PH Za3 zoals altijd te sterk voor tegenstander

Vanwege uiteenlopende redenen stond vandaag pas de eerste competitiewedstrijd op het programma voor PH Za3. De kampioen van vorig seizoen(toen nog onder de naam Za2) stond zodoende al 6 punten achter op de tegenstander van vandaag, FC RDC 2 uit Deventer. Dit team had beide competitiewedstrijden winnend weten af te sluiten, waaronder een 2-1 overwinning tegen onze vrienden van Za5. Maar zoals gebruikelijk ging trainer Koos er van uit dat wij over veel meer kwaliteit zouden beschikken. Rik Meijer, beter bekend als Hans, mocht vandaag dan eindelijk zijn debuut maken voor de sterrenploeg. De bekerwedstrijden had hij moeten missen vanwege een schorsing uit zijn tijd toen hij nog fouten van zijn teamgenoten moest corrigeren. In de warming-up bleek Hans gelijk al van toegevoegde waarde toen hij enkele gaten in de ozonlaag schoot.

Kampioenenmaker Koos stuurde de volgende mannen het veld in om de wedstrijd te winnen: J. Brama(K); J. Potijk, R. Meijer, S. Dijkstra, R. Sipaan(’46 R. van Ruth); R. Haghuis, T. Brama(C), T. Haghuis; T. Jansen, B. Brama(’69 W. Hilgerink), P. Hofland. Het meest verstandige besluit van Koos was nog wel dat hij M. Laarman en ook T. van Vlijmen de hele wedstrijd dicht bij zich hield op de bank.

De ploeg uit Deventer had het verzoek bij trainer Koos neergelegd om de wedstrijd te spelen om 13.00 vanwege een actiedag bij hun vereniging. Met al het vertrouwen in zijn eigen ploeg heeft Koos het verzoek ingewilligd. Uiteindelijk werd de wedstrijd alsnog later gespeeld omdat de tegenstander nog wachtte op een keeper. Deze bleek niet meer te komen en na lang wachten stond daar ineens een plaatsvervanger klaar. Zoals een illustere man binnen PH zou zeggen; die keepah is geen keepah. Op het moment dat eindelijk alle 22 spelers op het veld stonden, riep de trainer van FC RDC 2 zijn ploeg nog even bij elkaar. Na een fanatieke yell kon er dan eindelijk worden afgetrapt. Al snel na de aftrap werd duidelijk dat PH de betere ploeg is. Al snel kwam Remco(de beste speler van PH) met een fijne steekbal op de diepgaande Thijs. De gaf het bekende balletje breed op zijn broertje en deze kon de bal gemakkelijk inschuiven: 1-0. De 2-0 volgde al snel na een schot van de Lange waarbij Mas het snelste bij de bal was om de rebound in te tikken. Na 2 mislukte afstandschoten van Bart hield Sjoerd vertrouwen in de schoten van zijn spits en coachte hem bij een corner om voor de afvallende bal te gaan. Goed gezien van Sjoerd, want Bart schoot de afgeslagen bal op aangeven van Thijs geplaatst in de hoek. Het vervolg van de 1e helft had de bezoekende ploeg het meeste balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden.

In de rust vroeg iedereen zich af wat er toch met Mas aan de hand was. Zijn teamgenoten maakten zich ernstige zorgen om zijn psychische gesteldheid. Onze flegmatieke middenvelder had namelijk in de 1e helft verbazingwekkend weinig geklaagd.

De 2e helft ging van start met een aftrap van JEROEHOEN. Het zou een gedenkwaardige helft worden. PH ging vrolijk verder waar het zo goed in is; scoren. Toch was er veel verbazing bij de 4-0. Op aangeven van Mas schoot Tom Jansen raak. De Lange liet ook nog van zich horen. Niet zoals vorig seizoen met een goal, maar met een oerkreet toen hij op het punt stond om een bal binnen te koppen. Hij kopte de bal echter tegen het hoofd van de speler op de lijn. Hier was de Lange niet van gediend en dit liet hij ook duidelijk blijken aan desbetreffende speler. Even later werd Mas vast gehouden toen hij op weg was naar de keeper; vrije bal. De keeper had dusdanig weinig vertrouwen in zichzelf dat hij bij beide palen een speler neerzette. Dit mocht niet baten, Mas schoot de bal namelijk in de kruising; 5-0. Ook de 6-0 was weer een goal met een aantal bijzonderheden. Ten eerste vanwege het feit dat Wouter in het veld stond en zelfs voor de assist zorgde. Hij gaf een mooi passje op Tom Jansen, die als volleert rechtsbuiten een tegenstander uitspeelde en de bal rustig met zijn linkerbeen in de rechterhoek schoof. De 7-0 was wederom een vrije bal van Mas; binnenkant paal na een slim overstapje van Thijs. Scheidsrechter Tigrinate vond het genoeg geweest en floot zodoende driemaal.

Bart Brama

Za3tjes:

– De oplettende lezer was het waarschijnlijk al opgevallen; Bugs speelde mee vandaag. Wekenlang was hij bijna geblesseerd door een beenbreuk. Dit keer kon hij ondanks deze aanstaande breuk toch nog meespelen. We hopen dat we nog lang kunnen genieten van de voetballende kwaliteiten van de man met de hoge haargrens, voordat de beenbreuk toeslaat.

– De regen van de afgelopen week zorgde voor een kletsnat grasveld vandaag. Voor ons natuurlijk erg prettig, omdat onze kwaliteit dan altijd komt bovendrijven. Wel gleden er veel spelers uit over het sompige veld. Jeroen Hulsink, niet vies van een goede glijpartij, baalde zodoende extra hard van zijn blessure.

– De conditie van de linkerspits van RDC laat nogal te wensen over. Hij was in de 1e helft al conditioneel kapot gespeeld door onze rechtsback. Op zich is dat nog niet zo vreemd, ware het niet dat onze rechtsback vandaag de nogal corpulente Jelle was.

– Door de dubbelslag van Tom Jansen vandaag heeft hij nu al een verdubbeling van zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen. Hij had meerdere persoonlijke doelpuntensponsoren weten aan te trekken om hem te sponsoren per gemaakt goal. Hij stelde ze gerust met het feit dat hij 1 op 1 liep. 1 goal per seizoen wel te verstaan. Naar verluid stromen de klachten al binnen door de plotselinge scherpte voor de goal.

– Nog 2 andere spelers hadden te maken met een verdubbeling van een statistiek van vorig seizoen. Zo heeft Bart nu al 2x zo vaak gescoord als vorig seizoen. Hij maakte in 4 wedstrijden 10 doelpunten, terwijl hij vorig seizoen 5 goals maakte in het gehele seizoen. Ook Wouter heeft een verdubbeling te pakken. Hij heeft namelijk nu al 2x zoveel minuten gespeeld dan vorig seizoen. Vermoedelijk zal het hier ook bij blijven.

– Het wordt langzaam aan steeds duidelijker dat wij het oudste zaterdagteam zijn van PH. De vele blessures zijn we ondertussen wel gewend. Maar dat nu zelfs een geblesseerde speler in een scootmobiel aan komt rijden bij PH maakte aan de hele club wel heel duidelijk dat we niet meer de jongste zijn.

– 2 weken terug zijn een aantal spelers naar het Oktoberfest in Munchen geweest. Op de laatste dag keken ze nogal raar op toen ze ineens Heerschop Senior zagen zitten. De vaste supporter van de 1e 10 minuten van elke thuiswedstrijd bleek ook op het feestgedruis te zijn afgekomen. Het vreemde was vooral dat Senior deze dag zonder rode sjaal rondliep.

– Ondanks dat Hans vandaag pas zijn 1e wedstrijd speelde voor Za3 heeft hij al wel een aantal keren meegetraind. Jelle was sterk onder de indruk van de kracht van onze aanwinst. De forse rechtsback merkte op dat wanneer Hans zou botsen met Gerben Bake er waarschijnlijk een kernfusie zou ontstaan. Het is dus maar goed dat Bake zijn achillespees gescheurd heeft.

– Dat de Lange het niet van zijn snelheid moet hebben is algemeen bekend. Toch werd er wel wat raar op gekeken toen op een training bleek dat Hans zelfs op handen en voeten sneller is dan de uitbundige buitenspeler.

– Vorige week stond het 1e teamfeest op het programma. De tweede editie van onze kroegentocht. Het succes van de 1e editie bleek wel uit het feit dat er een grote opkomst was. Zelfs gastspeler Jurre voegde zich bij het sterrenteam voor dit feest. In (licht) benevelde toestand werden de cafés Mientje, Hans, Naphoes, Tapperij en Shamrock bezocht. In verschillende cafés werd er nog een mooi optreden gegeven door één van de spelers. Zo kroop Dijk weer in zijn alter ego Henk Dissel, deed Thijs zijn vertolking van de Regenboog en Marko zong Leef Als Een Zigeuner waarvan de melodie gemaakt is door zijn vader. Het mooiste optreden werd toch wel verzorgd Toon. Hij zong met volle overtuiging het lied over granaten. Een uiterst geslaagde dag met als grote voordeel dat Wouter was verhinderd. We kwamen zonder problemen met z’n allen ieder café binnen.

– Het was vorig seizoen een wekelijkse opfleuring van de 3e helft voor menig lid van PH; de uitreiking van de Heerschop-bokaal. De man in kwestie heeft besloten dat er een einde is gekomen aan de bokaal. Er gaan geruchten dat er een nieuwe bokaal komt. In de wandelgangen zijn er al diverse mogelijkheden ter sprake gekomen; Balg van Jel(voor de speler met de grootste praatjes), Gebroken been(slechtste smoes), Bakaal(onhandigste moment) of Langnek(domste actie).

– Door de vele blessures van zijn teamgenoten is Ranu bang geworden dat het noodlot ook bij hem zal toeslaan. Hij is daarom bezig met zijn fitheid. Op 29 september liet hij al zijn vrienden trots weten dat hij 0,02km gefietst had! Ranu, respect jongen. Hier kunnen velen van ons een voorbeeld aan nemen.

– Krulper is al een aantal weken geblesseerd. Hij had op zijn werk al de hele dag pijn. Toen hij thuis kwam wilde hij dat zijn vriendin even zou kijken of er wat verschil te zien was. Toen hij zijn broek liet zakken merkte zijn vriendin op dat het wel erg dik was. We hopen dat het snel beter zal gaan met de knie van onze keeper.

–  Dat Za3 een groot liefhebber is van Nederlandse Puin is publiek geheim. Het lied Gewoon Weer Opnieuw van Jaman is ons op het lijf geschreven. Vooral de volgende zin past ons perfect; ‘Dan zijn al die jaren samen niet voor niets geweest, gewoon weer opnieuw Kampioen!’.

– Ranu moet zich zo nu en dan afmelden wegens het volgen van een pupcursus. Wegens het geringe drinkgedrag van de onorthodoxe speler zou het eventueel verstandiger zijn om een pubcursus te volgen zodat hij meekan met de rest van het team.

– Ook het jaarlijkse PH Oktoberfest stond op het programma vandaag. Za3 was weer goed vertegenwoordigd. Een hele gezellige avond met veel zang en geschreeuw. Na afloop van het feest ging iedereen huiswaarts. Bugs vond het erg lastig om zijn fiets te vinden en dacht hem uiteindelijk gevonden te hebben. Dacht… Ondanks dat de fietssleutel paste en hij de fiets van het slot kon halen, bleek het achteraf niet om zijn fiets te gaan. Dit werd echter pas de volgende ochtend duidelijk.