opstelling werd in de kleedkamer bekend gemaakt en zag er als volgt uit.

  1. “Renze Fij” Hilgerink, Ranu van Ruth, Rik Meijer, Mike Laarman (70. Joost Brama), Rupen Sipaan, Sjoerd Dijkstra, Tim van Vlijmen, Twan Haghuis, Jelle Potijk, Joost Brama (45. Jurre Aagten) en Patrick Hofland (45. Tom Jansen).

Over de eerste helft kan ik kort zijn. PH begon voortvarend aan de wedstrijd. Na enkele speldenprikjes uit te delen was het toch Helios dat op voorsprong kwam.  Met een onhoudbare kopbal zorgde Helios dan voor de 1-0. Ondanks dat onze keeper het perfect neer had gezet, kon te tegenstander toch vrij makkelijk inkoppen. PH raakte echter niet van de wijs en bleef lekker voetballen. De 1-1 kon dan ook niet heel lang meer uitblijven. Enkele minuten later was het dan zover, PH maakte de 1-1. Kort daarna volgden ook de 1-2 en 1-3. Helaas brachten twee persoonlijke fouten op het middenveld onze (geweldige) keeper weer onnodig in de problemen. Ondanks dat hij zijn uiterste best deed, kon hij de goals niet voorkomen en zo stond het binnen mum van tijd weer 3-3. Vlak voor rust werd het zelfs nog 4-3 voor Helios. Hierna volgde nog één hoogstandje van de keeper op de achterlijn waar zelfs de spits van de tegenstander van schrok en 22 man in lachen uitbarstte. Dit alles resulteerde uiteindelijk nog in een hoekschop voor Helios, maar leverde niets op. De eerste 45 minuten waren voorbij en zo stond PH geheel onverwacht op een achterstand.  Trainer van Duiven was absoluut niet blij met de tussenstand en bracht Tom en Jurre in het veld voor Joost en Patrick. Sjoerd zakte een linie terug en Rupen mocht op zijn beurt weer een linie vooruit.

De tweede helft was misschien nog wel bijzonderder dan de eerste helft. Het doelpuntenfestijn was nog niet voorbij, beide teams waren van plan om de zeven goals uit de eerste helft in ieder geval te evenaren. Wederom was het PH dat sterker uit de startblokken kwam en vol op de aanval ging. Na enkele kansen was het dan zover en was de gelijkmaker een feit. PH bleef doorzetten en kort daarop volgde dan ook de verdiende voorsprong. Het was 4-5. Trainer van Duiven hoopte dat PH nu door zou zetten en de zege veilig zou spelen, maar niets bleek minder waar. Het was Helios dat gelijk maakte en zelfs weer op voorsprong kwam. Het werd zelfs nog 7-5 voor Helios en de mannen van trainer Van Duiven stonden vol ongeloof op het veld. De in groten getale gekomen toeschouwers wisten niet wat ze zagen. Zelfs de visueel beperkte aanwezige toeschouwer wist niet wat hij zag. Met nog minder dan 10 minuten te spelen was het nog niet voorbij. Nog eenmaal ging PH er vol voor en ging vol op de aanval. Geloof het of niet maar het werd 6-7 en zelfs 7-7 binnen enkele minuten. PH rook bloed en probeerde in de laatste minuten dan ook nog voor de winst te gaan. Trainer van Duiven was het hier niet mee eens en in plaats van de bal snel naar een eigen speler te spelen, schoot van Duiven zelf de bal over het hek. De snelheid was uit de aanval en het gevaar was voorbij. Vlak daarna floot de scheidsrechter af bij een 7-7 stand. Al met al was iedereen tevreden met de eindstand. Wat een spektakel. Het was een waar voetbalfeest. De neutrale toeschouwers kregen waar voor hun geld. Dit was nog nooit eerder vertoond op de velden van Helios.

 

Volgende week staat de return gepland in Almelo. Gezien de afgelopen wedstrijd weet u wat u allen te wachten staat. We hopen dan ook dat u allen aanwezig zult zijn bij de, nu al legendarische, return.

Uw verslaggever voor deze week,

Rupen Sipaan

 

PH ZA 3 weetjes

Mike Laarman gaf voor de wedstrijd aan dat het misschien verstandig was dat 1 van de centrale verdedigers de doeltrappen zou nemen tijdens de wedstrijd. Het antwoord van Jelle hierop was dat dat niet zou moeten mogen, omdat het toch niet zo moeilijk moet zijn de bal goed te raken. Waarop Mike aangaf dat Wouter natuurlijk wel vaker moeite heeft met goed raken.

Het einde van het seizoen nadert, maar tot voor de wedstrijd van zaterdag hadden we helaas nog geen topfitte Tim van Vlijmen gezien. Hij blijft maar sukkelen met verschillende blessures. We hadden voor aanvang van het nieuwe seizoen gehoopt een jonge, fitte speler binnen te halen, maar tot op heden is dat helaas nog niet uitgekomen. Tot afgelopen zaterdag dan. Eindelijk was het Van Vlijmen die een zeer sterke wedstrijd speelde en bovendien ook de volle 90 minuten haalde. We hopen dat hiermee alle blessures verleden tijd zijn en we nu eindelijk eens kunnen gaan genieten van de echte Vlijmpie.

Dat Ranu fan was van de kuifalk was bij ons al wel bekend. Maar dat hij zo gek met deze vogel is wisten ook wij niet. Afgelopen zaterdagavond was er een apres-ski party bij de Shamrock. Omdat zanger John de Bever te laat was voor zijn optreden, leek het de organisatie wel een leuk idee om het publiek een aantal dierenimitaties te laten uitvoeren. Ranu stond natuurlijk vooraan in de rij en kon niet wachten om zijn imitatie van een parende kuifalk te laten zien. Er circuleren momenteel filmpjes op het internet van zijn imitatie. Mocht je benieuwd zijn naar het filmpje en/of lid willen worden van de kuifalk fanclub, kun je contact opnemen met Ranu van Ruth. Hieronder in ieder geval een foto van zijn moment op het podium.


Tom Jansen is na Mike Laarman de volgende speler die weer terugkeert naar zijn roots. Na jarenlang in Enschede gewoond te hebben, zal hij vanaf deze maand weer in Almelo komen wonen. Waar iedereen dacht dat dit vooral te maken had met zijn werk of omdat hij dichter bij PH en zijn vrienden wilde gaan wonen blijkt er toch een geheel andere reden te zijn voor de verhuizing. Tom blijkt een verleden in de modellenwereld te hebben. (Niet zoeken op google, want de foto’s zijn toch onvindbaar) En laat hij nou net daarom op zoek zijn naar een echte “model”woning. Zo kwam hij uiteindelijk terecht bij het huis in Almelo en was hij gelijk verkocht. Zie hieronder een foto van zijn fantastische woning.

We wensen Tom natuurlijk alvast veel succes met het klussen en hopen dat hij nog vele zaterdagen bezig zal zijn in en om het huis……euh ik bedoel natuurlijk dat we hopen dat alles soepel en snel verloopt en hij binnen de kortste keren weer terugkeert in de selectie.

De laatste tijd regent het klachten over het tijdstip van het plaatsen van de verslagen. Men vindt dat dit veel te lang duurt en wil niet wachten tot vlak voor het weekend. Zo ook speler van PH ZA3 Patrick Hofland. Patrick had in de wandelgangen gehoord dat het Armeens paasfeest wel 2,5 week duurde en drong er dus bij mij op aan om ervoor te zorgen het verslag tijdig in te leveren bij de webmaster van PH. Patrick, hierbij hoop ik je angst weggenomen te hebben. Ook het Armeens paasfeest duurt maar 2 dagen en nee we slachten ook geen paashaas.

Als laatste wil ik graag even van de gelegenheid gebruik maken om te zeggen dat we ons allemaal nu echt zorgen beginnen te maken om onze vriend Wouter Hilgerink. Na eerst over te stappen op de vergeten groenten, de bloemkoolpizza en de bietenburger, gaat hij nu nog een stapje verder. Sinds enige tijd blijkt hij een fervent biodanza fan te zijn. Nou had ik hier zelf nog nooit van gehoord, maar na de beelden gezien te hebben van deze dans schrok ik wel een beetje. Ik wil hier eigenlijk niet te veel woorden aan vuil maken, maar Wouter we maken ons nu wel echt zorgen om jou.