PH3 Toont Veerkracht, Maar Moet Genoegen Nemen Met Een Puntje

PH3 toont veerkracht, maar moet genoegen nemen met een puntje

Afgelopen zaterdag stond één van de vier competitiewedstrijden tegen DOS’ 37 op het programma. Het sterrenensemble van trainer van Duiven mocht op deze regenachtige zaterdag op sportpark de Veenelanden namelijk optreden tegen het vierde van DOS’ 37.

Ook voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, speelden er zich weer ouderwetse taferelen af op het sportpark. DOS’ 37 besloot namelijk om ruim een halfuur voor aanvang van de wedstrijd het veld te betreden. De mannen van PH3 vonden het wel welletjes en gingen gewoon lekker door met de voorbereidingen in de kantine. 20 minuten later gingen dan ook eindelijk de mannen van TrainerKoos de wei in.

De trainer die begint aan zijn zoveelste seizoen als trainer van PH3 had de keus uit 18 ‘fitte’ spelers. Koos besloot de volgende 11 namen het veld in te sturen:

Periek Lange Jansen
Little Vuller Bossen
Boog Bennie Hans Jelle
Wouter Ha.

Wissels: Phil, Gijs, Bugs, Pan, Dijk, Bettus & Joost

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Het was een tactisch schaakspel en echt grote kansen waren er weinig. Pas halverwege de eerste helft ontstond de eerste grote kans, die meteen omgetoverd werd tot een goal. DOS zette een aanval op aan de linkerkant van het veld. De bal werd voorgegeven, de eerste doelpoging kon keeper Wouter nog weren, maar in de rebound was DOS scherper dan PH en viel de eerste goal van de wedstrijd. 0-1.

De wedstrijd leek dankzij deze goal wel los te komen, want slechts enkele minuten later wist Vuller alweer de 1-1 binnen te schieten. Na een goeie aanval wist Vuller met een knap schot de keeper van DOS’37 te verschalken. 1-1.

Beide teams kregen steeds meer kansen en het trouwe publiek dat ondanks de regen toch in groten getale op was komen dagen, kreeg een steeds leukere wedstrijd voorgeschoteld.

Na 45 minuten floot scheidsrechter Bram Entjes voor de rust en gingen beide teams met een 1-1 ruststand richting de thee. Koos was niet tevreden met de 1-1 ruststand en dus gaf hij Joost de taak om maar liefst 6 nieuwe spelers in het veld te gooien, welkom in de B-categorie.

Door een wisseling van 6 nieuwe spelers leek PH na de rust niet echt lekker in de wedstrijd te komen en dit resulteerde ook vrij snel in een 1-2 achterstand. Een bal van achteruit werd het middenveld ingespeeld. Door een matige aanname had Bugs minder tijd dan Bennie deed vermoeden en Bugs verloor de bal aan een speler van DOS. Deze kon vrij doorlopen richting de goal en haalde hard uit, een handje van Wouter was niet genoeg om de bal te keren en dus belandde de bal in het netje.

PH stond weer achter en dus moest het voor de tweede keer deze wedstrijd veerkracht tonen. Ook ditmaal lukte dit razendsnel. Een lange bal werd naar spits Bettus gespeeld, die door een verdediger van DOS in de rug werd gelopen en scheidsrechter Bram Entjes besloot dat het genoeg was voor een penalty. Dankzij Koos die een training van Peter Murphy had georganiseerd, was het vrij snel duidelijk wie de penalty zou nemen. Bettus die zelf de penalty had versierd, mocht ook achter de bal gaan staan en schoot de penalty zakelijk binnen.

Na de penalty kreeg PH de overhand en wist het meer druk op de goal van DOS’37 te krijgen. Na enkele grote kansen die gemist werden, was het 5 minuten voor tijd eindelijk raak. Een vroege voorzet van Gijs eindigde in een duel tussen dijk en de keeper. Dijk wist de bal eerder te koppen dan dat de keeper de bal weg kon stompen en dus besloot de keeper Dijk maar omver te lopen. De charge van de keeper was ook voor Bram Entjes genoeg voor een penalty en dus kreeg B weer van 11 meter eens op zijn tweede doelpunt van de middag. Ook ditmaal schoot B de penalty beheerst binnen.

De overwinning leek dan eindelijk binnen, maar het tegendeel bleek waar. DOS zette nog even aan en besloot de bal in de 16 te gooien. Bennie vond het mooi geweest voor vandaag en besloot de bal maar met de handen weg te slaan. De heer Entjes was het hier niet helemaal mee eens en dus volgde de derde penalty van de wedstrijd. De spits van DOS ging achter de bal staan. Wouter dook de goede hoek in, maar het schot van de spits was met veel precisie geschoten en belandde binnenkant paal in het netje. 3-3.

Meteen toen de bal in het netje lag. Besloot de heer Entjes dat het mooi was geweest en floot hij driemaal op zijn fluitje voor het eindsignaal. En dus weet het sterrenensemble van Koos slechts een mager puntje uit de eerste wedstrijd van de competitie te slepen.

Wistjedatjes:

Afgelopen zaterdag stonden er maar liefst 18 namen op het wedstrijdformulier van PH3. Het voelde voor de gehele selectie een beetje onwennig dat er opeens zoveel spelers tegelijkertijd in de kleedkamer zaten en iedereen vroeg zich duidelijk af wat er toch aan de hand was met dit team. Wat blijkt: een groot deel van de selectie kan de rekeningen thuis niet meer betalen. “Het uitbuiten van de contributie is het enige wat ik nog kan doen om overeind te blijven. Daarom besluit ik voortaan maar op zaterdag aanwezig te zijn, zodat ik in ieder geval één keer in de week warm kan douchen. Dat ik hierdoor wel 90 minuten op een koud en nat veld moet staan, neem ik maar voor lief.” Aldus één van de slachtoffers van de energiecrisis.

Er is in ieder geval één iemand blij met deze energiecrisis en dat is onze trainer Koos. Hij kan nu wekelijks beschikken over een complete selectie en dit heeft hij in al zijn jaren als trainer van PH3 nog niet eerder mee mogen maken. Koos was zelfs zo tevreden dat hij afgelopen week langs is geweest in Den Haag om een bedankje af te geven.

Onze altijd sportieve en gemotiveerde Little heeft afgelopen zondag meegedaan aan Mud Masters in Biddinghuizen. De grote klaagspier heeft zondag maar liefst 16km afgelegd. Hieronder een kleine fotoreportage van Littles fantastische prestatie zondag.

Het sinterklaassnoepgoed ligt alweer zeker 2 maanden in de winkels en dit kan onze vleestorpedo Jelle wel bekoren. “Wat mij betreft kan het niet vroeg genoeg beginnen. De liefde voor het snoepgoed is bij Jelle de afgelopen jaren steeds meer gaan groeien. Jelle heeft één echte favoriet en dat zijn de chocolade munten. “Pas als je ouder wordt, begin je die chocolademunten echt te waarderen.” Sinds kort zijn de chocolademunten voor Jelle dan ook een officieel betaalmiddel en stuur hij geen betaalverzoeken, maar chocolaverzoeken.

Dat spelers van het team op zaterdag in de stad belanden zijn we inmiddels wel gewend, dat sommige mannen dingen als een voetbaltas vergeten mee te nemen uit de stad zijn we ook wel gewend, maar vergeten een auto mee te nemen? Dat schept zelfs onze verbazing. Vanwege de AVG-wet en de wens van de betreffende speler om anoniem te blijven, gebruiken we de schuilnaam Skilder. Skilder is enkele zaterdagen terug met de auto de stad ingegaan. In de stad werd het steeds gezelliger en één colaatje, werd twee colaatjes en twee colaatjes werd drie colaatjes enz. Na een tijdje besloot Skilder maar naar huis te gaan, hij was immers niet gewend om zoveel colaatjes te drinken. De volgende ochtend wilde Skilder met zijn auto weg, maar waar was zijn auto nou? Door de vele colaatjes was Skilder wat dingen van de vorige avond kwijt en hij was ervan overtuigd dat zijn auto gestolen was. Skilder belt Langnek op om een rondje te rijden om op zoek te gaan naar de auto van Skilder. Na enkele rondjes rijden door Almelo kwamen ze opeens de bolide van Skilder tegen op de parkeerplaats van de bioscoop. Toch aardig van zo’n dief dat die de auto op precies dezelfde plek terugzet als waar die de dag ervoor geparkeerd stond.

Speciaal voor Skilder is er nu ook een nieuwe variant van de populaire jeugdboeken serie ‘waar is wally?’ uitgebracht genaamd ‘waar is carry?’. Kan jij de auto vinden?

Er is ook een verklaring gevonden waarom Lange tegen DOS totaal niet in de wedstrijd zat. Lange had zijn standaard dieet van 8 loempia’s aangepast naar slechts 1 loempia en een broodje gezond. Lange hierbij vragen wij als team om op zaterdag gewoon weer je standaard dieet van 8 loempia’s op te pakken, de luft in de kleedkamer nemen we dan wel voor lief.