Jel

PH ZA3 wint haar laatste wedstrijd voor de zomerstop

Op een warme zomeravond werd er gisteravond afgetrapt tegen Helios voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Eigenlijk hadden wij nog twee wedstrijden moeten spelen, maar beide resterende tegenstanders proberen met allerlei excuses onder de laatste wedstrijd tegen het sterrenensemble van trainer van Duiven uit te komen. Het is seizoen geweest met ups en downs en mede door het vele blessureleed rond en na de winterstop konden wij de titel van vorig jaar niet prolongeren. Namens deze weg wil ik alle supporters en doelpuntsponsoren bedanken voor jullie support en hopen wij jullie volgend seizoen weer te zien langs de velden van PH.

De wedstrijd van gisteren eindigde gisteren in een 3-2 eindstand en door ons eigen slecht spel  kwamen we bijna nog in de problemen tegen Helios. Gelukkig werd er af en toe ook nog wel een beetje goed gespeeld wat resulteerde in heel veel goede kansen waarvan er uiteindelijk 3 werden benut.

We gingen met de volgende opstelling het veld in: Quirrijn, Ranu, Mike, Sjoerd, Rupen, Tim, Twan, Thijs, Patrick, Joost Yorick. Wisselspelers: Jelle, Bart, Phlip en Jurre

We begonnen de wedstrijd een beetje afwachtend en werden dan meermaals ook vast gezet op onze eigen 16 waardoor we de lange bal moesten hanteren, hierdoor kwamen niet lekker in de wedstrijd. Tussen de bedrijven door kwamen we nog wel tot een paar mogelijkheden en uiteindelijk resulteerde dit wel in de 1-0 voor ons. Na een aanval over vele schijven kwam de bal Thijs terecht, die vrij stond in de 16, en schoof beheerst in de lange hoek. Halverwege de eerste helft moest Sjoerd het veld verlaten met een onduidelijke blessure en werd vervangen door de vleestorpedo. Na een verkeerde breedte pass op het middenveld kon de rechtsbuiten van Helios diep gestuurd worden en hij faalde niet 1 op 1 met Quirijn. Niet veel later werd er voor het einde van de eerste helft geblazen.

In de rust werden Joost en Lange naar de kant gehaald en kwamen Bart en Philip in het veld.

De tweede helft kwamen wij iets beter aan het voetballen, maar doordat Philip de bal iets te ver voor zich uit speelde, kon dit maal de linksbuiten weggestuurd worden en ook hij faalde niet 1 op 1 met Quirijn. Dit was het moment voor ons om een paar tandjes bij te schakelen en lieten we Helios nog amper van hun eigen helft afkomen. De 2-2 werd vrij snel gemaakt door Twan na een mooie steek bal van Philip. Hierna werd Twan zo op het oog smerig geraakt door de aanvoerder van Helios en schreeuwde moord en brand dat hij gewisseld moest worden. Na afloop bekende hij dat het wel meeviel en zoals wel vaker geen zin meer had, dit was voor hem het perfecte moment om gewisseld te worden. Jurre kwam voor Twan in het veld, maar helaas voor ons speelde Jurre niet zijn beste wedstrijd vandaag. Gelukkig maakte Bart niet veel later de 3-2 en kon de wedstrijd op slot. Niet veel later blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was er een einde gekomen aan het toch teleurstellende seizoen van ZA3 met een 3e plek in de competitie en halve finale in de beker.

Heerschop

Laatste nieuws:

  • In navolging van Eric en Marko kondigt mogelijk ook Jurre het einde van zijn voetbalcarriere aan. Dit komt niet door tijdgebrek of zijn fysieke gesteldheid, maar omdat hij het niet meer kan opbrengen om zo te worstelen met een bal. Remco adviseerde hem om eens te gaan trainen. Als hij net zo veel zou trainen dat als hij aan het daten is dan was hij zo weer op zijn oude niveau.
  • Helaas nemen er steeds meer spelers van de oude garde van ZA3 afscheid om verschillende redenen en gaat er helaas steeds meer ervaring verloren. Opvallend detail is dat op de terugweg na afloop van het Wiesenfest in Albergen alle oud-spelers van de fiets waren gevallen. De overige spelers zijn wel heelhuids thuis gekomen op een iemand na, maar wie die wat was mag u zelf raden.
  • Na afloop werd er gevraagd of Mas nog lekker gegeten had tijdens het al eerder genoemde etentje van afgelopen vrijdag. Hij vertelde dat het super lekker was en dat hij zelfs groente had gegeten. Nu staat hij natuurlijk bekend om zijn gezonde levensstijl en iedereen keek hem verbaasd aan. Niet veel later bleek het om frikandel speciaal te gaan waarbij hij de uitjes als groente zag.
  • In de kantine kwam ook het jaarlijks terugkerende weekendje weg weer ter sprake en Jelle vertelde dat hij de dinsdag ook maar vrij had genomen. Vorig jaar moest hij wel op dinsdag werken en was hij niet in staat om zijn bed meer uit te komen. Uiteindelijk is de brandweer hem komen halen, want hij kon niet gemist worden op zijn werk.
  • De lange was alleen de eerste helft aanwezig, omdat hij zijn koffer voor zijn aanstaande vakantie nog moest inpakken van aanstaande vrijdag. Waarom hij twee dagen nodig heeft om een koffer in te pakken is ons een raadsel, misschien weet hij nog niet welke haarlak en haarstukjes hij nodig heeft voor zijn oprukkende haarlijn.