skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH3 Staat Al Met één Been In De Kuip

PH3 staat al met één been in de Kuip

PH3 staat al met één been in de Kuip

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de tweede en tevens laatste bekerwedstrijd van Zaterdag 3. Om door te gaan in de beker hadden we genoeg aan een gelijkspel tegen de mannen uit Den Ham. TrainerKoos die verrassend genoeg weer eens aanwezig was, stuurde de volgende 11 namen het veld in:

Wouter, Little, Hans, Dokter, Gijs, Vuller, Phil, Boog, Lange, Bettus, en Periekie.

Bennie, Joost, Juspan, Wouter en Huls moest genoegen nemen met een plek naast de trainer in de dug-out.

De wedstrijd begon aan de matige kant. Beide teams leken nog niet heel veel zin te hebben om te voetballen en daardoor bleef het tempo laag. Als er een keer versneld werd, eindigde de bal meestal over de zij- of achterlijn.

Perik, wie anders, vond het ook een matige pot en besloot voor wat opschudding te zorgen. Voor de wedstrijd had Perik een artikel gelezen over knobbeltjes op de testikels van mannen. Dit artikel had hem zeer gegrepen en dus besloot hij de ballen van zijn tegenstander maar eens grondig te onderzoeken. De tegenstander had dit artikel duidelijk nog niet gelezen en viel als een stervende zwaan op de grond en gooide allerlei woorden naar Periekie. Tot op heden snapt Perik nog steeds niet waarom de verdediger van Den Ham zo boos werd, hij wilde toch alleen maar helpen.

De testikelcontrole van Perik had dus voor wat opschudding gezorgd en Den Ham leek wakker geworden. Den Ham begon de betere partij te worden en scoorde halverwege de eerste helft de 0-1. Door matig verdedigen van PH zelf, kwam de spits van Den Ham 1 op 1 met Wouter en hij schoof hem rustig langs de keeper van de Galácticos.

10 minuten voor rust kwam er een lange bal vanuit Den Ham. De normaal gesproken altijd betrouwbare Hans, twijfelde of hij de bal wilde aannemen of wegkoppen en dus besloot hij het allebei niet te doen. De bal stuiterde zo via Hans’ benen in de voeten van een van de aanvallers van Den Ham die zo door kon lopen naar Wouter en de aanvaller schoot de bal knap in het netje. De stand werd 0-2 in het voordeel van Den Ham

Twee minuten voor rust moest Bettus het veld verlaten met een op het oog vervelend blessure. Bettus werd in de lucht uit balans gehaald en landde verkeerde op zijn linkerbeen. Gelukkig leek het later in de kantine alweer stukken beter te gaan en dus verwachten we Bettus donderdag weer gewoon op het trainingsveld.

PH ging dus met een 0-2 achterstand de kleedkamer in en dus moest het na rust wel even anders. Perik had dit alleen nog niet helemaal begrepen en besloot de aftrap recht in de voeten van de tegenstander te spelen. Het was een aftrap waar Van der Gijp trots op zou zijn.

Niet veel later belandde de bal na slordig balverlies achter de verdediging en ook hier stond weer een dekselse aanvaller van Den Ham klaar om de bal in het netje te schieten. 0-3…

We waren dus fantastisch op weg voor wat vrije weekenden en dus was de stemming in de ploeg en op de bank uiterst best. Alleen Perik leek die vrije weekenden niet zoveel te kunnen schelen en dus besloot hij om er in 20 minuten opeens drie ballen in te schieten en zo stond het een kwartier voor tijd opeens 3-3 en met deze stand zouden we poulewinnaar worden. Na enige bezinning leek het ons toch wel weer leuk om weer eens de dubbel te pakken en dus hielden we het gelijkspel zakelijk vast.

Na 90 minuten en een beetje floot de oom van Juspan voor het einde van de wedstrijd en dus was de volgende ronde van de beker bereikt. We zien jullie graag in mei in de Kuip om ons naar de Dennenappel te schreeuwen.

Man of the match: Wouter Hilgerink en Bjorn Gierveld

Uw verslaggever Wouter Haarhuis

Wistjedatjes:

De inmiddels al een tijdje gestopte Bjorn Gierveld, leek afgelopen zaterdag dan toch echt voor een rentree te staan in het sterrenensemble van PH. Op donderdag leek het de vedette nog een fantastisch idee om mee te doen in de wedstrijd tegen Den Ham. Een dag later was de ietwat krakkemikkige Gierveld na een gesprek met zijn lieftallige vrouw alweer van gedachten veranderd. Simone was maar al te bang dat ze haar man een hele week lang moest verzorgen, omdat ie niet meer zou kunnen lopen. Helaas Gierveld! Volgende keer beter.

Bijzondere gast bij de ‘training’ vorige week was ipne Bennie. Met een heerlijke panna bij Boog, die hij zelf benoemde als de catanacci, stal hij weer ouderwets de show. U zult het waarschijnlijk niet geloven, maar zelfs in de kantine was ‘de broer van’ aanwezig. De posters van de kliniek van Ajax bij PH vond Bennie maar gek: “Wat moeten die Amsterdammers hier”

Als Bennie aanwezig is, weet hij ook vaak de hoofdrol op zich te nemen en vandaar dat we nog even bij Bennie blijven. Want uit betrouwbare bronnen is vernomen dat deze markante man elke zaterdag van 09:00 – 15:00 bij Leus te vinden is voor zijn vrachtwagenrijbewijs. Het schijnt dat hij zich inmiddels al eigenaar mag noemen van deze prachtige draaischijf.

 

De verassende aanwezige vandaag was TrainerKoos. De gehele zomer gingen er geruchten rond dat de succestrainer zijn heil ergens anders ging zoeken. Na deze zomer verschillende uitstapjes gemaakt te hebben naar onder meer Valkenburg en Maastricht, heeft Koos er toch gewoon weer voor gekozen om zijn trainerscarrière voort te zetten bij het sterrenensemble PH3. “De teams waar ik mee in gesprek ben geweest bleken toch niet zo lekker te kunnen drinken” aldus TrainerKoos.

Joeroe ex-gastspeler van PH3 heeft een roerige tijd erop zitten. Nadat zijn relatie op de klippen liep deed hij wederom mee met Temptation Island Amsterdam, zo’n programma met een kampvuur en blokken hout. Joeroe is direct op warmte stage in de kantine van PH en dit resulteerde meteen in een date op vrijdag. Zijn date was een vrouw met 2 kinderen en komt uit Hengelo. De ietwat bollige Jelle is op zijn hoede.

Little heeft afgelopen week maar liefst 0,75 km hardgelopen om aan zijn conditie te werken, zo hoopt hij de wedstrijd wat langer vol te kunnen houden. Wel heel toevallig dat dit precies dezelfde afstand is als van Little’s huis naar Delight. Het schijnt dat Delight om 20 uur dichtgaat en Little om 19:50 nog even snel een broodje shoarma wilde.

Het is voor de kleine Huub van Wouter nog even wennen om zijn vader in een PH tenue te zien. Kleine Huub zag een grote kale man in een PH tenue naar zich toe komen en vroeg zich af wie die man was. Geeft niet Huub! We waren allemaal net zo verbaasd als jij.

Afgelopen vrijdag heeft B menig teamgenoot hardop aan het lachen gekregen. Bettus mag zich over een paar maand vader noemen, de vraag is alleen nog waarvan. In eerste instantie dacht B een jongetje te krijgen zoals op de pretecho te zien was. Alleen op de meest recente echo bleek toch dat B waarschijnlijk zijn broers achteraangaat en zich toch vader van een meisje mag gaan noemen. B zelf kon er gelukkig niet zo mee zitten, want hij geeft aan het kind toch genderneutraal op te voeden.

Juspan en Phil wisten afgelopen zaterdag niet op tijd aanwezig te zijn in de kantine. Juspan kreeg onderweg namelijk juspanne. Volgens pan zelf was het de schuld van de kinderen van Phil, want ze fietsten gewoon niet snel genoeg door. Phil was het hier niet mee eens en vond dat Pan gewoon eens een goeie fiets op het station moest uitzoeken. “Als je dan toch een fiets steelt, doe het dan ook goed” Aldus Pipo.

U vraagt uzelf af waar Bugs in dit verslag blijft? Bugs, de beste voetballer van PH, de man die alles kan met de bal, was een weekendje weg. Hij had onder andere de allerbeste vriend van Kevin Blom, Jelle en Tom Jansen meegenomen. Tom Jansen is al jaren jaloers op de kwalificatie van Bugs, u weet wel, de beste voetballer van PH, de man die alles kan met de bal. Hij realiseerde zich dat er maar een beste voetballer van PH, de man die alles kan met de bal kan zijn, dus heeft hij zijn zinnen gezet op de kwalificatie van beste roeier van PH, de man die nauwelijks de roeispanen langs zijn flexibele knieën krijgt. Hij heeft zich al aangemeld voor de olympische spelen van Parijs voor 2024 voor de individuele roeiboot-zonder-stuurman-discipline. Na zijn 6-jarige voorbereiding op het behalen van zijn Phd, ook wel PHd genoemd, is een 3-jarige voorbereiding een peuleschil voor de beste roeier van PH, de man die nauwelijks de roeispanen langs zijn flexibele knieën krijgt.

Back To Top