Foto Wedstrijdverslag PH Za3 – PH Za5

PH ZA3 verwent sponsoren en wint van PH ZA5

Op sportpark de Veenelanden stond afgelopen zaterdag de clash tussen PHZa3 en PHZa5 op het programma. Onder het genot van een heerlijk zomers zonnetje was het PHZa3 die uiteindelijk vrij eenvoudig met de 3 punten aan de haal ging. Ondanks dat er voor beide ploegen niet meer veel op het spel stond geeft dit de ploeg van Coach van Duiven een goed gevoel richting de kwartfinale beker van aanstaande dinsdag tegen het altijd even sympathieke Enter Vooruit.

Zaterdagmiddag op de Venuslanden onder het genot van een heerlijk zomers temperatuurtje. In tegenstelling tot vele uitwedstrijden die onder erbarmelijke omstandigheden zijn gespeeld zijn er bij PH wel strakke veldjes, slechts aan de uiteinden onderbroken door enkele palende obstakels. Zoutelande is hoorbaar vanuit de speakers en ruikbaar tot diep in de neusholtes. U raadt het al, rokjesdag 2018 is on! Tot voor drie weken terug werd er gezien de winterse vrieskou nog een moord gedaan voor een hete versnapering. Vandaag is er uitsluitend nog aandacht voor de rijkelijk aanwezige hot decolle-thee op het Sportpark. Uiteraard werd er ook nog gevoetbald onder leiding van scheidsrechter Bruns.

De startopstelling van de wedstrijd:

 

PH ZA3 begon in de volgende opstelling:

Quirijn, Ranu (46. Saric), Hans, Dijk, Heerschop (46. Juspan), Bugs (80. Little), Little (65. Bettus), Vlijm (46. Dokter), Lange (Vleestorpedo), Bettus (46. Jozef), AsiTom (60. Hilgie)

 

Om klokslag 14.45 uur blies scheidsrechter Bruns voor de eerste keer op zijn fluit. Gek genoeg was het niet een Za3er of Za5er die de bal als eerste beroerde. De grootste wens van doelpuntensponsor William Grooten (de man die bij hoog maar met name laag volhoudt dat hij zijn achternaam te danken heeft aan iets anders dan zijn “lichaams”lengte) werd in vervulling gebracht. Z’n hele leven werd hij te klein bevonden om deze taak te verrichten en voelde zich Desperado, maar afgelopen zaterdag kreeg de Corona-liefhebber deze unieke kans. Naast William werden ook de overige doelpuntensponsors; dhr. Meijer, dhr. Hofland en dhr. Scholten in het zonnetje gezet.

 

Het eerste kwartier tastten beide ploegen enigszins af waarbij PHZA3 toch wel langzamerhand de touwtjes in handen nam. Met name De Lange was erg gretig en liet zien dat hij ook op het veld van wisselende posities houdt. In de 15e minuut was het Bettus die met een kopbal Curry te kijk wilde zetten maar “de held van Za3” redde knap op de doellijn, iets dat hij een minuut later nog eens dunnetjes over deed na een fraai hakje van Bugs. 10 minuten later was het echter wel raak. Jansen omspeelde aan de zijlijn knap zijn directe tegenstander en speelde Bettus in de voet. Die verschalkte knap zijn opponent en schoof ‘m lekker in de verre hoek.

 

Een kwartier later was ook de 2-0 een feit. Een corner van Little belandde perfect op het hoofd van El Capitano Dijkstra die de bal bij de eerste paal snikkeltje hard tegen de touwen kopte. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk al gelopen hoewel het in de tweede helft bleef uitkijken voor een stel verdwaalde Jetsers. Het slotakkoord was 10 minuten voor tijd ook voor Za3 aan de hand van een aanval over vele schijven. Jelle brak door aan de rechterflank en speelde vervolgens spits Bettus in. Hij schoof de bal nog een stationnetje verder en bood Wouter een (zelfs voor Roderick zelf) niet te missen kans. Al met al een zakelijke relatief eenvoudige overwinning voor Za3. Naast 3 punten levert dit ook de nodige dosis zelfvertrouwen op richting de belangrijke bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag waar in de kwartfinale Enter Vooruit de tegenstander is.

Jeroen Hulsink

 

 

 

Laatste nieuws rondom PH (ZA3):

 

 • Een viertal teamgenoten zocht elkaar vrijdagavond op voor een lekker potje barricade. Toen het potje z’n uiteindelijke hoogtepunt naderde en de climax nabij was had Little (alias Mas) geen zijn meer en begon op geheel eigen dramatische wijze te klagen. Om het kleine kind z’n zin te geven hebben de anderen vervolgens, om de goede vrede te bewaren Little laten winnen. We weten nu in ieder geval wel zeker waar het woord dra-Mas vandaan komt.

 

 • PH Za3 moet het al enkele weken doen zonder echte keeper in de goal. Joost Brama had dit jaar in principe de handschoen opgepakt en zich opgeworpen als vaste keeper. Hij heeft echter de laatste weken last van een pijnlijke middelvinger. Gezien zijn vrijgezelle losbandige bestaan vindt een niet nader te noemen ploeggenoot dit zeer verdacht en verdenkt Joost dan ook van lichte scharrelpraktijken als oorzaak van dit blessureleed. Of hier werkelijk sprake van is en deze rupsjes zich tot vlinders ontpoppen zal de komende weken duidelijk worden. Dan blijkt of Jozef progressief gedrag vertoont wat betreft de ernst van reden van afmelding zoals meervoudig gekneusde vingers over twee weken, een verzwikte pols over vier weken, uiteindelijk uitmondend in een overbelaste Duitse helm over zes weken.

 

 • Wouter Hilgerink stak afgelopen zaterdag een tirade af omtrent mensen die te pas en te onpas allerlei onbenullige/persoonlijke kiekjes delen op Facebook. “Ik heb helemaal niets met foto’s” aldus de frêle bietenburgerliefhebber die onlangs een nieuwe hobby heeft gevonden in de vorm van biodanzalessen. Een oplettende ploeggenoot wist Wouter echter wel met de neus op de feiten te drukken dat hij vorig jaar een wedstrijd heeft moeten laten schieten, u raadt het al:…………vanwege een foto-shoot.

 

 • Onlangs ging onze nertsenboer Hans een geregistreerd partnerschap aan met zijn eigen Mirre. Na een aantal gelukkige jaren samen besloten zij hun geluk te bezegelen met deze formele gebeurtenis. Een aantal Za3ers zaten hem nadien op te jutten om komend jaar deel te gaan nemen aan Temptation Island om de relatie eens echt op de proef te stellen: “Dit zou ik echt niet aandurven, ik ben veel te bang dat de verleidsters dol zullen zijn op Hans’worst”. Om niet alles zomaar af te kappen zie ik mijzelf en mijn prachtige vrouw nog wel in een ander programma onze opwachting maken. We hebben ons aangemeld voor het 8e seizoen van Beauty en de Nerts” aldus de altijd even grappige knaagdiervanger.

 

 • Mike Laarman, alias “(Heer)Skup” moest vorige week de wedstrijd tegen Enter Vooruit laten schieten in verband met een griepje. Voor een groot deel van de selectie was dit geen volstrekte verrassing aangezien hij er de afgelopen 6 jaar al slecht uit ziet, maar dit terzijde. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Mike slechts last had van zeer plaatselijke hoofdpijn ter grootte van 1 duim, waarschijnlijk als gevolg van het feit dat hij sinds zijn relatie met zijn Harbinkhoekse weinig meer te vertellen heeft. Op de Za3-App werd hij lichtelijk voor de gek gehouden met opmerkingen als “Beterschup” en het “HeerstSkup”. Het valt de jongens te prijzen dat ze in moeilijke tijden slechts kleine speldenprikjes uitdelen en de grovere woordspelingen achterwege laten vindt ook Mike (Kiete) Laarman.

 

 • Tom Jansen heeft onlangs een herenhuis in de Asterstraat in Almelo gekocht met zijn Albergse vrouwtje. Afgelopen week werden zij echter opgeschrikt door een heftige lekkage in de kelder waarbij het water zo hoog stond dat het bijna tot aan de stopcontacten reikte. Dit leidde er toe dat er met spoed een loodgieter over de vloer moest komen. “Hoewel je echt niet zit te wachten op zo’n kletsnatte soppige bende heb ik er uiteindelijk vrede mee hoe het is opgelost” aldus Jansen. “De loodgieter vertelde me overigens nog in vertrouwen dat hij nog nooit zo’n seipeltje-natte doos gezien had”. De vrouw des huizes was zelf overigens niet bereikbaar voor commentaar.

 

 • Jelle Potijk begon afgelopen zaterdag opnieuw vanaf de kant. Dit terwijl de ietwat corpulente verdediger vorige week een prima invalbeurt noteerde als rechtsbuiten. Dat was bij de sympathieke alleraardigste rechtsback van Enter Vooruit ook niet onopgemerkt gebleven. “Ow ja, dat is die snelle, daar waar je het totaal niet van verwacht”. Jelle kon hier de grap wel van inzien: “Deze welwillende loyale jongens uit Enter komen van de boer en zijn daadwerkelijk wel tevreden met een goede homp vlees, dit in tegenstelling tot die hypocriete lei(d)er van ons” aldus de ga(y)meliefhebber.

 

 • Joost Brama is een rasechte hiphop-fan. Hij heeft zelfs een eigen Nederlandse hiphop lijst op Spotify met maar liefst 783 volgers. Als klap op de vuurpijl is hij zelfs al twee keer door artiesten benaderd om nummers van hen toe te voegen aan de lijst. ”Natuurlijk voel ik me vereerd dat ik benaderd ben door artiesten, gezien mijn vrijgezelle status was ik echter liever benaderd door een dame met de vraag of ik een nummertje wilde delen”. Naar verluid gaat Joost gezien zijn succes binnenkort een eigen variant van Spotify starten, G-Spotify genaamd (waarbij de G uiteraard staat voor Grote Stier, het dartteam waarvoor Joost al jarenlang zijn pijltjes werpt).

 

 • Een bijzonder aanzicht zaterdag rondom het veld: spons-oren langs de lijn. Naast deze vlaggende Thijs Brama die duidelijk niet achteraan stond toen de grote oren werden verdeeld werden ook de doelpuntensponsors in het zonnetje gezet. Een prachtige tafel met uitstekend uitzicht op het veld, tropische temperaturen, een natje en een droogje, aan alles was gedacht. Naar verluid bestaat er inmiddels een wachtrij van voetballiefhebbers die volgend seizoen “het elftal” van PH willen sponsoren.

 

 • Een niet nader te noemen, lichtelijk seksistisch ingesteld, ietwat blessuregevoelig lid van PHZA3, alias de man van kristal, is met name benieuwd wanneer de eerste vrouwelijke sponsor verwelkomd wordt en zodoende ook verwend kan worden met zoute sticks en harde worst.

 

 • Wouter Hilgerink loopt aan het eind van het jaar aller waarschijnlijkst zijn eindejaar bonus mis. De ideale schoonzoon die tot voor kort opviel door zijn prachtige kastanjebruine haardos werkt sinds enkele maanden bij een wereldwijde speler op het gebied van verspaning. “Ieder jaar wordt er een hot item gekozen die extra gepromoot dient te worden bij klanten. Dit zijn ook de artikelen die als basis gelden voor de bonus. Ze hadden wat mij betreft allerlei producten kunnen kiezen maar nu kiezen ze uitgerekend de enige die ik absoluut niet kan/wil promoten. Ik had dolgraag de kolomboren of vingerfrezen aan de man (of vrouw) willen brengen, maar als van mij geëist wordt dat ik “gleuf-vrees” stimuleer gaat mij dat veel te ver” aldus de olijke Bassie.

 

 • Heel Nederland was afgelopen week in de ban van de chocolademelk-rukker. Twee oudere dames kregen de schrik van hun leven toen zij op klaarlichte dag een man zagen ‘masturberen’ in de publieke ruimte. De hevige trekbewegingen die de man onder tafel maakte bleek het schudden van een blikje chocolademelk te zijn. Agenten wisten de identiteit van “de rukker” al snel te achterhalen. De Lange, chocolademelkliefhebber pur sang was zich echter van geen kwaad bewust en werd dan ook in het gelijk gesteld. Het is voor de leefomgeving van de Lange echter wel te hopen dat hij zijn oude hobby als “damesfietszadelruiker” niet weer opnieuw gaat oppakken.

 

 • Little heeft onlangs de sleutel van zijn nieuwe huisje aan de Elswout gekregen. Op de vraag wat de status is omtrent zijn nieuwe aanwinst zegt de kleine klager: “Ik heb de laatste tijd al veel geïnvesteerd. Het is nu nog een kwestie van bijtippen met de witkwast. Maar voor het zover is moet alleen het huisje nog even af”, aldus de komische vrijbuiter.