skip to Main Content
sportvereniging PH
PH ZA3 Wint Wedstrijd Die Het Al Had Gewonnen

PH ZA3 wint wedstrijd die het al had gewonnen

Afgelopen zaterdag stond de winstpartij tegen Excelsior ’31 7 op het programma. Dagen voor de wedstrijd wisten de mannen van T. van Duiven al dat de winst een zekerheid was. Na het bekijken van de foto’s op de spelerpassen van de tegenstander bestond er onduidelijkheid of het om een voetbalelftal ging of toch de Jostiband. Na de eenvoudige zege denken wij het laatste, het verloop van de wedstrijd leest u hieronder:

Opstelling: J. Brama, R. Sipaan, R. Meijer (45. S. Dijkstra), M. Laarman, M. Saric (45. R. van Ruth), T. Brama, T. van Vlijmen, R. Haghuis (69. J. Hulsink), P. Hofland, B. Brama, J. Potijk

Trainer/Koos: T. van Duiven

Vanaf het eerste fluitsignaal was het al duidelijk wat de spelopvatting van de Rijssenaren was, louter verdedigen. De mannen van Koos begonnen goed aan de wedstrijd en kregen direct al kansen op de 1-0. De backs van Excelsior deden er alles aan om PH zo vroeg mogelijk op voorsprong te krijgen. Die waren zo slecht dat zelfs een pak melk het beter zou doen. Na 15 minuten kwam PH dan ook op voorsprong nadat Bart behendig de keeper op het verkeerde been zette en de 1-0 binnenschoot.

Na de 1-0 werden er ouderwets veel kansen gemist door de 3 aanvallers. Zo verzaakte Jelle Potijk na een imponerende rush met links binnen te schieten. Zijn poging was zo ongekend slecht dat de volledige bank in lachen uitbarstte.  Aanvoerder Thijs Brama had het vizier gelukkig wel op scherp staan toen hij na 25 minuten de 2-0 van buiten de 16 maakte. De keeper was een broer van de beide backs wat ook goed te zien was aan zijn poging tot redding.

In de tweede helft ging PH verder met wat ze de eerste helft deden: aanvallen en kansen missen. Na 10 minuten werd Jelle de diepte ingestuurd en kon Thijs Brama bedienen die eenvoudig de 3-0 maakte. Direct na de 3-0 maakte Patrick Hofland er een show van. Eerst met een geweldige panna en later met de meest slechte schwalbe allertijden. De lange linksbuiten viel als een boomstam neer in een poging om een vrije bal te versieren. Helaas voor de man met het voorhoofd waar je meerdere behangrollen voor nodig hebt om te dekken trapte de leidsman er niet in.

Vlak na de 3-0 kreeg Jelle Potijk de bal via een mooie lange bal van Patrick Hofland. Dit keer nam de iets wat vette alleskunner de bal wel goed aan en maakte beheerst af, 4-0. Het slotakkoord was voor Patrick Hofland die de bal binnen kopte uit een corner. Dit terwijl hij het zelf niet in de gaten had en zelfs de andere kant opkeek. Door de 5-0 overwinning zijn de mannen van Koos weer een ronde verder in de beker.

Laatste nieuws:

Ook dit weekend kwamen de afmeldingen in grote getale binnen bij trainer Koos. Volgens onze kleine middenvelder Twan lag de oorzaak bij het weer. Onze altijd geile Hulsink was erg tevreden met het weerbericht, in de natte Schnee is hij op zijn sterkst.

Afgelopen vrijdag stond de kerstbingo op het programma. Mevrouw Vos ging met opmerkelijk veel prijzen naar huis. Rupen wist het team te vertellen dat hij haar alleen van achteren kende. Wat hij precies mee bedoelde is de vraag. Wij verdenken Rupen op enkele nachtelijke escapades.

In de kantine na de wedstrijd had Patrick een nieuwtje voor het team. Het zusje van Koos heeft een feestelijk fluitje. Koos wist echter niet dat zijn zusje tegenwoordig scheidsrechter was.

Vriend van het team Bossen heeft in het verleden zijn dop in de thee laten vallen. Deze vrij opmerkelijke manier van hygiëne was volgens Patrick niet nodig. Zoals hij zelf zei: “een goede dop houdt zichzelf schoon”.

Het kalenderjaar 2017 was in sportief opzicht een uitermate goed jaar. Zo werden 15 van de 17 wedstrijden winnend afgesloten. 2 wedstrijden werden verloren omdat Heerschop weer ouderwets fouten aan het maken was. Koos ziet de blokkerige centrale verdediger dan ook graag vertrekken naar een ander team.

Goed nieuws voor de overige teams uit de competitie is de rentree van Jurre na de winterstop. De buitenspeler met de iconische geblinddoekte rushes zal na lang blessureleed terugkeren in de selectie. Daarmee zal de kans op winstpartijen behoorlijk afnemen. De buitenspeler heeft namelijk in de laatste 6 jaar welgeteld 14 keer gescoord, waarvan 2 keer in het veld.

Het heeft niet veel gescheeld of Remco had zaterdag geen minuten gemaakt. De beste speler van PH meldde zaterdagmorgen dat hij slecht te pas was. Dit keer trapte Koos niet in de smoesjes van Remco en stelde de middenvelder gewoon op. Hij wilde zijn teamgenoten weer in de steek laten omdat hij over een paar maanden op wintersport gaat en een gebroken been op de loer ligt.

Wouter had afgelopen vrijdag een zware kerstbingo. Bij thuiskomst kreeg de liefhebber van bloemkool pizza’s last van een acute slaapaanval.

Twan kon vertellen dat hij een carrière switch heeft gemaakt. Onze buizen opblazer gaat loodgieter worden. In het verleden heeft de kleinste speler van PH een ernstige lekkage gehad. Dit wil hij in de toekomst voorkomen. Of zoals hij zelf zei: “je bent zo goed als je laatste lekkage”.

Back To Top