skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH3 Geeft Wedstrijd In 10 Minuten Uit Handen

PH3 geeft wedstrijd in 10 minuten uit handen

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen koploper Bon Boys op het programma. De thuiswedstrijd werd nipt met 0-1 verloren en dus was het tijd voor revanche. De mannen van Trainerkoos meldden zich netjes om 16 uur in de kantine. Normaal gesproken is dit het tijdstip dat de eerste goudgele rakkers naar binnen glijden, maar de tegenstanders uit Haaksbergen blijken niet van die lekkere drinkertjes te zijn en hadden besloten om de wedstrijd om 17:15 in te plannen. Met frisse tegenzin betreden de volgende elf namen het hoofdveld in het koude en grauwe Haaksbergen:

Wouter, Bennie, Hans, Dijk, Boog, Thijs (45. Lit), Bossen, Vuller (15 min. Quix), Dewi, Bettus (75 min. Joost) en Lange

Het begin van de wedstrijd was redelijk behouden en het was duidelijk dat beide ploegen moeite hadden om het snelle veld onder controle te krijgen. Na 15 minuten volgde de eerste kans voor PH. Een lange bal van Wouter schoot door en belandde bij Dewi in de voeten die één op één kwam met de keeper. De keeper van Bon Boys gleed Perik keurig onderuit en de scheidsrechter van dienst kon niks anders doen dan de bal op de stip te leggen. Perik ging zelf achter de bal staan en schoot, ondanks dat de keeper er nog aan zat, de bal netjes binnen. 0-1 PH

Vuller vond het ondertussen wel mooi geweest en besloot om vroeg in de wedstrijd al een blessure te faken. Niet veel later bleek hij al op het terras van Willem te zitten gevolgd door een heerlijk dagje sauna op zondag. Hopelijk ben je nu weer helemaal opgeknapt vul en kan je donderdag weer voorzichtig beginnen met trainen.

De rest van de eerste helft was Bon Boys de ploeg met het meeste balbezit, maar ondanks het vele balbezit wisten ze niet echt grote kansen te creëren en dus gingen de ploegen met een 0-1 ruststand richting de ‘heerlijke’ thee.

In de rust leek het de Trainer een goeie zet om Little er in te gooien en dit betaalde zich één minuut na rust meteen uit. Lit wist de bal in eigen zestien overheerlijk te raken waardoor Bon Boys een corner mocht nemen. Om het begin van Lit nog verser te maken, kon zijn man de voorzet ook nog eens heerlijk inkoppen waardoor de 1-1 op het scorebord kwam.

Gelukkig wist PH het weer snel op te pakken en kwamen ze weer terug in de wedstrijd. Door goed druk zetten van PH schoot Bon Boys de bal bij Lit in de voeten, die vervolgens vrij kon uithalen en zijn eerdere fout goed kon maken. 1-2.

De wedstrijd werd vanaf dit moment steeds verhitter en het ene opstootje na het ander opstootje volgde. Door een harde overtreding op Hans moest een speler van Bon Boys het veld tien minuten verlaten. Normaal zou je denken dat PH nu lekker door kan drukken met een man meer, maar ZA3 zou ZA3 niet zijn als het niet compleet anders zou gaan. In deze tien minuten draaide de wedstrijd volledig om. Een eigen goal van bossen, een vrije trap (uiteraard) en een afstandsschot zorgden ervoor dat PH met één man meer opeens tegen 4-2 achterstand aankeek.

PH kwam deze klap niet meer te boven en 10 minuten voor tijd viel ook de 5-2 nog binnen. Het enige waar PH nog naar uit kon kijken was het eindsignaal en dus was iedereen opgelucht toen de scheids iets na 19 uur eindelijk drie keer op zijn fluitje blies.

Inmiddels kan wel gesteld worden dat ZA3 nog niet eerder zo slecht uit de winterstop is gekomen want er werden slechts 7 punten uit 8 wedstrijden gehaald. De vraag is: Hoe lang mag TrainerKoos nog aan het roer blijven van het bestuur of er gaan er nu toch echt een keer koppen rollen?

De volgende wedstrijd is tegen nummer laatst Blauw Wit’ 66 en het publiek zal dan ook niks minder eisen dan drie punten. Hoe dit gaat aflopen leest u in het volgende verslag.

Wistjedatjes:

Een opvallende afwezige afgelopen zaterdag was Rupen. De reden was een weekendje weg met zijn vriendin, maar er gaan geruchten rond dat dit niet zomaar een weekendje weg was. Todd Boehly, de eigenaar van Chelsea, schijnt de portemonnee nog niet leeg te hebben en heeft interese in de ervaren linksback van ZA3 als vervanger voor de tegenvallende Chilwell. De vraag is alleen nog of de eigenaar van Chelsea ook kan voldoen aan de salariseisen van de illustere linksback: een fles raki en broodjes kebab voor het hele stadion. We zijn benieuwd of Pan het geel-zwart van PH in gaat ruilen voor het blauw van Chelsea.

Als u afgelopen weekend in de kantine van PH bent geweest, dan was het u vast al opgevallen dat er het een en ander veranderd is. Het systeemplafond in de kantine heeft een totaal nieuwe en industriële look gekregen. Namens het hele team willen wij Perik bedanken voor de fantastische verzette werkzaamheden en het prachtige resultaat.

De Hollandse avond op zaterdag 1 april was weer een uitermate geslaagde avond. Ook onze spits B heeft het enorm naar zijn zin gehad die avond. Wel heeft hij die avond iets bijzonders meegemaakt. Toen hij naar huis wilde gaan, nuchter uiteraard, paste zijn fietssleutel opeens niet meer. Omdat hij wel graag zijn fiets thuis wilde hebben staan, heeft hij de fiets maar aan de hand meegenomen. Het feit dat het misschien wel niet zijn fiets was, was bij B nog niet opgekomen. Toen hij op zondag maar eens ging kijken hoe hij thuis was gekomen, trof hij een onbekende fiets aan in de schuur. Vol vragen bracht hij de fiets terug naar PH, waar hij tot zijn verbazing zijn fiets aantrof. Toch bijzonder wat er met zo’n sleutel kan gebeuren tijdens een Hollandse avond.

De opkomst van AI (Artificial Intelligence, voor de boomers onder ons) vinden sommige mensen eng en sommige zien er juist mogelijkheden in. AI kan je onder andere advies geven en helpen met het beantwoorden van vragen. Voor ons heersen er op het moment twee hele grote vragen: Wanneer komt Lit eindelijk weer eens trainen en wanneer doet Bugs eindelijk weer eens mee?

Back To Top