skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH3 Coronakampioen?

PH3 Coronakampioen?

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Competitiewedstrijd nummer 4 van dit seizoen. Ditmaal was DOS ’37 3 de tegenstander. Gelijk al de rentree van onze nieuwe aanwinst Nick Wennink, op de velden van de na-apende geel zwarten.

Zou dit dan de laatste wedstrijd van dit jaar zijn? Als we alle berichten mogen geloven wordt de kans dat het land weer op slot gaat steeds groter. Mocht dit echt zo zijn, wordt PH bij winst niet de winterkampioen, maar de coronakampioen. Laten we voor alle liefhebbers hopen van niet, maar trainer Koos ziet het toch anders. Een prijs is een prijs, aldus de trainer.

 

Dat ook ons team te maken heeft met Covid-19 bleek wel uit de afmeldingen. Helaas waren Twan, Ranu en Gijs(Oh nee dat was een ander virus) er niet bij i.v.m. klachten die kunnen duiden op het virus. Ondanks deze afmeldingen en de standaard afmeldingen van geblesseerde spelers zoals Wouter en Jeroen, bestond de selectie toch nog uit 16 spelers.

Een van de 16 spelers was onze keeper Wouter. Ook hij had coronaverschijnselen en heeft zich eerder deze week laten testen. Gelukkig voor ons(of toch niet?) kreeg Wouter zaterdag om 11:45 uur dan alsnog de testresultaten te zien. Na gezien te hebben dat deze negatief waren, sprong hij als een ware prof gelijk in de eerstvolgende trein en kon dan ook opgehaald worden op het station in Almelo rond 14:25.

Aangezien onze wedstrijd al om 14:30 uur begon moest hier uiteindelijk nog wat op verzonnen worden door de technische staf.

Grote afwezige van vandaag was trainer Thijs van Duiven . Er gingen allerlei geruchten over waarom onze trainer niet bij de wedstrijd aanwezig was. Volgens sommige mensen was hij druk met een beunklusje, anderen zeggen dat dit op verzoek van het bestuur was i.v.m. de uitschakeling in de beker en de, volgens sommige, spelers vreemde wissels tijdens de afgelopen wedstrijden en weer anderen denken dat het komt, omdat toeschouwers sinds vorige week niet meer toegestaan zijn tijdens de wedstrijd en Thijs zich dus als een echte trainer zou moeten gaan gedragen i.p.v. als supporter.

We verwachten hier de komende weken meer van te horen en houden jullie hier natuurlijk van op de hoogte.

 

Aangezien Remco het wel netjes vindt dat alle spelers tijdens het verlag genoemd worden door de verslaggever, hierbij de opstelling en alle afwezigen. Hoef ik me daar ook niet meer druk om te maken.

Patrick Hofland, Tim van Vlijmen, Jelle Potijk, Dennis Wennink(45. Sjoerd Dijkstra), Rupen Sipaan(45.Robin Bosch), Remco Haghuis(40.Philip Tigrinate), Thijs Brama©, Nick Wennink, Tom Jansen(70. Joost Brama), Bart Brama(15. Wouter Haarhuis) en Dewi Perik.

 

Afwezig: Jeroen Hulsink, Wouter Hilgerink, Rik Meijer, Mike Laarman, Gijs Gasthuis, Twan Haghuis, Ranu van Ruth en Trainer Thijs van Duiven.

 

De wedstrijd begon een beetje timide van beide kanten. Na wat speldenprikjes van PH en een paar heerlijke passes van onze robuuste verdediger Jelle(of dit met zijn ontbijt van die dag te maken had weten we niet zeker), was het na 10 minuten zowaar DOS ’37 dat op voorsprong kwam. De bal kwam op een metertje of 25 van de goal bij de aanvaller terecht, deze zag dat onze (tijdelijke) keeper wel erg ver voor zijn doel stond en bedacht zich geen moment en schoot de bal over de Patrick heen. Uitstekend gedaan, helaas wel 1-0 voor DOS ’37.

Dit doelpunt bracht PH niet van de wijs, ze gingen voetballen en dit resulteerde in steeds meer gevaar van PH. Enkele minuten later was (de echte keeper) Wouter gearriveerd en opgewarmd en kwam dan gelukkig ook gelijk het veld in. Na de 1-0 konden we wel een ijzersterke keeper gebruiken om ons erdoorheen te slepen. Vooraf was al afgesproken dat Bart de kind van de rekening zou zijn en hij werd gewisseld voor Wouter. Patrick ging op zijn beurt richting de punt van de aanval, waar hij zich de laatste weken prima voelt. Vlak na deze wissel kwam Nick na een prima aanval in de zestien, waarop de keeper wel erg onbesuisd inkwam. Een volledig terechte penalty voor PH was hiervan het resultaat. Inmiddels de 30e minuut, Dewi mocht de penalty nemen en schoot hem onberispelijk binnen. Hiermee kwam de stand op 1-1. PH bleef doorgaan en bij zowat de volgende aanval kwam de bal voor de voeten van Tom terecht. Een goed geplaatst schot met de buitenkant was raak. 1-2 voor PH.  Hierna golfde het spel heen en weer met nog een goede kans voor DOS ’37 op de gelijkmaker. Uiteindelijk zou deze 5 minuten voor rust dan ook vallen. Een matige voorzet van Rupen werd onderschept in de eigen 16 meter gebied van DOS ’37, vervolgens kwam de bal uiteindelijk bij een aanvaller van DOS ’37 terecht. De speler stond op ongeveer 45 meter van de goal en dacht natuurlijk dat Patrick nog in het doel stond. Hij zal wel gedacht hebben, wat Patrick kan, kan ik ook en schoot de bal van grote afstand richting het doel van PH. Helaas voor hem stond inmiddels onze “echte” keeper in het doel. Dit zou dus een eitje moeten zijn, maar niets bleek minder waar. De bal glipte door de handen van de keeper zo het doel in. De stand was weer gelijk. Een klein foutje van de keeper, kan gebeuren. Dat is tenminste wat wij dachten, maar als zelfs de tegenstander op hun twitterpagina meldt dat de keeper last heeft van hete kroketten, dan is het toch wel duidelijk dat het om een blunder van jewelste ging. Ondertussen werd Remco ook vervangen door Philip i.v.m. een blessure. Ook niet zo heel gek als je het hele seizoen nog niet getraind hebt. Remco was ooit een echte liefhebber, maar daar is de laatste tijd weinig van over. Trainingen worden steeds makkelijker en vaker afgezegd en de blessure is dan ook een logisch gevolg voor de nieuwe man van glas. De late 2-2 was tevens ook de ruststand. Tijd voor Thee.

 

In de rust werd er 2x gewisseld. Rupen en Dennis mochten gaan douchen, voor hun kwamen Robin en Sjoerd in het veld.

 

Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer. Na ongeveer een kwartier spelen gaf Jelle dan zijn eerste goede pass van de wedstrijd. Deze belandde bij Dewi en resulteerde gelijk in een doelpunt. 2-3 voor PH. Hierna werd PH weer wat slordig. De bal werd niet goed verwerkt in de eigen 16 en de bal kwam voor de voeten van een speler van DOS’37 en deze schoot hij ook raak. Wederom een gelijkspel. Dat deze wedstrijd wel een winnaar verdiende stond buiten kijf, alleen was het de vraag wie dit zou worden. PH rechtte de rug nog één keer, een kwartier voor tijd werd Dewi op een meter of 20 van de goal onderuit gehaald. Nick legde aan voor de vrije trap en schoot de 3-4 prima in. De keeper was kansloos door het geplaatste schot met een wel heel nare stuit. Voor de 3e keer kwam PH op voorsprong en zoals vaak gezegd wordt, 3x is scheepsrecht. PH gaf de wedstrijd niet meer uit handen en kreeg zelfs nog kansen op de 3-5. Deze werden helaas niet benut en de prima fluitende scheidsrechter maakte er na 90 minuten een eind aan(aan de wedstrijd).

Ondanks de vele goals tegen, kan PH op een prima middag terugkijken. 3 punten gingen mee naar Almelo na een zeer lastige uitwedstrijd en de koppositie bleef behouden.

 

Volgende week is er een beker/inhaalprogramma en is PH vrij. Of we de week daarop weer in actie mogen komen is zeer twijfelachtig. Laten we hopen van wel. Zo niet is de prijs van Coronakampioen binnen.

Uw verslaggever voor deze week,

 

Rupen

Rebus van de week.

Uitspraak van een PH-coryfee.

Naast al het negatieve nieuws rond trainer Thijs van Duiven is er ook nog wat positiefs opgevallen. Bij het binnenhalen van spelers buiten PH moet er soms flink onderhandeld worden. Bij het binnen halen van Dewi heeft SVZW het helaas zo weten te spelen dat Dewi de eerste 3 jaar niet tegen zijn oude club mee mocht doen. Gelukkig heeft trainer Van Duiven hiervan geleerd en deze lessen meegenomen in de onderhandelingen met DOS ’37. Na meerdere gesprekken tussen Van Duiven en DOS ’37 was alsnog overeengekomen dat Nick gewoon mee mocht doen tegen zijn oude club. Dat dit van groot belang was, bleek zaterdag wel nadat Nick de winnende had gescoord. Chapeau Koos.

Dat Remco het hele seizoen zo goed als niet aanwezig is geweest was iedereen wel opgevallen.

Als reden gaf Remco blessures en vakanties op. Maar wij zijn er pas achter gekomen dat dit een grote leugen was. De daadwerkelijke reden bleek het meedoen aan het programma heel Holland bakt. Sinds het planten van een appelboom in de tuin blijkt Remco een fervent bakker te zijn geworden. Vandaar ook zijn deelname aan het programma. Hoever Remco is gekomen blijft nog een geheim. We wachten vol spanning op het nieuwe seizoen. Een eerste foto is al wel gelekt en is hieronder te vinden. Of bakkerij Lubbers zich nu zorgen moet gaan maken is nog maar de vraag, een eerste reactie van Ben was dan ook kort en krachtig. Als ie wat in Almelo probeert pak ik m wa.

Dat het coronavirus rare dingen met mensen doet blijkt wel uit het feit dat bijvoorbeeld Patrick zowaar verscheen op de training of dat Jelle groot fan is geworden van het tv-programma Love Island. Maar het meest bijzondere is wel het idee voor een nieuwe televisieshow van Twan Haghuis. The Föhn factor. En dan heb ik het niet over het föhnen van je haren. De jury meet met een stankmeter de föhn op en mag daarbij extra punten geven voor geluid en melodie. John de Mol lijkt hier open voor te staan en zelfs de jury lijkt al gekozen te zijn.

Als laatste hebben we nog de spreuk van de week. Ditmaal van Jelle Potijk.

Voor een stevig ontbijt van de Mac, is toch zeker altijd plek. Hoe vroeg het ook is, je weet niet wat je mis

Back To Top