skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH Zet Bekercampagne Voort In Aalten

PH zet bekercampagne voort in Aalten

Aanstaande zaterdag geen speelronde in de competitie maar de eerste knock – outwedstrijd in de bekercampagne. Na een sterke groepsfase waarin PH groepswinnaar werd lootte PH het 2e elftal van AZSV uit Aalten.

De Aalten Zaterdag Sportvereniging (AZSV) werd opgericht op 5 juni 1948. In de daaropvolgende jaren is er veel gebeurd bij de club en is het uitgegroeid tot een vereniging van formaat met meer dan 1300 leden. Het vele dat er gebeurd is, is ook de ambitie die A.Z.S.V in de toekomst wil behouden. AZSV wil een club blijven met sportieve ambities, maar bovenal gastvrij zijn, een plek blijven waar iedereen graag naar toe gaat.

Het 2e elftal van AZSV komt in competitieverband uit in de zaterdag reserve Hoofdklasse A. In deze competitie staat het momenteel op de tweede plaats en doet het elftal van trainer Francis Malawau het alleraardigst. In de groepsfase van het bekertoernooi ging de ploeg als groepswinnaar door. In een groep met Wilhelminaschool en GFC, een groep van drie elftallen inderdaad, werd het met afgetekende cijfers de nummer één. Beide wedstrijden werden gewonnen, daarin scoorde het tien keer en kreeg het geen enkel doelpunt tegen.

PH wil het sterke optreden van de groepsfase doorzetten tegen AZSV. De kortste weg naar Europees voetbal is immers via de bekercampagne. PH kon zich deze week in alle rust voorbereiden om de ontmoeting met de mannen uit Aalten. De dinsdag en donderdagtraining stond voornamelijk in het teken van partijvormen waarin een specifiek spelprincipe werd getraind.

Zaterdag kan trainer Bjorn Hodes niet beschikken over Jelmer van Harn wegens liesklachten, krijgt Lennart Mannes een weekend vrij af in Praag om na te denken over het beruchte hakballetje wat PH afgelopen zaterdag bijna drie punten kostte en staat Sam Hesselink niet aan de aftrap vanwege lichte pijntjes. Wellicht een mooie kans voor de jongens die wat minder hebben gespeeld om aan trainer Bjorn Hodes te laten zijn wat zij in petto hebben. Benieuwd welke elf namen zaterdag aan de aftrap staan? De wedstrijd AZSV – PH begint om 15;00 uur op Sportpark Villekamp en staat onder leiding van scheidsrechter B. Van der Veen.

Back To Top