skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PHZA 3 Wint Wederom Eenvoudig En Vindt Aansluiting Bij De Koploper.

PHZA 3 wint wederom eenvoudig en vindt aansluiting bij de koploper.

Allereerst mijn oprechte excuses voor het verlate verslag, maar zat deze week in Kopenhagen voor mijn werk en daar moest natuurlijk ook nog bier gedronken worden.

Na 7 gespeelde wedstrijden staat PH ZA3 op 1 punt van de koploper De Esch 3. Saillant detail is dat De Esch 3 vorig jaar vorige jaar tweede werd achter ons in de 4e klasse. ZA 3 heeft tot op heden voornamelijk tegen de onderste helft van de competitie gespeeld en daardoor staan er nog een paar belangrijke potten voor de winterstop gepland. Deze wedstrijden gaan bepalen hoe de kaarten worden geschud met betrekking tot het kampioenschap van dit seizoen. Word het wederom een onderonsje tussen De Esch en PH? Of gaan er nog meer teams zich mengen in de strijd om de bovenste plekken. Laat het voorop staan dat wij helemaal geen behoefte hebben om te promoveren, maar een kampioensfeest blijft natuurlijk geweldig.

Wij begonnen met de volgende 11 spelers aan de wedstrijd tegen DES 2 uit Nijverdal: W. Haarhuis, J. Potijk, D. Wennink, M. Laarman, G. Gasthuis, R. Haghuis, P. Tigrinate, T. Brama, D. Perik, T. Jansen en P. Hofland.

De trainer van de tegenstander benaderde een aantal van onze spelers om ze te vermoeien met tactisch gelul en zal vast gedacht hebben deze jongens zijn bloedserieus gezien de stand van de ranglijst. Niets bleek minder waar toen hij onze ‘warming-up’ voor de wedstrijd aanschouwde en vol ongeloof stond te kijken naar de symfonie van doffe knallen en lokale zonsverduisteringen.  Kist, oud teamgenoot van velen, zou er trots op zijn geweest.

De eerste helft begon PH goed en het bleek al snel dat het niet echt in de problemen zou komen tegen dit jeugdige tweede elftal van DES. Er werden enkele mooie aanvallen opgezet maar werden niet afgerond. De scheidsrechter was een oude bekende van ons, deze scheidsrechter was namelijk ook onze scheidsrechter tijdens de bekerfinale van vorig seizoen en heeft er toen hoogst persoonlijk voor gezorgd dat de beker ons ontnomen werd door een aantal discutabele beslissingen. Daarnaast had hij ook onthouden dat ene Dewi P, hef de naam tegen, een irritant mannetje is op het veld. Hij had dan ook besloten om dan ook maar alles tegen hem te fluiten of dit nu terecht was of niet, hierdoor werd ons weer een penalty ontnomen, maar gelukkig werd het nog wel 1-0 voor rust. Dewi snelde langs zijn tegenstander en na een keurige voorzet rondde Lange beheerst af.

In de rust werden Thijs, Jelle en Patrick gewisseld en kwamen Tim, Bart en Rupen in het veld. Joost en Wouter bleven nog even op de bank zitten.

De tweede helft ging het ons iets minder makkelijk af, omdat we het ons zelf iets te moeilijk maakten. Er werd onrustig en niet aantal even nauwkeurig gespeeld. Hierdoor rook DES bloed en gooiden zij er een extra spits in. Helaas voor ons moesten wij noodgedwongen alle snelheid uit onze aanval halen en bleven wij met Bart, Joost en Wouter voorin staan. De laatste twee waren kort daarvoor erin gekomen voor Tom en Dewi. Des kreeg een enorme kans op 1-1, maar Wouter maakte een geweldige katachtige redding en kon daarmee de gelijkmaker voorkomen. Niet veel later gebeurde er iets wat niemand had verwacht. De verdienstelijk spelende Wouter Hilgerink vond het genoeg geweest en punterde de bal van een meter of 20 in de winkelhaak. Niemand geloofde zijn eigen ogen en ook de scheidsrechter wreef nog een keer in zijn ogen alvorens hij het doelpunt goedkeurde. Onder luid gelach vanaf de bank werd het doelpunt gevierd en zat de wedstrijd definitief op slot. Om een beeld van het doelpunt te schetsen, denk aan de goal van Ronaldinho uit bij Chelsea in de Champions League.

Skup

  • Allereerst wil ik Liedeke en Jeroen namens heel ZA3 nogmaals van harte feliciteren met de geboorte van hun zoon Sten. Wij hopen dan ook dat hij niet het fysiek van zijn vader heeft geërfd en later wel meer dan 1 wedstrijd per seizoen kan spelen.
  • Beide geblesseerden, Sjoerd en Twan zijn inmiddels succesvol geopereerd en worden na de winterstop weer op het veld verwacht. Vanuit Twan nog wel het verzoek om geen fruitmanden te sturen, omdat hij dit niet lust. Broodje Shoarma van Delight of Eser mogen wel op elk moment van de dag bij hem afgeleverd worden, graag met knoflook en een beetje ijsbergsla.
  • Rupen wordt altijd een beetje belachelijk gemaakt om de manier waarop hij het woord shoarma uitspreekt. Nu kwam ik veelvuldig het woord Shawarma tegen in Kopenhagen. Zal Rupen dan dus eigenlijk de Deens nationaliteit hebben in plaats van de Turkse.

 

 

 

 

  • Na afloop van de kantine zei Gijs dat hij ’s ochtends was opgestaan met last van de longen en een zere kaak en dacht dit kwam door zijn astma. Bennie vond dat maar gek, hij had altijd dezelfde symptomen als hij iets te fanatiek was geweest bij het oraal bevredigen van zijn vrouw. U mag zelf bepalen wie er gelijk heeft.
  • Na de 3e helft werd het feest voort gezet in de Kantine van de waterpolo ter ere van Sjoerd zijn dertigste verjaardag en bossie haar 25e Tot ieder zijn verbazing stond het broertje van Jelle ineens binnen. Hij wilde voor eens en altijd uitmaken wie er beter cola kon drinken Jelle of hij. Het resultaat ziet u hieronder:
Back To Top