Eric

PH ZA3 verliest ruim van SVZW

PH ZA3 heeft zaterdag een forse nederlaag geleden tegen koploper SVZW (Sport Vereniging Zonder Wierdenaren). Met de rust keek het sterrenensemble van Van Duiven al tegen een ruime 6-0 achterstand aan. Na de thee liepen de bezoekers verder uit, maar de dubbele cijfers werden (gelukkig) net niet gehaald: 2 – 9.

ZA3 wist op voorhand dat het voor een pittige opdracht stond. De bezoekers uit Wierden hadden nog alle kans op het kampioenschap en met nog twee wedstrijden te gaan erop gebrand een stevige uitslag neer te zetten.  Bovendien hadden de meesten van PH ZA3 de avond voor de wedstrijd het Wiesnfest bezocht, kortom: de voortekenen voorspelden niet veel goeds. Des te meer redenen voor de afwezige Coach Van Duiven om een konijn uit de hoge hoed te toveren en aan te treden in wat toch wel een van de sterkste formaties sinds tijden mag worden genoemd (deze wedstrijd werd natuurlijk zeer serieus genomen, een fantasieopstelling is alleen iets voor de laatste wedstrijd van het seizoen):

T. Brama, J. Brama, P. Hofland, P. Tigrinate, Q. de Vries, J. Aagten, R. van Ruth, J. Potijk, R. Sipaan, T. Van Vlijmen, M. Saric.

Ondanks dit fraaie konijn begon PH erg matig aan het duel. Het op papier zo dynamische, krachtige en massieve middenveld werd totaal overlopen. Dat had alles te maken met het feit dat de enige echte Vleeschtorpedo niet thuis gaf. Theatraal vroeg hij (“Ik weet oprecht niet wat ik moet doen hier” en “Lit ik wil eruit”) herhaaldelijk om een wissel, maar met een leger aan geblesseerde wisselspelers op de bank bleek dit onmogelijk. Dit betekende dat PH eigenlijk met een paar man minder speelde – ook enkele andere spelers waren logischerwijs niet in beste doen – met als gevolg dat de geel/zwarten in het eerste bedrijf binnen no time tegen een ruimte achterstand aankeken (0-6).

In de rust voerde de afwezige Van Duiven enkele personele wijzingen door, om zo een regelrechte afgang te voorkomen. Dat sorteerde meteen effect: PH ZA3 liet het balletje beter rondgaan en wist zowaar twee keer te scoren, waaronder een schitterende vrije trap van Little Mas. Doordat tuskedeur ook SVZW nog drie keer scoorde eindigde het duel in 2 – 9. Met nog twee wedstrijden te gaan eindigt PH ZA3 de competitie waarschijnlijk zo rond plek 6. Toch een wat povere prestatie voor dit doorgaans zo uitzonderlijk goede team.

Jurru Aagten

Laatste nieuws:

– Marco Saric en Eric Tigrinate hebben hun laatste wedstrijd voor PH ZA3 gespeeld. Beide routiniers kregen zaterdag een publiekswissel, waarbij onze Fransoos nog een fraai afscheidscadeautje ontving: een ‘bosje’ stokbroden. Marco en Eric: dank voor jullie jarenlange inzet en ongetwijfeld tot snel bij PH!

 

 

 

 

 

 

– De Dijk mocht zaterdag de fluit in de mond nemen; iets waar hij ontzettend naar uitkeek. Al was het natuurlijk ook een beetje spannend, aangezien hij nog nooit eerder een fluit in de mond had genomen. Enfin, af en toe moet je een beetje experimenteren volgens Sjoerd en uiteindelijk was het gelukkig helemaal niet zo’n vervelende ervaring.

– Opvallende afwezigen vrijdagavond op het Wiesnfest waren Bugs en Little Mas. Beide heren hadden een etentje van een (suiker)tante waar ze naar eigen zeggen ‘echt niet onderuit konden’. Wij weten wel beter: geen etentje betekent geen zakgeld van tante voor de gebroeders Haghuis. Toch jammer (maar niet verrassend) dat deze twee sterspelers van ZA3 financiële motieven laten prevaleren boven het teambelang.

– Ook afwezig vrijdagavond: Tim van Vlijmen, de pupil van het team. Het late eindtijdstip van 1.30 uur was volgens de ouders van Tim een te groot knelpunt om de jongeling naar het Albergse af te laten reizen.

– Het hele weekend onopvallend afwezig: Heerschop.

– Amore hangt in de lucht voor onze eeuwige vrijgezel de Vleeschtorpedo, want het lijkt erop dat onze Jel ‘het ant draai’n hef’. In de PH ZA3-groepsapp kwamen enkele verterende beelden voorbij van onze bonkige teamgenoot die het schijnbaar erg goed kon vinden met een blonde kantinebezoekster. De verliefde blik sprak boekdelen, van harte proficiat Jel!

 

 

 

 

 

 

 

– Nertsenkoning Hans en zijn nertsenkoningin Mirre zijn trotse ouders geworden van babynerts Liv Zoë Meijer. Uiteraard wensen wij dit gezin veel geluk! Uiteraard stroomden ook via Facebook de felicitaties binnen, waaronder van ene J. Hulsink. Hij schreef de goedbedoelde maar curieuze woorden: ‘Gefeliciteerd met dit prachtige wondertje!’ Dat uitgerekend de man die alles weet rondom voortplanting de geboorte van een kind hier bestempeld als ‘wondertje’ mag gerust opmerkelijk worden genoemd. Of zien we hier een halfslachtige poging  van Jeroen om zijn seksistische imago op te poetsen?

 

 

Zomaar even een sfeerbeeld: