skip to Main Content
sportvereniging PH
PH ZA3 Verliest Van Oranje Nassau

PH ZA3 verliest van Oranje Nassau

Nadat Gazelle G2 dinsdag weer eens niet kwam opdagen, konden we ons zaterdag opmaken voor een Almeloo’s onderonsje tegen c.v.v. Oranje Nassau. Piet had de weergoden gevraagd of hij 1x in zijn leven zijn gelijk kon krijgen met een voorspelde broeierige dag, en dat lukte! Klasse Piet! Het veld was hierdoor zo dreug, dat mensen beweerden dat je nog beter over Atkins-repen kon lopen. Wat dreug wat dreug..

De wedstrijd stond overigens (helaas) ook in het teken van het afscheid van keeper Peter ‘Krulper’ Kuipers. Vanwege blessureleed heeft hij zijn laatste minuten op het voetbalveld moeten maken en mocht daarvoor een bos bloemen van zijn dochter in ontvangst nemen.

Trainer Koos, die na de vele slechte resultaten even uit moest waaien, vertoefde in het misschien wel gezellige Vlieland. Hij stuurde vanuit het eiland de volgende mensen het dreuge veld op:
P. Kuipers(’60 Q. de Vries), R. van Ruth, M. Laarman, R. Meijer, R. Sipaan, W. Hilgerink(’45 J. Brama), R. Haghuis(’45 S. Dijkstra), T. Haghuis(’80 P. Hofland); J. Potijk, P. Hofland(’55 P. Tigrinate), T. Jansen(’20 B. Brama).

Dat het benauwd was, was te merken.. want een prachtig schouwspel was het nét niet. Ondanks dat we (wederom) het betere van het spel hadden, konden we de kansen (wederom) niet omzetten tot goals. Bugs had al 2 assists achter zijn naam kunnen hebben, ware het niet dat de Lange en Mas hun kans verprutsten. Uiteraard krijg je dan de deksel on the nose. Een te korte terugspeelbal van Ranu ging faliekant mis op het dreuge kunstgras. 1-0 voor de Onderwater Neukers.

Na een ongelukkige botsing met de keeper moest T. Jansen het veld verlaten vanwege een zeer bovenbeen. Met zijn goede kijk op voetbal zag hij het direct al, “ik moet eruit, ik moet eruit!”. Bettus nam zijn plek over. Niet veel later kopte de Lange een bal goed door en kwam onze vrij vette gelegenheidsaanvaller Jelle als verliezer uit de strijd tegen de sterk keepende ON’er. Rust.

Na een lekker warm bekertje thee, mochten we nóg warmer aan de 2e helft beginnen. Enkele wissels werden toegepast, in de hoop dat we de achterstand niet meer zouden weggeven. Bugs en W gingen eruit, de Dijk en Joost kwamen erin.

De naar behoren keepende Krulper kreeg rond de 60e minuut zijn welverdiende publiekswissel. Daarna gingen we gesmeerd verder. Na een één-twee van ON was hun rechtsbuiten het snelst bij de bal en schoot de bal met ietwat geluk in de lange hoek. 2-0. Ondertussen kwam Phil binnen de lijnen, en leek ons plan alsnog even mis te gaan. Hun keeper kon een schot van Phil ternauwernood redden, waarop een verdediger de bal bij Jelle in de voeten schoof. Alle 21 spelers stonden verbaasd te kijken hoe Jelle de bal keurig in de lange hoek schoot, 2-1.
Gelukkig speelde Heerschop de hele wedstrijd en speelde Hans meer als verdedigende spits, waardoor het de 2e helft achterin een gatenkaas was. Na een verre uittrap van hun keeper belandde de bal bij 1 van hun 2 diepgaande aanvallers, die tegenover de alleenstaande en moegestreden Heerschop stonden, u raadt het al… 3-1. De scheids liet nog even vrolijk 10 minuten doorspelen terwijl niemand nog zin had, maar daarna was het dan ook echt gebeurd.

Dinsdag 15 mei staat de halve finale beker op het programma, mocht u niets te doen hebben, komt u allen kijken @ Sportpark de Weschterik, Operalaan 100, 7577 JA Oldenzaal.

Saillant detail: Heerschop is er niet! De beste man reist af naar Brazilië voor het werk.

Oat moan!
Uw verslaggever: Twan ‘Mas’ Haghuis

Laatste nieuwsfeitjes:

  • Deze dinsdag dus de halve finale beker zonder Heerschoppá, we mogen het opnemen tegen de Esch, de S van ‘Slecht’/’Swak’. Dit vanwege het feit dat ze in de competitie 6 verliespunten hebben geleden, waarvan maar liefst 4 tegen PH Za4. Hier zitten namelijk 3 v/d 4 gebroeders Lubbers in en de enige broeder die wél kan voetballen zit niet in dit team. Denk maar na..
  • Ondergetekende is niet alleen topscorer in de competitie, maar ook als het gaat om het halen van de nieuwsfeitjes. Hij wordt hierin vaak (onterecht) neergezet als een klager en wordt herhaaldelijk onvriendelijk bejegend. Het schijnt dat hij van plan is om minder te komen opdagen op de training, om zo de jongens een lesje te leren.
  • Een wijs man zei ooit: ‘Klagen is het mooiste wat er is’. Uw reporter kan zich daar wel in vinden.
  • Een aantal Za-3’ers zitten in een groepsapp genaamd ‘Hans’, vernoemd naar de bijnaam van onze Rik. Het leek groepslid Bart wel leuk om met een ‘Hans-team’ mee te doen aan het 7 vs. 7 toernooi tijdens de familiedag. Rik had echter al een team paraat, ‘FC de Nerts’. Niettemin wilde groepslid Sjoerd wel meedoen met een ‘Hans-team’ zonder Hans; hierop reageerde de adequate Hans: “Dat kan niet, want Hans doet al mee als Hans er is en Hans is er.” Geen speld tussen te krijgen. Nu heten we ‘Wij zijn geen Hans’.
  • Familiedag, de dag dat de Backstreet Boys ooit optraden bij PH. Het schijnt dat ze de komende editie (9 juni) een comeback zullen maken, bovendien met een nieuw gezicht. Onderstaande teaser is alvast vrijgegeven. Geef je snel op want vol=vol!
  • Mirre, nertsin van Hans, was officieel zaterdag uitgerekend. Hansie & Mirre moeten echter nog even geduld hebben met hun dochter. Het schijnt dat Jazz Hofland al kamperende voor hun huis is gesignaleerd.
  • Wouter heeft zowaar wéér 45 minuten gespeeld, daarnaast was hij ook met de fiets gekomen. Na zijn ‘half of survival’ mocht hij de terugweg op de fiets even uitzweten. Het zweet brak hem plotsklaps wel in hele grote mate uit. Wouter had naar eigen zeggen een zonnesteek opgelopen. Zijn 3e helft bestond dan ook uit een zwetende Wouter thuis in bed. We raden hem aan om de volgende keer niet meer zo gek te doen en het gewoon bij een klein kwartiertje te houden.
  • Er is laatst een foto opgedoken, waarbij Tim toch wel beangstigend veel op een ‘internetgekkie’ lijkt. Binnenkort zullen Tim en zijn vermeende bloedverwant een DNA-test ondergaan. Laten we met z’n allen hopen dat de uitslag negatief is. U snapt wel waarom…
  • We vroegen aan Jurre of hij als gastspeler met ons mee wilde doen, nu we nergens meer om spelen. Hij moest echter afzeggen omdat hij last had van zijn enkel waar hij in september aan was geopereerd. We zijn blij dat de operatie goed is verlopen en dat de chirurg zijn enkel permanent heeft kunnen beschadigen, zodat hij nooit meer minuten kan maken.

 

  • Jelle zijn coupe begint nu toch wel angstwekkende vormen aan te nemen. Met de dag wordt onze vlezige vriend kaler. Waar de Lange de ziekte van ‘Edel’ heeft, schijnt Jelle vormen aan te nemen van de ziekte van ‘Gruppel’. ‘Minder haar op de kop dan op de knuppel‘. Zie hieronder de verschijnselen.

Namens het team willen we onze keeper Krulper nogmaals bedanken voor zijn aanwezigheid en inzet tussen de palen al die tijd. Hopelijk blijf je ons nog lang vervelen rondom PH met een lekker pilsje on the side. Titom!

Back To Top